Edukacija djece u vrtićima o pravilima ponašanja u slučaju nepogoda

ljubuski.info

Edukacija djece na temu: 'Ponašanje u slučaju izbijanja požara i pojave prirodnih i drugih nesreća, te upoznavanje s brojevima telefona koji se koriste u hitnim situacijama' uskoro će se održati u Ljubuškom.

Edukacija je već održana u Posušju u četvrtak u dječjim vrtićima 'Mama', 'Bajka' i 'Veseli školarac', a danas se počinje s edukacijom u Širokom Brijegu.

Edukacija djece u dječjim vrtićima u Širokom Brijegu provoditi će se 24. i 27. studenoga, u Ljubuškom 29. studenoga i u dječjim vrtićima u Grudama 5. prosinca, priopćeno je iz Uprave civilne zaštite ZHŽ.

Prilikom edukacije zaposlenici Uprave civilne zaštite ZHŽ upoznaju djecu o ispravnom ponašanju u slučaju prirodnih i drugih nesreća, te ulogom službi zaštite i spašavanja ljudi i imovine, kao i brojevima telefona koji se koriste u hitnim situacijama.

Pored navedenog, djeca će biti upoznata sa zanimanjima kao što su vatrogasac i pripadnik gorske službe spašavanja, zatim o situacijama koje mogu dovesti do požara.

Tijekom edukacija, predviđeno je da vatrogasci i GSS-ovci djeci pokazuju tehničku opremu, uređaje i vozila koje koriste u izvršavanju zadaća iz svoga djelokruga rada, te s djecom izvode praktičnu vježbu evakuacije djece iz dječjih vrtića u slučaju požara i potresa.

posusje.net

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari