Nabujale vode Šipovače, mještani strahuju od novih poplava

ljubuski.info

Uslijed obilnih količina padalina, koje su proteklih dana pogodile Hercegovinu, nabujale su vode Šipovače.

Zarasla i zapuštena rječna korita Banje i Luka nisu mogla "progutati" pridošlu vodu koja se na nekoliko mjesta izlila pa su tako poplavljene brojne oranice poljodjelaca Šipovače te šumsko zemljište.

Također, na nekoliko točaka duž dionice Veljaci - Šipovača otežano je prometavanje zbog izlijevanja vode uz nanose pijeska.

No, najveću zabrinutost izazvalo je izlijevanje Vrančuše. Prema kazivanju mještana, posljednji put se takvo što dogodilo još prije cijelog deseteljeća. Pored izlijevanja Vrančuše, ovog puta "udario" je i Dolac te mnoga druga vrela koja su godinama mirovala.

Uzrok plavljenja Šipovače mještani vide u vrlo lošem stanju rječnih korita Banje i Luka koji vape za čišćenjem kako bi se omogućio bolji protok vode prema Kladniku. Sve ih ovo podsjeća na 2006. godinu kad se izlila rijeka Banja i poplavila polovicu istoimenog zaselka pričinivši veliku štetu domaćinstvima. Tek nakon toga reagirale su nadležne institucije uz čiju se pomoć očistilo rječno korito Banje, dok su Luke ostale neočišćene, iako su, kako doznajemo, i za to bila osigurana financijska sredstva.

U strahu od novih poplava, Šipovčani iščekuju pomoć općinskih i županijskih vlasti s nadom kako na čišćenje korita Banje i Luka ovaj put neće morati čekati do novog "potopa" sela.

Šipovača portal

Komentari

mogu oprat crvenicu s nogu

Naš Buco će to rešiti sa načelnikom Barbom na žderanju HDZ-ovaca...

More im samo kladnik poplavit

brzo svi u šipkovaču da očistimo tokove rijeka i kanale a oni nek gledaju televiziju i meze, zna se kradeze

šta rade parkovi ivan bebek i ćuran što ne čiste kanala šipovače nego griju kradeze fotelje
šipovača je tako i tako iseljena i napuštena

daj da mi veljačani i vi šipovčani napravimo jezero pa da lovimo ribu i otvorimo tvornicu ribljih konzervi

To je super ideja prodavat jegulju ili srdalu

Ma kakvi kanali i odvod glavno da je njima dobro,ko te pita za sirotinju.Ljudi nemaju sta ist a oni sve ugojeniji,posebno ministar zdravko boras ko [ * neprimjereno * ].32

E Zdena bolan sto nisi to ocistio,sta lezis

Nabujale vode Šipovače, mještani strahuju od novih poplava

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari