Počela isplata poticaja poljoprivrednicima u ZHŽ

ljubuski.info

Poljoprivrednici, stočari i pčelari u Zapadnohercegovačkoj županiji prvi će put poticaje za proizvodnju dobiti u godini za koju su namijenjeni. Kako se doznaje iz Ministarstva financija Zapadnohercegovačke županije, ovih dana počela je isplata poticaja za biljnu i animalnu proizvodnju za 2017. godinu.

Tu informaciju potvrdili su nam i sami uzgajivači, naglasivši kako im taj potez Vlade Zapadnohercegovačke županije znači mnogo, ističući kako poticaji koji su navrijeme isplaćeni vrijede trostruko više od onih koji kasne.

Prema informacijama iz Ministarstva financija Zapadnohercegovačke županije, do sada su isplaćeni poticaji za muzne krave u visini od 114.550 konvertibilnih maraka, kao i novac za sufinanciranje nabave ovaca pasmine romanovska u visini od 20.000 konvertibilnih maraka. Isti iznos isplaćen je i za sufinanciranje nabave koza odnosno jaraca.

Za sufinanciranje veterinarskih usluga za pregled životinja iz proračuna Zapadnohercegovačke županije izdvojeno je 37.908 konvertibilnih maraka. Tako je ukupno do sada isplaćeno oko 230.908 KM. Kako navode iz Ministarstva financija Zapadnohercegovačke županije, u Ministarstvu gospodarstva ZHŽ-a pri kraju je obrada zahtjeva za poticanje pčelarstva i peradarstva, za što će biti isplaćeno oko 180.000 KM. U istom Ministarstvu u obradi su i zahtjevi za poticanje biljne proizvodnje. Ukupno je proračunom ZH županije za 2017. godinu za poticaje u poljoprivrednoj i animalnoj proizvodnji planirano milijun konvertibilnih maraka.

Teška godina

Prema riječima ministra financija Zapadnohercegovačke županije Tonija Kraljevića, s ranijom isplatom poticaja počelo se zbog činjenice kako je iza proizvođača teška godina s obzirom na sve prirodne nepogode koje su ih zatekle. Naglasio je i kako bi poticaji za proizvođače čiji su zahtjevi trenutačno na obradi trebali biti isplaćeni uskoro.

Podsjetimo i na činjenicu kako su to drugi poticaji isplaćeni ove godine proizvođačima u ovoj županiji. Naime, poticaji za 2016. godinu isplaćeni su sredinom siječnja ove godine, što je naišlo na veliko odobrenje proizvođača jer se u tom razdoblju nabavljaju sjemena i materijali za sadnju, a stočari kupuju hranu za stoku.

Marija Medić Bošnjak | Večernji list

Komentari

Odlicno! Na vrijeme..
Samo, zar niste neki dan pisali da je blokiran racun zupanije, i ovaj portal cesto puta izmislja da privuce paznju

Županija ima hrpu meplacenih presuda

Sijanje prosa se u svijetu isplati..recemo brashno od prosa je dobro za stomacne bolesti infwekcije igrceve i protiv zametka stanica raka i raznih tumora..uzima se redovno sa dvije kashikice i casom hladne vode i tako ti cisti stomacne kanale ali se moze i mjesati sa kruhom kolacima i slicno.
200 prosinog brashna u ljekarnama i po prodavnicama 200 grama 7 dollara a za kg 35 dollara ..bolje od bolo koje droge..samo posij i pozenji i samelji zapakiraj i eto ga..puni vreche i salji onima koji se bave prirodnom medicinom.
psyliium husk ili prosovo brashno..dobar je i za calestro i gigestive stomacne probleme od glutena je oslobodjen tako da pogoduje i za umne stanice psylli;''um'' husk=p;roso

Sa malim poticajima morete stvoriti cudo..vreca prosa na 1000 kvadrata zemlje morete imati 100-250 dollara i vishe ako znate sa kime imate posla i tko vodi vashe gospodarstvo i ekonomiju i tko vas prestavlja sudstvo i ljudstvo ili politicki kriminalni portofelj za fotelje i nikog vishe..nemojte da vas obeshrabre medijski kriminalci i njihovi mrzitelji..tko hoce da radi more da zaradi nije vazno tko je i u sto vjeruje..vjeruj da moresh i ti biti uspjeshan u svemu..

Na mali vrtlich prosa zasijanog morete imati najmanje 50 tisucha dolara.
Proso su jeli nashi stari sa kruhom i prezenim ushticima i jeli ga sa najzdravijim domacim i freshkim sirom.
Proso je oslobodjeno od glutena i djeluje na umne stanicne fantasticno zdravo a cisti stomak os baceterija i kancerogenih stanica.
Cisti cijeli probavni system dobar je za calestro..i sto je najvaznije kod mladog svijeta cuva mrsavu elegantnu liniju neizgledaju debeli..a mishicavi su i izdrzljiviji..tako su izgledali nashi stari djedovi i bake prije.
Za zdravu medicinu prirodnim putem danas se troshi trilione industrija i zasadi a vashi vrtli i poljca na mineralnom tlu su pogodniji najvishe u svijetu.
Neprodajite nashe vrtle i polja.
1kg psyli;um; husk ili prosa ti je po prodavnicama i ljekarnama u svijetu 35 dollara.
Poduje se popiti sa cashom hladne vode i dvije kashike ili zlice svako jutro i dobro je protic crnih misa ili caranja..stvar prirodne medicine protiv maracnih sila.
Prosi ili zitio obiljezeno je u bibliji kao kraljestvo Bozije.

Tko vas prestavlja sudstvi i ljudstvo ili moralnost.
Da niji mozda politicki portofelj ili fotelje i njihove stolice ili njihove organizacije samo za njih ili nikog drugog.

A ja vam kazem govorio je Amereicki presjednik Kenedy..sta ti moresh uciniti za svoj narod.
A ja vam kazem duboko povredjeno dijete sa tih malih prostora malih polja i njiva
da su se nad vama istresali prolazne politicke dictatorske organizacije cine to i danas sa svojim agentima.
Nije vazno koliko cesh ..nego kako cesh ti to uciniti da bude zdravo i kvalitetno za sve i tko te prestavlja jer oni odmah kude jer vas mrze i nezele vash uspjeh.
Na dvorima velike aristokracije i bogatasha uvijek su bile prioritetne stvari zdrava hrana sezonsko svjeze i zdravo.Oni su se lijecili pretezno prirodnim putem i uzivali su u poslasticama kao sto su buisqit kolaci i mekanu kruhovi od prosa psenice ili jecma ili slicno..tako da su znali da je proso oslobodjeno od glutena i da djeluje na umne stanice vrlo efikasno i zdravo neizaziva pucanje krvnih zilica i neprouzrocuje strok ili cancerogene stanice.

Stvar je tko vas vodi i prestavlja zlobnici ili postene osobe..proso moze proizvoditi tko hoce i tko voli raditi ali nije teshko.
Male nas stvari cine srechnim.

U svemu su nas vodili i pljackali nesretni ljudi koji su vas minimizirali u svemu a sa svojim politickim elitama svijetu prikazivali nemoralne i druge krivokletnicke i ostale manipulacije.Cine to i danas.
Cim vas se pokaze kako u svijetu vrijedi oni vas odmah sa medijskim mrziteljima prestavljaju da nevrijede.
Sve sto vam ponude oni nadju nacina da vam se dade sve najgore i nude vam preventivna srestva tako da se u kratkom roku zagadi zakorovi i bolest rashiri,.tako da su vam potrebni kvalitetne moralne osobe sa diplomama. a i da se oslobodite politickih smicalica i da zapocmete sa gospodarstvom i razvojem nad tim prostorima..pa tko hoche da radi netreba ga discriminirati po toj osnovi tko moze a tko nemoze a takovih je najvishe kod vas na vlasti.

Počela isplata poticaja poljoprivrednicima u ZHŽ

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto