Stari zakoni se primjenjuju jer nisu donešeni novi, na snazi i pravilnik iz 1946. godine

ljubuski.info

Zbog nepostojećeg novog Zakona o zaštiti na radu Federacije Bosne i Hercegovine i dalje su na snazi zakoni koji su doneseni za vrijeme Jugoslavije zbnog čega je jugoslavenski dinar "zapeo" u inspekciji Zapadnohercegovačke županije.

Naime, nakon pisanja teksta kako se u Županiji zapadnohercegovačkoj kazne plaćaju u dinarima kontaktirali smo Upravu za inspekcijske poslove ŽZH gdje su potvrdili kako se i dalje koristi navedeni zakon iz bivše države.
Činjenica je da postoji izvjestan broj zakonskih i podzakonskih akata usvojenih još za vrijeme bivše države koji su još na snazi, jer tijela u čijoj su nadležnosti ta zakonska rješenja nisu donijela nova. Tako se pored navedenog Zakona o zaštiti na radu i oko 40 podzakonskih akata iz ove oblasti mogu naći i zakonski i podzakonski akti i iz drugih oblasti, a kao najzanimljiviji primjer može se izdvojiti jedan pravilnik iz oblasti veterinarstva iz čak 1946. godine, kazao je ravnatelj Uprave Nikica Tomas.

Tomas dodaje kako su u zakonu kazne propisane u dinarima što otežava rad inspektorima navedene uprave, gdje se odredbama Zakona o inspekcijama u Županiji ŽZH osiguravaju svi mehanizmi za otklanjanje tog problema.

bljesak.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto