Sjećanje na dr. Krešu (Chris) Alilovića

ljubuski.info

Nećemo braćo da ostanete u neznanju o umrlima, da se ne žalostite poput ostalih koji nemaju nadu. Jer ako vjerujemo da je Isus umro i uskrsnuo, tako će i Bog one koji su umrli ujedinjeni s Isusom dovesti s njim. (1 Sol. 4. 13-14)

Teško nam je vjerovati da je u 70. godini života umro Krešo ili Chris, kako je bio poznat u kanadskom poslovnom svijetu i hrvatskoj zajednici Toronta i Mississauga, čovjek onakvog stasa s čvrstom vjerom hranio svoju dušu, a imao je disciplinu u životu i etiku u poslu.

Krešo je bio gladan za znanjem, pa je konstantno tražio nova tehnička i životna saznanja, u čemu je bio precizan i veoma pedantan, zbog čega je uživao veliki autoritet i povjerenje u poslovnim krugovima elektronike u Kanadi.

Za one koji se razumiju u elektronske usluge samo ćemo navesti područja Krešinih usluga: Web Services; E-mail Services; Domain Services; Graphic Services; Web Development, Web Application Services; Database Integration; E-Commerce; Network Design, Network Administration; Cabling; Hardware; Software; Consulting; Training - i još puno toga.

Od svega onoga što je Krešo stekao u životu ostavio je svojoj obitelj, a ponio je sa sobom dobra djela za koje će biti nagrađen u Kraljevstvu nebeskom.

Pokojni Krešo ostvio je, uz obitelj i rodbinu, brojne osobne i poslovne prijatelja, te je njegov odlazak u život vječni ostavio veliku prazninu u ovdašnjoj sredini, ne samo kao vrsnog stručnjaka nego i kao dobrog čovjeka.

Nije potrebno u ovom žalosnom osvrtu navoditi mnoge pojedinosti iz Krešinog života, naime one koje zanima mogu vidjeti na google.com njegov profil i brojna ostvarenja. Stoga smo ovaj kratki osvrt napisali kao spomen pok. Kreše, jer nisam mogao doći da se s njim osobno pozdravim na grobištu, mada je on znao da smo s njime bili u mislima i molitvi u njegovim teškim mukama, dok je nemilosrdna bolest urušila njegovo tijelo.

Isto tako, želimo se sjetiti obitelji i rodbine pok. Kreše i pridružiti se njima u tuzi i zamoliti Svevišnjemu da im pomogne u ovim teškim danima izdržati bol i tegobe, te neka ostanu dosljedni u vjeri i uvjerenju da će Krešo živjeti s nama sve dok u nama živi spomen na njega. Dobri ljudi ne umiru!

Kako je Krešo bio odlučan za životu, tako je bio odlučan i za smrt, jer nije htio umrijeti u tuđini, takvu smrt smatrao je prokletstvom, stoga je svoje bolesno tijelo donio u domovinu, na Humac kod Ljubuškog - u rodnu grudu, gdje je htio Bogu dušu dati a tijelo ostaviti na vječni počinak u Humačkom groblju, gdje će sa svojim roditeljima i rodbinom čekati uskrsnuće tijela i u život vječni.

Dragi Krešo, počivaj u miru Božjem i neka ti bude laka naša hrvatska hercegovačka gruda, koju si neizmijerno volio, neka ti svjetlost vječna svijetli u Kraljevstvu nebeskom.

Ucviljenoj obitelji i rodbini šaljemo naše iskrene sućuti. Farewel and Godspeed dear friend.

Rudi i Rozi Tomić, Toronto

Komentari

Pokoj mu duši-Rastajemo se sa njim sa izvornom Hercegovačkom gangom:"Biće zemlje svakom puna usta-dva metea i bez geometra."
U nebesko Kraljevstvo nemože i neće nitko ništa ponijeti.

Pokoj mu duši i velika zahvala za korist koju su imali Hrvati u BiH od njega.

Sjećanje na dr. Krešu (Chris) Alilovića

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari