​Euroherc osiguranje sa 47,2 mil. KM lider u FBiH

ljubuski.info

Prema posljednjim podacima Agencije za nadzor osiguranja FBiH za deset mjeseci ove godine, na vrh liste po iznosu bruto premije dospjelo je Euroherc osiguranje sa 47,2 milijuna KM.

To znači da je došlo do promjene na samom vrhu, jer je sve do ovog mjeseca lidersku poziciju držalo Sarajevo-osiguranje, koje je sada palo na treću poziciju.

Zanimljivo je da se ovo događa nakon što je Bosna-Sunce osiguranje, koje zajedno sa Eurohercom pripada Koncernu Agram, kupilo Zovko osiguranje.

BSO je na četvrtom mjestu po visini premije a Zovko na 11. Ova tri osiguranja su za deset mjeseci ostvarila premiju od čak 105,9 milijuna KM, od ukupno oko 400 milijuna koliko su ostvarila sva osiguranja zajedno. To znači da ovaj koncern drži 26,5 posto tržišta FBiH.

Osim toga, podsjetimo da je krajem prošlog mjeseca priopćeno da je austrijska Vienna Insurance Group (VIG) dogovorila preuzimanje Merkur Osiguranja d.d.

Merkur osiguranje nalazi se na 8. poziciji s 24,6 milijuna KM premije. U okviru VIG-a posluje Wiener osiguranje koje je već tržišni lider u RS.

Inače, na drugom mjestu po visini premije je Uniqa osiguranje koje je ponovo prestiglo Sarajevo-osiguranje i potisnulo ga na treću poziciju. Podsjetimo da je Uniqa prošlu godinu završila na liderskoj poziciji.

Komentari

Kupiće Dubravko i Wiener osiguranje

Tako je to kad Croatiom vladaju HDZ kadrovi, prije Markotić, sad Luburić, jer gdje HDZ dođe tu trava ne raste.Gori su od Cidokora!!!

Sve će to preuzeti naše central osiguranje.Komunisti će na kraju ipak pasti.

Kazu da Croatia kupuje Central,da je sve dogovoreno

pogrešno si čuo CENTRAL KUPUJE CROATIU

I ja sam cuo da taj iz Rovinja kupuje central

Nama svejedno koje god je osiguranje samo bi naši radnici bili a dobit ode negdje

​Euroherc osiguranje sa 47,2 mil. KM lider u FBiH

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari