Pitamo vlastodršce - što to točno slavite?

ljubuski.info

Sramotno je što se spomen na utemeljenje HZHB i na ono što se na današnji dan događalo u Vukovaru, Slunju, Škabrnji i drugim mjestima umjesto skrušenog pijeteta pretvorio u seosko dernečenje i pijančenje. Pitamo županijske, gradske i općinske vlastodršce, što to točno slavite?

Majka troje djece, iz jednog hrvatskog mjesta ŽZH, nakon godina rada na određeno vrijeme u jednoj javnoj ustanovi, umjesto ugovora na neodređeno dobiva otkaz zbog činjenice da nije bila stranački podobna i nije se htjela "preobratiti" u pravovjernu zajednicu partijskih žena. Iako je na sudu dobila pravnu zadovoljštinu, više mjeseci ta ustanova nije ispoštovala sudsku odluku. Zajedno sa suprugom, koji je nakon mjeseci rada bez isplaćenih plaća u jednog privatnika s Visoke Glavice, inače dobrog prijatelja aktualne županijske vlasti, ostao bez posla, i troje djece napustili su ovaj kraj i Božić će dočekati u Rosenheimu. (op.a. zamoljeni smo da ne spominjemo imena).

Sudbinu ove obitelji dijele mnoge druge obitelji. Gospodo iz vlasti jesu li se za ovo borili oni na čija spomen obilježja polažete vijence? Dok medijske stupce popunjavaju katastrofalni i poražavajući rezultati nedovoljnog rada, loša realizacija planiranih aktivnosti, nedovoljna posvećenosti rješavanju ili olakšavanju ključnih problema građana, naši vlastodršci derneče, i to ne svojim novcem, nego novcem poreznih obveznika.

Monitoring rada Skupštine i Vlade ŽZH objavljen od strane CCI-a govori kako je, primjerice, Skupština ŽZH radila najmanje od svih u BiH, u prosjeku sat vremena mjesečno, redovito krši Ustav, zakon, pa čak i svoj Poslovnik o radu, dok je Vlada je najneaktivnija od svih. Međutim, to iste ne sprečava da isplaćuju redovito primanja tim istim zastupnicima u Skupštini i svim drugim uposlenim u institucijama vlasti, za što se iz proračuna izdvaja preko 60% sredstava. Ova izvješća nevladinog sektora se godinama ponavljaju i svake godine su lošija i lošija, ali nema adekvatnih sankcija, jer isti ljudi koji drže vlast, stranački kontroliraju i one institucije koje bi ih morale sankcionirati.

Zato, primjerice, kada neki privatnik kasni ili ne uplaćuje poreze i doprinose samo nekoliko dana, to redovno vodi inspekcijskom nadzoru, plaćanju zateznih kamata na dugovanja, često stečaju i sudskom procesu protiv vlasnika/menadžera firme. Zbog višemilijunskih dugova javnih institucija, dovođenja uposlenika na rub prosjačkog štapa, bez mogućnosti liječenja (zbog neuplaćenih doprinosa za zdravstveno osiguranje) i umirovljenja nakon što se steknu uvjeti koji se odnose na godine staža i starosti (zbog neuplaćenih doprinosa za PIO/MIO), ne odgovara nitko. S druge strane, imamo nemogućnost upošljavanja, osim ako niste partijski podobni, konstantno generiranje loših političkih odnosa itd. Što ljudima drugo preostaje nego životnu sreću tražiti drugdje? Ponavljamo pitanje našim vlastodršcima, jesu li se za ovo borili oni na čiji spomen ovih dana vijence polažete? Imate obraza slaviti ove dane kao da se radi o nekim svečanostima.

Dani spomena na žrtvu naših branitelja i osnivanje HZHB moraju biti dani pijeteta i molitve, jer smo svi redom pali na ispitu iskrenog baštinjenja ostavštine naših branitelja. Ovo što danas živimo nije ono za što se ginulo. No, ovim putem poručujemo, kada već to ne rade naši predstavnici u tijelima vlasti, mi, mlađe generacije opravdati ćemo žrtvu koju su podnijeli naši branitelji. Vrijednosti, prava i vrednote za koje su se žrtvovali naši branitelji i koje su bili temelj osnivanja HZ HB, još uvijek žive i dok smo mi tu neće nikada otići u zaborav.

Županijski odbor ŽZH Hrvatske republikanske stranke

Glas naroda

Na granici sam suza kad sam ovo pročitala, ne prođe dan kada se ne upitam zašto je moj braco morao poginut. I samoj mi je ovako kao ovoj majci, ali drago mi je što netko ima hrabrosti stvari nazvati pravim imenom. Bog vam zdravlja dao samo nastavite. Ima nade.

Kako god bilo ovi imaju hrabrosti polagati vijence. Mene bi bilo strah na njihovom mjestu, jer nikad ne znaš kad će netko zarafalati a takvi ima dosta,samo je pitanje vremena.

Potpis i kapa do poda

HRS opet u sridu

Kad shvatite da nećete uništiti BiH uništavajući sve oko sebe,da hrhb nema niti će je biti,kad dođe do otrežnjenja od fašizma kojim isijavate,nadajte se dobrom. Prije toga prihvatite se motike ili bilo čega drugog i vodite računa samo o sebi i svojoj familiji.

Nema druge ili u partiju ili u njemacku

Bagru treba skinuti s vlasti ali do izbora radimo nešto i bilo gdje da nas ne mogu kupiti za sto maraka

moj jure ovi idući izbori već su izgubljeni
a vjerovatno poslije izbora neće ni biti
jel tak il ne tak bumo videli

Nisam ni ja optimist kad vidim oporbu ali valjda će se dogoditi nešto do izbora slično Mostu u Hrvatskoj volio bih da ne bude prodaje glasova za sto maraka a uhljebi moraju za vlastite jer kako bi i dalje bili uhljebi

pomiri se moj juka idući izbori su izgubljeni
jedino grablje i vile mogu nešto promijeniti
jel tak il ne tak bez velike žrtve nema promjene

100 maraka glas i mogu koliko oce kupit zato sto narod nema sta ist

E moj IZBJEGLICE. Autor teksta pita šta oni slave i zbog čega slave mrskog mrtvaca zvanog HRHB.
Pa slave moj IZBJEGLICE svoje tople urede, fotelje, ministarska mjesta i službene aute, ruckove na fakturu, slave svoje kupljene diplome, svoje milione zarađene pljačkaškom i kriminalno
privatizacijom i 200 bogatih obitelji.
Oni slave hercegovacke banke, kojekakve Jelavice, Rupčiće, Međice,
Todorice, Lijanovice.
Oni to slave. A gdje je tu obični hrvatski pošteni čovjek. Gdje je on.
Eno ga kopa po kontejnerima ili radi daleko od svojih obitelji , žena, djece.
Pa Ko je otjerao toga maloga poštenog
"Matu" u Dabin ili Frankfurt.
Je li se za to borio obični hrvatski puk
i nas pošteni Mate.
Za audije, skupa odijela, siromašne ministre i one koji pesnicama dijele pravdu i tako dokazuju da su u službi samima sebi a nikako servis građanima.
Pa šta ti kažeš šta oni slave moj IZBJEGLICE. Bitan si nam pa nam reci onako po tvom jeli ovo sto sam rekao "tak ili nije tak".
Pozdrav portalu i IZBJEGLICI.

kako se može odati počast za mrtvaca
ako se taj čovik nikada nije ni rodija
herceg bosna je samo bila umjetna tvorevina
koju su izmislile lopine i [ * neprimjereno * ]ci svoga naroda
u suradnji sa vijerskim sektama
njih obogatila a narod osiromašila i rastjerala
jel tak il ne tak lopine i frahebe

Pitamo vlastodršce - što to točno slavite?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari