Dječji vrtići popunjeni

Iako još uvijek nije poznat početak nove školske godine, dječji vrtići počeli su sa svojim radom nakon što su završili s upisima djece u 2009./2010. Prema informacijama koje smo dobili od djelatnika ovih ustanova, popunjenost je dosta velika.

Tako Gradski vrtić Ljubuški, koji može primiti 80 djece, kako nam je kazao ravnatelj Nedjeljko Zovak, nema više slobodnih mjesta.

“Informacije koje imamo su dobivene prema vršenim upisima. Ovisno o tome hoće li neko dijete odustati, postoji mogućnost da se ukaže još poneko slobodno mjesto”, kazao je Zovak, dodajući kako je cijena smještaja ostala nepromijenjena već duži niz godina.

Tako je cijena cjelodnevnog smještaja od 7 do 17 sati 140 maraka, poludnevnog smještaja od 7 do 13 sati 120 maraka. Za drugo dijete cijena je 80 posto tog iznosa, dok je za treće dijete boravak u vrtiću besplatan. Na upit kada će se početi s radovima na dječjem vrtiću, Zovak kaže kako se još uvijek čeka na raspisivanje natječaja za izvođača radova.

Napomenimo, ova ustanova od hrvatske Vlade je dobila donaciju od 700.000 kuna. Od toga bi se novca trebalo urediti dodatnih 300 četvornih metara, što bi značilo da bi ovaj vrtić pored već namještenih, trebao dobiti još tri dnevna boravka, predvorje, prostoriju za odlaganje dječje odjeće, dvije uredske prostorije i sanitarni prostor.

Program male škole

Od Dubravke Alilović iz Dječjeg vrtića “Leptirići” doznajemo kako je i kod njih popunjenost dosta velika. “Velika zbunjenost je nastala oko toga hoće li biti ili ne devetogodišnjeg obrazovanja. Ako se s njim ne krene u ovoj školskoj godini, onda mogu reći da ćemo biti prepunjeni”, kazala je Alilović, dodajući kako se cijena smještaja u ovom vrtiću kreće od 150 do 200 maraka, što uključuje i program učilice. Kazala nam je i to kako će se krenuti s programom male škole, a iako cijena još nije definitivno odlučena, ona bi trebala biti oko 60 maraka za dva sata dječjeg boravka.

U vrtiću “Petar Pan” kazali su nam kako će stvarno stanje znati tek kada počne nastava, ali do sada im je vrtić u potpunosti popunjen. Cijena cjelodnevnog boravka je 200 maraka.

Donacija Hrvatske

Ravnatelj Gradskog vrtića Ljubuški Nedjeljko Zovak ističe da radovi na dječjem vrtiću još nisu krenuli jer se čeka na raspisivanje natječaja za izvođača radova. Napomenimo, ova ustanova od hrvatske Vlade je dobila donaciju od 700.000 kuna. Od toga bi se novca trebalo urediti dodatnih 300 četvornih metara, što bi značilo da bi ovaj vrtić pored već namještenih, trebao dobiti još tri dnevna boravka, predvorje, prostoriju za odlaganje dječje odjeće, dvije uredske prostorije i sanitarni prostor.

Dnevni list

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari