Više od 30 radara doprinjelo smanjenju prometnih nezgoda u ZHŽ

ljubuski.info

Kad je u pitanju sigurnost prometa u Županiji Zapadnohercegovačkoj možemo istaknuti pozitivne trendove u svim segmentima u prvih devet mjeseci 2017. godine upoređujući ih s pokazateljima iz 2016. godine za isto razdoblje te stanje sigurnosti prometa ocjeniti zadovoljavajućim, stoji na početku izvješća o stanju sigurnosti prometa na području ŽZH u prvih devet mjeseci ove godine.

Analizirajući evidentirane prometne nezgode u prvih devet mjeseci 2017. godine u usporedbi s prometnim negodama 2016. godine možemo naglasiti da je ukupan broj prometnih nezgoda smanjen za -12% ili 68 prometnih nezgoda od čega je broj prometnih nezgoda s nastradalim osobama smanjen za -15% ili 36. Prometne nezgode s materijalnom štetom smanjene su za -10% ili 32 prometne nezgode za usporedno razdoblje.

U prvih devet mjeseci 2017. godine 16 osoba je teže ozlijeđeno u prometnim nesreća dok je lani u istom razdoblju 31 osoba bila teže ozlijeđena, potvrdio je glasnogovornik MUP-a Županije Zapadnohercegovačke Dražan Bošnjak te je dodao da je u navedenom razdoblju ove godine 299 osoba lakše ozlijeđeno u prometnim nesrećama dok su lani u istom razdoblju lakše ozljede dobile 374 osobe.

Uspoređujući pokazatelje prometnih nezgoda s nasrtadalim osobama u ove dvije godine, možemo kazati da je broj poginulih osoba manji za 67% ili 8 poginulih osoba, dok je broj teže ozlijeđenih osoba značajno manji 15 ili -48%, a broj lakše povreijeđenih osoba također je manji za -20% ili 75.

U prvih devet mjeseci 2017. godine poginule su četiri osobe dok je u istom razdoblju 2016. godine poginulo 12 osoba, izjavio je glasnogovornik Bošnjak.

Broj kontroliranih sudionika u prometu tijekom prvih devet mjeseci ove godine veći je za 36% ili 14.247 u odnosu na isto razdoblje prošle godine dok je broj izdanih prekršajnih naloga manji u 2017. godini za -16% ili 2904 prekršajna naloga u odnosu na usporedno razdoblje prošle godine.

U prvih devet mjeseci 2017. godine kontrolirano je 53.577 sudionika u prometu dok je u istom razdoblju 2016. godine kontroliranih bilo 39.330, potvrdio je glasnogovornik MUP-a ŽZH Dražan Bošnjak.

Sagledavajući naprijed navedene pokazatelje, evidentan je trend opadanja broja prometnih nezgoda, a samim tim i broja nastradalih osoba, poginulih osoba u usporednom razdoblju, kao i teže i lakše povrijeđenih osoba. Isto tako možemo navesti da je broj kontroliranih vozila u porastu u usporednom razdoblju a zabilježen je manji broj izdatih prekršajnih naloga počiniteljima prekršaja kroz što se ogleda rad policijskih službenika Uprave policije ovog MUP-a. Ovakvom smanjenju evidentiranih prekršaja prekoračenja brzine u prometu i prometnih nezgoda, značajan doprinos su takođe dala i postavljena radarska kućišta na prometnicama ŽZH njih ukupno trideset i jedan za prijenosne radare, dok su u ranijem razdoblju postavljena četiri kućišta za stacionarne radare, stoji u izvješću o stanju sigurnosti prometa u ŽZH za prvih devet mjeseci ove godine kojeg potpisuje policijski komesar Milan Galić.

bljesak.info

Glas naroda

Kome pamet solite m.aj.mu.ni jedni,pa je li nedavno smrtno stradala žena kraj vašeg radara .

Da toliko je ljudi iselilo iz ove županije u prvih devet mjeseci ove godine njih 12 %...

Nacelnik otvara nekakav drustveni Dom nek u hospicij odnese SRAM,ga bilo!!!!!!!!

Sramite se s cim se hvalite !
Pljackate sirotinju i djeci iz usta nosite zalogaj !
Otezavate i ovako tezak zivot !
Kolike su place a kolike kazne !
Ukinite ili smanjite kazne a obiteljima koje nemaju primanja doatojna za zivot brisite kazne
Covjek da moze registrirao bi vizilo ali vaznije mu je djeci hrana !
Ako zeli registrirat auto onda djeca moraju gladovati taj ili dva mjeseca !
Kazne za brzinu treba veca tolerancija !
Morate zakone mijenjati moraju biti socijalno usmjereni !
Zlo cinite vecini postenog naroda !
Bit ce inicijativa za pdosvjede protiv ovog i drugih zakona !
Branitelj !

Da je Toni kralj miniytat MUPA radara ne bi nilo.Zato i jeste jedini kralj naš Toni kralj

[ * neprimjereno * ]ova radar županija

Ovo je udružeeni zločinački poduhvat koji nastavlja ova županija protiv svog naroda, po uputama Hag-Brisela???
Pravi tihi genocid i koristi lokalne "glavonje" bez mozga nek učine što je eu - i svjetska masonerija odlučila!?
Bravo droto-radarska županija!

Sve što će doprinijeti manjem broju stradalih u prometu treba pozdraviti.A vi jebivjetri što mahnitate po cesti punite gradski proračun na našu dobrobit.

Građanine,uhljebu aj ne s..e..r..i

mrs g.ovno uhljebsko parazitsko,napravite ceste pa onda postavljajte radare.najbolje b ibilo zabranit svima vozit ali od cega ce te vi paraziti zivjeti

ne trbaju nam auta sa više od jedne brzine kako nas gule nema ni za goriva lopovska posla oni sebe namiruju po sirotinji partizani su andjeli za ovu stoku

Kada vas zaustave u Austriji,Njemačkoj i [ * neprimjereno * ] bi im dali a ne da platite kaznu.A ovde bi bili kauboji.Ludovali bi cestama.Takvi trebaju puniti proračun.

Za građanina , u zemljama koje spominješ , kao prvo ,kazne su u odnosu na njihove plaće primjerene , kao drugo imaju uz obveze i svoja prava koja se poštuju ,kao treće imaju i svoju slobodu i uređene ceste i t d ,a ovdje od svega imamo radare i oduzimanje slobode i prava ,tako da ti primjedbe baš i nisu na mjestu

Više od 30 radara doprinjelo smanjenju prometnih nezgoda u ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari