'Napredak' raspisao natječaj za stipendije

ljubuski.info

Središnja uprava Hrvatskog kulturnog društva (SU HKD) Napredak donijela je odluku o raspisivanju natječaja za dodjeljivanje stipendija za dodiplomske i postdiplomske studije iz Napretkova fonda za stipendiranje i sveučilište "Ivo Andrić - Vladimir Prelog" za akademsku 2017/2018. godinu.

Bit će dodijeljeno deset stipendija za studente viših godina koji nisu apsolventi, nisu ponavljali godinu i nisu navršili 27 godina. Stipendija iznosi 2.000 KM za godinu, a prednost će imati dosadašnji uspješni "Napretkovi" stipendisti.

Napredak će dodijeliti i pet stipendija za poslijediplomske studije, a stipendija za tu kategoriju iznosi 3.000 KM.

Petnaest stipendija bit će dodijeljeno studentima prve godine studija koji prvi put upisuju prvu godinu, a nemaju navršenih 20 godina.

Jednokratka potpora brucošima iznosi 1.000 KM za godinu dana. Tri godišnje stipendije iz Fonda "Irena Kozarić" dobit će studenti bez odgovarajuće roditeljske skrbi ili studenti u posebno teškoj socijalnoj situaciji. Iznos te potpore bit će naknadno određen.

Od obnove, 1990. godine do danas, HKD Napredak podijelio je više od 2.850 stipendija.

Sjednica je održana u "Napretkovu" domu na Trebeviću, a SU HKD Napredak usuglasio je i prijedlog natječaja za financiranje programa i projekata podružnica Društva.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto