Ćosić i ministri povećali plaće i sebi

ljubuski.info

Dva mjeseca halabuke oko hvalevrijednog potpisivanja Kolektivnog ugovora između Vlade ZHŽ i Sindikata policije prikrilo je činjenicu kako su premijer Zdenko Ćosić i ministri u Vladi ZHŽ povećali plaće i sebi, a ne samo policiji i službenicima.

Tako će njihove plaće biti povećane za oko 150 KM ili jednu trećinu minimalnog dohotka, a policiji ce povećanje iznositi u prosjeku oko 40 KM.

Ministri i premijer naplate oko 3.000 KM mjesečno. Ministri i premijer godinama za 2.200 profesora, policajaca i službenika nisu plaćali doprinose, što je potvrđeno od strane CCI i Ureda za reviziju institucija BiH.

Federalni inspektori su utvrdili kako Vlada ZHŽ nije platila doprinose za 2013., 2014., te za devet mjeseci 2015., i tri mjeseca 2016. godine.

Prema informaciji Ureda za reviziju premijer Zdenko Ćosić je zatekao oko 24 milijuna KM neuplaćenih doprinosa od čega je oko 14 milijuna ostavila vlada Zvonke Jurišića. Sadašnji dug po doprinosima iznosi više od 40 milijuna KM za čije saniranje Zdenko Ćosić i ministri namjeravaju podignuti razvojni kredit u Razvojnoj banci F BiH.

Iza ushićenja oko Kolektivnog sporazuma krije se financijska drama ZHŽ. Silne izjave o smanjenju dugova po doprinosima i drugim temeljima u ZHŽ su daleko od istine.

Glas naroda

Ja sam za to da se ministrima i premijerima redovina daje! Pa neka cita fratar poslije mise tko nije dao...

I da nas bude sramota sto nismo imali... hahahahaha jada Bogati

Urednik uredno mora popljuvat sve sto se uradi i ne propustat priliku da pise lazi.

Nije istina da je dug prema poreznoj 40mil, ne izmisljaj.

Ha,ha,ha hajdete branioci Lika i djela....svakako ste plaćeni za to.ha,ha ovo nije dobro za imiđ ..

Oklen tebe bosanac ode ?

Tko još porez plaća

ja bih volio znati koliko iznosi dug prema Poreznoj i kada bi mi mogli biti doprinosi ono ok....

onda se ne treba hvaliti da nakon deset godina osobni dohotci idu gore i to nakon smanjenja od prije 4 godine..... smijeh me

I treba slomiše se od rada

neka...neka..kad znaju trosit

Sve brojke navedene u članku su netočne. Plaće ministara su 2400 a ne 3000, a i ovo ostalo je bubanje ko max po diviziji.

Da placa im 2400 a imaju imovine i trose koda im je 24 000 km. Mi to i ko ru pc ij a

ministre bolan nebijo prestavi se i reci kolka je placa zdenkina i tvoja koliki je topli i koliko goriva potrosis i koliko imas jos beneficija i ne sehri pa reci koliki je dug pa onda reci da urednik pise neistine

Vidite kako je "narodna vlast" suosjećajna sa narodom i braniteljima, osuđenima i onima kojima se još sudi, onima koji su na redu i onima koji su već zatvoreni. Izdvojili su novac za slikanje ali ne za pravnu i drugu pomoć koju branitelji sami ne mogu platiti. Ovo nije trenutak da neradnici povećavaju sami sebi plaće. Ovo su trenutci bola i agonije za koju su najviše krivi kradeze političari. Dvadeset i pet godina samo gledaju na osobno bogaćenje i pljačku vlastitog naroda. Sramota. Za koje rezultate povećanje plaće?

Takvi su ubili Praljka Busica i ostale branitelje koji su si oduzeli zivot. Toliko su nasi politicari jada narodu donjeli da se narod seli pije drogira ili ubije.

Ja polako pijem,
Pio sam i pit ću,
I siromah bio sam
I bit ću..
Ojhaaaaaa

A mirovine 326 KM za 63% umirovljenika i koji su rafili ČETRDESET GODINA.
A po nov Zakonu 90% budućih umirkvljeniky će pasti na 326 KM a oni koji su umirovljeni mladi i zdravi u naponu snage pod povljnim uvjetima imat će i 2774 KM mirovinu devet puta veću i Radničkog fonda .426z
I dali su svoju suglasnost koalicijslom partneri.

Znači,povećali plaće policiji ,onda i sebi!Kakve lj-ige,ovo je stvarno -za udžbenike! Pod naslovom! Eto dokle ljudska [ * neprimjereno * ]vost i pohlepa,dolazi!Koji shupci!

Mora se platit rucak i festa na blidinju a ide i Nova stavam je ljudi

Ćosić i ministri povećali plaće i sebi
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari