Sjećanje na dr. Krešu (Chris) Alilovića

ljubuski.info

Nećemo braćo da ostanete u neznanju o umrlima, da se ne žalostite poput ostalih koji nemaju nadu. Jer ako vjerujemo da je Isus umro i uskrsnuo, tako će i Bog one koji su umrli ujedinjeni s Isusom dovesti s njim. (1 Sol. 4. 13-14)

Teško nam je vjerovati da je u 70. godini života umro Krešo ili Chris, kako je bio poznat u kanadskom poslovnom svijetu i hrvatskoj zajednici Toronta i Mississauga, čovjek onakvog stasa s čvrstom vjerom hranio svoju dušu, a imao je disciplinu u životu i etiku u poslu.

Krešo je bio gladan za znanjem, pa je konstantno tražio nova tehnička i životna saznanja, u čemu je bio precizan i veoma pedantan, zbog čega je uživao veliki autoritet i povjerenje u poslovnim krugovima elektronike u Kanadi.

Za one koji se razumiju u elektronske usluge samo ćemo navesti područja Krešinih usluga: Web Services; E-mail Services; Domain Services; Graphic Services; Web Development, Web Application Services; Database Integration; E-Commerce; Network Design, Network Administration; Cabling; Hardware; Software; Consulting; Training - i još puno toga.

Od svega onoga što je Krešo stekao u životu ostavio je svojoj obitelj, a ponio je sa sobom dobra djela za koje će biti nagrađen u Kraljevstvu nebeskom.

Pokojni Krešo ostvio je, uz obitelj i rodbinu, brojne osobne i poslovne prijatelja, te je njegov odlazak u život vječni ostavio veliku prazninu u ovdašnjoj sredini, ne samo kao vrsnog stručnjaka nego i kao dobrog čovjeka.

Nije potrebno u ovom žalosnom osvrtu navoditi mnoge pojedinosti iz Krešinog života, naime one koje zanima mogu vidjeti na google.com njegov profil i brojna ostvarenja. Stoga smo ovaj kratki osvrt napisali kao spomen pok. Kreše, jer nisam mogao doći da se s njim osobno pozdravim na grobištu, mada je on znao da smo s njime bili u mislima i molitvi u njegovim teškim mukama, dok je nemilosrdna bolest urušila njegovo tijelo.

Isto tako, želimo se sjetiti obitelji i rodbine pok. Kreše i pridružiti se njima u tuzi i zamoliti Svevišnjemu da im pomogne u ovim teškim danima izdržati bol i tegobe, te neka ostanu dosljedni u vjeri i uvjerenju da će Krešo živjeti s nama sve dok u nama živi spomen na njega. Dobri ljudi ne umiru!

Kako je Krešo bio odlučan za životu, tako je bio odlučan i za smrt, jer nije htio umrijeti u tuđini, takvu smrt smatrao je prokletstvom, stoga je svoje bolesno tijelo donio u domovinu, na Humac kod Ljubuškog - u rodnu grudu, gdje je htio Bogu dušu dati a tijelo ostaviti na vječni počinak u Humačkom groblju, gdje će sa svojim roditeljima i rodbinom čekati uskrsnuće tijela i u život vječni.

Dragi Krešo, počivaj u miru Božjem i neka ti bude laka naša hrvatska hercegovačka gruda, koju si neizmijerno volio, neka ti svjetlost vječna svijetli u Kraljevstvu nebeskom.

Ucviljenoj obitelji i rodbini šaljemo naše iskrene sućuti. Farewel and Godspeed dear friend.

Rudi i Rozi Tomić, Toronto

Komentari

Pokoj mu duši-Rastajemo se sa njim sa izvornom Hercegovačkom gangom:"Biće zemlje svakom puna usta-dva metea i bez geometra."
U nebesko Kraljevstvo nemože i neće nitko ništa ponijeti.

Pokoj mu duši i velika zahvala za korist koju su imali Hrvati u BiH od njega.

Sjećanje na dr. Krešu (Chris) Alilovića

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Operacija katanac Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nosite to odavde! Slobodan Milas
ljubuski.info
Povratak otpisanih Žena iz kužine

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari