Ljubuški slavi blagdan sv. Kate, svoje nebeske zaštitnice

ljubuski.info

Slavlje sv. Kate, nebeske zaštitnice Ljubuškog je počelo ranom misom u 9 sati, a nastavljeno je u 11 sati procesijom s kipom sv. Kate koja je krenula iz crkve sv. Kate, prošla ulicama Ljubuškog i vratila se u crkvu, gdje je održana svečana misa.

Kip su nosili humački framaši, a u procesiji je bio veliki broj vjernika.

Nakon procesije slavljena je sv. misa koju je predvodio fra Dane Karačić iz Širokog Brijega, u zajedništvu s humačkim gvardijanom fra Darijem Dodigom i humačkim župnikom fra Ljubom Kurtovićem.

Fra Dane Karačić, dugogodišnji humački fratar i gvardijan 0d 1978. - 1988. godine, koji je 1984. prvi obnovio crkvu sv. Kate, se u propovijedi osvrnuo na izazove koji prijete katolicima u modernom društvu, dotaknuvši se i pitanja društvenih vrijednosti i obveze očuvanja braka, ljubavi, vjere.

Kazao je kako naše društvo treba očuvati od svih poroka suvremenog svijeta, bezboštva, da se čovjek treba okrenuti istinskoj vjeri, istaknuvši primjera života i mučeništva svete Kate, blaženog Alojzija Stepinca i svih prognanih kršćana.

Fra Dario Dodig, gvardijan humački se zahvalio vjernicima na dolasku, obećavši obnovu crkve sv. Kate, napomenuvši kako će ona novčano biti zahtjevna, pa je zamolio vjernike prilozima pomoći obnovu.
Obećao je i kako će za 20-ak dana u crkvi sv. Kate biti instalirano suvremeno grijanje i hlađenje koje će koštati 30.000 KM.

Fra Dane Karačić se zahvalio crkvenom zboru sve Kate kojeg vodi profesorica Šaravanja na odličnom pjevanju.

Ljubuški političari nisu zamijećeni.

Napomena:

Budući da je 25. studenog blagdan sv. Kate i Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, pridružujemo se međunarodnoj kampanji te ćemo tijekom 16 dana trajanja kampanje narančastom bojom pokušati skrenuti pozornost na problem nasilja nad ženama i djevojčicama.

ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija

Glas naroda

Lijepo je vidjeti naše svećenike i narod u velikoj procesiji.Već smo pomagali obnovu crkve a to ćemo činiti i dalje svi zajedno na čelu sa našim gvardijanom.

Trebamo pomoći svi za obnovu crkve sv Kate

Ljubuški slavi blagdan sv. Kate, svoje nebeske zaštitnice
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari