Raste poslovanje grudskih poduzeća kao i broj zaposlenih

ljubuski.info

U sklopu obilježavanja Dana općine Grude, u srijedu je na Agroturizmu Marića gaj održan peti susret grudskih gospodarstvenika koji je okupio veliki broj poduzetnika.

Tom prigodom, općinski načelnik Ljubo Grizelj kazao je kako je grudsko gospodarstvo najkvalitetniji segment grudskog života te kako se, usprkos gospodarskoj krizi, bilježi rast poslovanja svih poduzeća.

U prezentaciji stanja gospodarstva Darija Marković govorila je o trenutnim pokazateljima, rezultatima i postignućima Općine Grude.

Istaknuto je kako broj zaposlenih raste u posljednje tri godine, pa je tako trenutno zaposleno oko 3.500 ljudi, od čega 2.800 u privatnom i 700 u javnom sektoru.

Okupljenima se obratio i voditelj Odjela za poduzetništvo u agenciji REDAH Nevzet Sefo te Haris Komić, koji je prezentirao projekt LIFE - poboljšanje lokalnog okruženja za investiranje u Općini Grude.

Ekonomski savjetnik u gospodarskoj komori Grada Mostara, izaslanik njemačke vlade Jens Muller govorio je o primjerima dobre prakse dualnog obrazovanja u njemačkom školskom sustavu.
S jedne strane poduzetnici trebaju vidjeti svoju šansu da sudjeluju u stvaranju kvalitetne radne snage, a s druge strane, mladi ljudi priliku da već u početnim fazama svoga školovanja osiguraju sebi buduća radna mjesta, kazao je Muller.

Proslava Dana općine Grude završit će sa svečanom sjednicom Općinskog vijeća u kinodvorani Grude, u petak, 17. studenoga, u 11.00 sati.

Na sjednici se očekuju uzvanici iz susjednih gradova i općina, županija kao i iz susjednih zemalja, te gosti s viših razina vlasti.

Na svečanoj sjednici prigodno će biti uručeno javno priznanje poduzeću Drinovci iz Gruda, za poslovni pothvat izgradnje i realizacije projekta velikog skladišnog distributerskog prostora u poslovnoj zoni Poljanice.

grude-online.com

Glas naroda

Novinar pobrkao ovo je priča o Ljubuškom

Sad će njih nevenko prestić.U duvanjskoj niče škola,na Zvirićima 3 hale,turisti opsjedaju ljubuški,svi smještajni kapaciteti popunjeni nema kreveta u mnogobrojnim hotelima,izvoze se jabuke,jagode,paradajz poljoprivrednici ne mogu proizvesti koliko se traži,iz Njemačke se vraćaju i traže posao ovdje jer je u Njemačkoj niska cijena rada.Bravo Nevenko,kakve Grude

A tek cmilje i ulje???
Ljubuški= Dubai!?
Nema mu premca od gračina do bučina!?

Raste poslovanje grudskih poduzeća kao i broj zaposlenih
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari