Potvrđene optužnice Županijskog tužiteljstva

ljubuski.info

Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu objavilo je popis portvrđenih optužnica do 4. prosinca 2017. godine. Prenosimo informacije.

Potvrđena optužnica protiv Miroslava Hrstića zbog kaznenog djela Ugrožavanja sigurnosti iz čl. 183 st. 1 KZ F BiH.

Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu dana 31. listopada 2017. godine pod brojem T08 0 KT 0005530 17 podiglo je optužnicu protiv Miroslava Hrstića, rođenog 12.9.1977. godine u Mostaru, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Ugrožavanja sigurnosti iz čl. 183 st. 1 KZ F BiH.

Optuženi se tereti da je ugrozio sigurnost druge osobe ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život i tijelo te osobe, na način dana 22.6.2017. godine oko 20,20 sati u mjestu Donji Radišići, općina Ljubuški ispred caffe bara "A…", vlasništvo D.M., zbog prethodnih nesuglasica koje ima sa svojim bratom G.H., sa koncentracijom alkohola u krvi 1,02 g/kg, sjeo za stol za kojim su sjedili D.M., L.H. i G.H., sa koncentracijom alkohola u krvi 1,15 g/kg, obraćajući se svom bratu G. riječima: Šta ti hoćeš, na što mu je zatim G. odgovorio: Je li ti meni govoriš, na što je rekao G.Jesam, j… te Isus, neću da te vidim, na što je G. odgovorio: Jesam li ja tebi došao za stol ili ti meni, nakon čega je Miroslav u jednom trenutku lijevom rukom uzeo pepeljaru sa stola, a desnom rukom zamahnuo u namjeri da udari G., koji je uhvatio Miroslava za ruku i udario ga u namjeri da se obrani od istoga, nakon čega se G. u jednom trenutku okliznuo i pao na pod i u tom momentu je Miroslav izvadio nož marke "FOX 133", crne boje, dužine oštrice oko 20 cm i G. ozbiljno zaprijetio riječima: Dođi p…., dat ću ti ja, koje prijetnje su kod G. izazvale uznemirenje i ozbiljan strah za njegov život, zbog čega je G. pobjegao do boćališta koje se nalazi uz kafić, pa je u strahu da bi Miroslav mogao učiniti to čime prijeti, sve prijavio u PU Ljubuški.

Općinski sud u Ljubuškom je dana 21. studenoga 2017. godine potvrdio predmetnu optužnicu ovog tužiteljstva i zakazao ročište radi izjašnjenja o krivnji za dan 7.12.2017. godine.

Potvrđena optužnica protiv Deana Lukića zbog kaznenog djela Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz čl. 239. st. 3. KZ F BiH.

Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu dana 20. listopada 2017. godine pod brojem T08 KT 0005603 17 podiglo je optužnicu protiv Deana Lukića, rođenog 1.8.1979. godine u Mostaru, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz čl. 239. st. 3. KZ F BiH.

Optuženi se tereti da je neovlašteno posjedovao opojnu drogu, na način da je nakon što je prethodno na njemu poznat način za osobne potrebe nabavio određenu količinu zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, znajući da je posjedovanje iste zakonom zabranjeno, protivno odredbama čl. 19. Zakona o sprječavanju i suzbijanju opojnih droga ("Sl. glasnik BiH" br. 8/06), istu drogu-zeljastu materiju je držao u PVC vrećici u prednjim lijevim vratima vozila marke "Porsche", tip Cayenne, crne boje, reg. oznaka T…-…-…, kojim je upravljao dana 31.07.2017. godine, oko 02,30 sati, kada su ga policijski službenici PGP Gorica-Grude u mjestu Čitluk, općina Posušje, zaustavili i kontrolirali, kojom prilikom su kod istog pronašli i privremeno oduzeli zeljastu materiju neto mase 3,547 g, da bi se vještačenjem utvrdilo da suhi biljni materijal tamnozelene boje sadrži psihoaktivnu komponentu tetrahidrokanabinol (THC), te predstavlja opojnu drogu Cannabis, koje se nalazi na listi supstanci koje su pod međunarodnom kontrolom, a u Zakonu o sprječavanju i suzbijanju zlouporabe opojnih droga BIH se nalaze u Tablici I - Zabranjene tvari i biljke, Cannabis na Popisu opojnih droga pod rednim brojem 13., a THC pod rednim brojem 29. Popisa psihotropnih tvari.

Općinski sud u Ljubuškom je dana 31. listopada 2017. godine potvrdio predmetnu optužnicu ovog tužiteljstva i zakazao ročište radi izjašnjenja o krivnji za dan 27.11.2017. godine, a po održanom ročištu izjasnio se da nije kriv.

Potvrđena optužnica protiv Daria Kelave zbog kaznenog djela Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz čl. 239. st. 3. KZ F BiH.

Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu dana 20. listopada 2017. godine pod brojem T08 KT 0005605 17 podiglo je optužnicu protiv Daria Kelave, rođenog 22.5.1996. godine u Tomislavgradu, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz čl. 239. st. 3. KZ F BiH.

Optuženi se tereti da je neovlašteno posjedovao opojnu drogu, na način da je dana 20.08.2017. godine, oko 00,30 sati, u mjestu Batin, općina Posušje, upravljao osobnim vozilom marke "BMW" tip "320 I", registarskih pločica T…-…-…, iako je znao da je posjedovanje opojne droge protivno odredbama čl. 19. Zakona o sprječavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih ("Službeni glasnik BiH, broj 8/06), na nepoznat način nabavio i kod sebe držao opojnu drogu, pa kada je bio zaustavljen od strane djelatnika granične policije BiH u pepeljari vozila pronađena jedna cigareta-džoint neto mase 0,107 gr, kao i jedna kutija s listićima za motanje (rizla), crne boje s natpisom "SMOKING" bar coda 84196248, jedna kutija s listićima za motanje, crvene boje s natpisom "Party in house", bar coda 85938007, a u prednjem džepu hlača osumnjičenika Daria Kelave pronađen je providni celofan u kom je bila umotana aluminijska folija u kojem se nalaz suhi biljni materijal tamnozelene boje neto mase 0,288 gr, a koji predmeti su od istog privremeno oduzeti, da bi se vještačenjem utvrdilo da suhi biljni materijal tamnozelene boje kao i sadržaj iz džointa sadrže psihoaktivnu komponentu tetrahidrokanabinol (THC), te predstavlja opojnu drogu Cannabis, koje se nalaze na listi supstanci koje su pod međunarodnom kontrolom, a u Zakonu o sprječavanju i suzbijanju zlouporabe opojnih droga BIH se nalaze u Tablici I - Zabranjene tvari i biljke, Cannabis na Popisu opojnih droga pod rednim brojem 13., a THC pod rednim brojem 29. Popisa psihotropnih tvari.

Općinski sud u Ljubuškom je dana 31. listopada 2017. godine potvrdio predmetnu optužnicu ovog tužiteljstva i zakazao ročište radi izjašnjenja o krivnji za dan 27.11.2017. godine, a po održanom ročištu izjasnio se da nije kriv.

Potvrđena optužnica protiv Tomislava Brkića zbog kaznenog djela Ugrožavanja sigurnosti iz čl. 183 st. 2 KZ F BiH.

Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu dana 31. listopada 2017. godine pod brojem T08 0 KT 0005062 16 podiglo je optužnicu protiv Tomislava Brkića, rođenog 7.11.1983. godine u Mostaru, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Ugrožavanja sigurnosti iz čl. 183 st. 2 KZ F BiH.

Optuženi se tereti da je ugrozio sigurnost više osoba ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život i tijelo tih osoba, na način da je u mjesecu travnju 2016. godine, u Ljubuškom, nakon što je prethodno gotovo svakodnevno kao gost dolazio u kafić "T…", u kojem je kao konobarica zaposlena G.A., sa kojom je pokušavao ostvariti neki prisniji odnos, pa kako u tome nije uspio na lijep način, počeo je sa prijetnjama, pa ju je tako jedne prilike oko 00.30 pozvao na njezin mobitel broja 063/…-… i tražio da izađe iz kuće, kada je rekla da ne može izaći počeo je ozbiljno prijetiti govoreći da će ući u kuću i da će joj polomiti oca i brata misleći da joj oni brane da se viđa sa njim, pa je zbog straha izašla iz kuće i otišla sa njim na piće, da bi nakon par dana u večernjim satima došao u kafić "T…", gdje se nalazio G. momak M.K. istom prišao i dva do tri puta ga udario u predio glave i izgurao ga iz kafića, a nju nasilno ugurao u svoje vozilo, prijeteći da će polomiti kosti njemu, G. bratu i da će ih sve pobiti ako ona ne ode sa njim, istu večer je dovezao G. kući i kada je vidio M. nasrnuo je na njega pokušavajući ga udariti u čemu ga je spriječio M.A., istovremeno mu prijeteći da će mu polomiti kosti, da će mu doći kući pobiti obitelj, da tu večer neće kući živ doći da će ga čekati na Koćuši, par dana nakon toga dok se G. nalazila na poslu poslao joj je poruku da nikoga ne zove da će on doći po nju i da će otići na jedno piće i da joj želi biti samo prijatelj, potom je ušao u kafić "T…", uzeo G. mobitel i sa istog poslao poruku njezinom bratu da ne treba dolaziti po nju, nakon čega je G. odveo u kafić "C…" pa kada je u jednom trenutku u kafić ušao M. K. udario ga je i izgurao vani, da bi opet nakon nekoliko dana dok se M. K. zajedno sa svojim prijateljem A. T. nalazio u kafiću "T…", u jednom trenutku počeo je vikati i bacati pepeljare i ostale predmete sa šanka u pravcu G., te je konobarskom tacnom udario G. u predjelu glave, prijeteći njezinom bratu M. da će mu polomiti kosti i naguravajući se sa njim sve dok ih nisu rastavili, koje konstantne prijetnje i uznemiravanje, su kod G. A., M. K. i M. A. izazvale objektivan i opravdan strah za njihov život i osobnu sigurnost, a posebno što ih je uz prijetnje i fizički napadao.

Općinski sud u Ljubuškom je dana 21. studenoga 2017. godine potvrdio predmetnu optužnicu ovog tužiteljstva i zakazao ročište radi izjašnjenja o krivnji za dan 7.12.2017. godine.

Napomena:

Prema načelu pretpostavke nedužnosti iz čl. 3. st. 1. ZKP-a F BiH, svatko se smatra nedužnim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom suda ne utvrdi njegova krivnja, radi čega potvrđivanjem optužnice protiv određene osobe za konkretno kazneno djelo ne predstavlja njenu kaznenu odgovornost za počinjenje kaznenog djela, jer se krivnja počinitelja utvrđuje pravomoćnom presudom.

Županijsko tužiteljstvo ZHŽ

Glas naroda

Lipo u Radišićima brat oče ubit brata

Toje doli svakako diviji narod

gledajući tvoj pravopis izgleda da si i ti "otalen" "otklen" je i ovi "diviji" "toji" narod i sad se javljas iz njemačke sigur postavljas pločice ili ispumpavas septičku pa ti pauza pa da malo komentiraš hahahah

Potvrđene optužnice Županijskog tužiteljstva
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari