Društveni autoriteti šute na veliku dramu egzodusa našeg naroda

ljubuski.info

U vremenu apokaliptičkog pustošenja i iseljavanja stanovništva iz naših povijesnih krajeva, samo razrađena strategija opstanka i stimuliranje obitelji i rađanja može zaustaviti pošast koja nas je zahvatila. Mudrom politikom Danska i Irska su uspjele zaustaviti procese iseljavanja i fantastično popraviti demografsku sliku svojih zemalja potičući porodiljne naknade i dajući povlastice majkama, stoji u priopćenju Hrvatskog saveza HKDU, Hrast- HNL - Čapljinske neovisne stranke i HSP dr. Ante Starčević, a koje potpisuje Pero Barbarić-Pepi.

Umjesto da se uhvate u koštac s najvećim problemom egzodusa koji je pogodio naš narod, Vlada HNŽ-a na prijedlog ministra zdravstva i rada dr. Opsenice donosi zakon kojim se majkama smanjuje naknada za trudničko, umjesto dosadašnjih 100%, plaća 80%.

Ovakav potez Vlade kazuje kako se radi o oligarhiji koja se sasvim odnarodila i donosi protukršćanske, depopulizacijske i nehumane zakone. Više nije problem ovom narodu aktualna vlast koja sve više pokazuje svoje skriveno lice i namjere.

Sve veći problem postaje neshvatljiva šutnja društvenih autoriteta koji su zbog straha ili interesa postali teret i sramota našeg naroda. Svojom šutnjom, a puno puta i odobravanjem, omogućili su razvoj ove situacije. Šute na ovu veliku dramu egzodusa našeg naroda koja se odvija svaki dan pred našim očima, gdje naša djeca u suzama odlaze u nepoznato u potrazi za poslom da omoguće pristojan život svojoj obitelji. Umjesto da viču s krovova, te na taj način u skladu sa svojim mogućnostima izvrše pritisak na vlast da prestane donositi ovakve zakone koji će još više pospješiti odlazak našeg naroda sa ovih prostora, oni svoj strah i kukavičluk (čast rijetkim izuzetcima) pokrivaju izrazom "razboritosti".

Nije vrijeme za šutnju i mlakost, dok narod sa suzama napušta svoja povijesna ognjišta. Od Vas koji bi trebali biti savjest i cvijet jednog naroda očekuje se, više nego od radnika koji je umoran za plugom ili u tvornici za nekim strojem, da hrabro i odvažno, bez kalkulacija što ćete dobiti, a što izgubiti, dignete svoj glas na ovu situaciju koja poprima obrise velikog egzodusa i tragedije hrvatskog naroda. Vi ste sukrivci zajedno sa aktualnom vlasti za ovu situaciju u kojoj smo se našli. Koga i čega se više bojite? Dokle ćete razborito šutjeti? Hajde ojunačite i odvažite se! Ne bojte se onih od kojih će sutra ostati samo prah i pepeo, ali se itekako bojte biti neprijatelji Božji i izdajice svoga naroda, stoji u priopćenju.

Komentari

Jedino Pepi se ne boji reći pravu istinu, najgori su fratri koji ne smiju ništa reći protiv ove pogubne politike HDZ-a i ovog nezapamćenog iseljavanja cijelih obitelji,zato moj glas jedinom pravom političaru Pepiju Barbarića!!!

eto je, a uvenkove(HDZ) perjanice odnosno PULINI pero majić(HNL) i mate antić "PREDSEDNIK" (HSP Ante starčević) Ljubuški što oni zbore ne kažete ništa...

Haso nauči se prija pisati a onda komentiraj .ebu te prsti koje si izgubio za vrijeme domoviskog rata i danas imaš invalidninu i mirovinu Pukovničku bezobrazniče jedan [ * neprimjereno * ].

aha jedino mate antić ili perota bi eventuačno mogli dobiti gazdu čovića, jer jedno su oni pa bi im mogao pustiti...
:))))))))))))))))))))))))))))

Svi hrvati pofalića i ilidže glasat za pepija da dobije velikog vođu

samo HRS i Slaven, ostalo nola bodova

kako će bolan pobjediti kad je koalirao sa najvećim uzdanicama HDZ, ubačeni da se kecere...
naprijed Slavene i HRS!

Dobar čovjek nije kukavica

svi za Lijana

I sta ce se dogodit ako i vicu da krovova?
Kasno je za to.
Eto koliko ste sposobni. Sve sa zakasnjenjem cinite.
Ima li itko da unaprijed nesto poduzme?
Postoji li kakav li vizionar,snaga?
Kasno je uvodit mjere zastite od pozara kad kuca vec gori.
Kad kuca gori treba gasit i spasavat stogot i gledat naprijed kako nadoknadit stetu.

Društveni autoriteti šute na veliku dramu egzodusa našeg naroda

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto