Održano Sportsko-rekreativno natjecanje osoba s invaliditetom ZHŽ

ljubuski.info

U srijedu, 22. studenog 2017. godine, Udruga osoba s invaliditetom ZHŽ organizirala je Sportsko-rekreativno natjecanje osoba s invaliditetom ZHŽ dvorani Prve osnovne škole Široki Brijeg.

Ovakva vrsta natjecanja organizira se drugi put, dok je prvijenac bio u lipnju ove godine. Pokrovitelji događaja su Ministarstvo obrazovanja, znanosti kulture i sporta ZHŽ i Grad Široki Brijeg. Također, podršku su dali mladi volonteri, Centar Marija Naša Nada, Prva osnovna škola Široki Brijeg i roditelji djece s poteškoćama koji su sudjelovali u svim aktivnostima.

Službeni naziv natjecanja je "Sport nije privilegija nego potreba i pravo svih nas" i nosi veliko značenje i simboliku. Zora Mikulić, predsjednica Udruge osoba s invaliditetom ZHŽ u pozdravnom govoru zahvalila se svima koji su pomogli, ali i izdvojili vrijeme kako bi bodrili svoje sportaše. Također, posebno je pozdravila drage goste iz Udruge "Djeca nade" iz Prozor-Rame.

Nakon zagrijavanja sudionici su odmjerili snage u četiri discipline: povlačenje konopa, košarka (slobodna bacanja), trčanje u vrećama i odbojka.

Najboljima u svim disciplinama nagrade su uručili Miroslav Hrkać, ravnatelj Prve osnovne škole, savjetnik za odnose s javnošću gradonačelnika Širokog Brijega Toni Galić, pomoćnik u Ministarstvu obrazovanja, znanosti kulture i sporta ZHŽ Mario Mikulić i Zora Mikulić, predsjednica Udruge osoba s invaliditetom ZHŽ.

Cilj ovoga natjecanja je bio dati jednake šanse u izjednačavanju mogućnosti za osobe s invaliditetom, i to kroz sport, rekreaciju, inkluziju, integraciju i socijalizaciju, kako bi se podigla svijest svakog pojedinca u društvu.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ne bojte se, stanje je redovito! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, bit ću ministar Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Što nam znači statistika? Marko Čuljak | dnevno.ba

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto