Nije šala - Federacija traži borce protiv korupcije

ljubuski.info

Vlada FBiH danas je prihvatila informaciju najviših pravosudnih institucija Federacije BiH o stvaranju potrebnih uvjeta za početak rada posebnih odjela Federalnog tužiteljstva i Vrhovnog suda FBiH, koji se odnose na tehničke, kadrovske i financijske pretpostavke za provođenje Zakona o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala u Federaciji BiH.

U informaciji je, između ostalog, navedeno da trenutno ne postoje uvjeti za smještaj tužitelja, sudaca i administrativnog osoblja, te je predloženo da Vlada FBiH zaduži Službu za zajedničke poslove organa i tijela FBiH da iznađe adekvatan prostor koji će zadovoljavati standarde sudskih i tužiteljskih objekata, a koji uključuju i standarde informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) sustava, a naročito upravljanja predmetima.

Kako je navela Vlada nakon sjednice u Sarajevu, potrebno je, navedeno je u informaciji, pokrenuti procedure imenovanja sudaca i tužitelja, kao i zapošljavanja državnih službenika, namještenika i sudskih policajaca za rad u posebnim odjelima ovih pravosudnih institucija.

Predloženo je da Vlada FBiH izuzme ove dvije institucije od primjene moratorija na zapošljavanje i da suglasnost za zapošljavanje.

U Federalnom tužiteljstvu bi bilo potrebno u 2018. godini pokrenuti postupak izbora deset federalnih tužitelja, te prijema petnaest državnih službenika i deset namještenika.

U Vrhovnom sudu FBiH bi u 2017. godini bilo potrebno izabrati troje sudaca i zaposliti po pet državnih službenika (sudskih stručnih savjetnika) i namještenika, a u 2018. godini deset sudaca, pet državnih službenika - sudskih stručnih savjetnika, deset namještenika i petnaest sudskih policajaca, kaže se u informaciji koju su potpisali predsjednik Vrhovnog suda FBiH Milorad Novković i glavni federalni tužitelj Zdravko Knežević.

S ciljem realizacije ovih aktivnosti, Vlada je zadužila Federalno ministarstvo financija da, za potrebe osiguranja financiranja Posebnog odjela Vrhovnog suda Federacije BiH, u Nacrtu izmjena i dopuna proračuna FBiH za 2017. godinu planira dodatna sredstva u iznosu 116.200,00 KM, a u Nacrtu proračuna FBiH za 2018. godinu dodatnih 2.655.152 KM (od toga 541.022 KM za potrebe osiguranja financiranja sudske policije).

Ovo ministarstvo je zaduženo i da u Nacrtu proračuna FBiH za 2018. godinu, za potrebe osiguranja financiranja Posebnog odjela Federalnog tužiteljstva Federacije BiH planira dodatna sredstva u iznosu 1.863.000 KM.

Glas naroda

Počet od socijalnog,pa da vidite stanova,stanova u Zagrebu,Splitu,auta,kuća sa bazenom itd itd.

Ja bi poslao dokumentaciju ako je neće otvarati prije komisije

HA HA HA HA HA

Prijavljujem se i ja na radno mjesto sefa reference su mi mi imao sam punca suradnika punac mi spasavao raguzu kad sam zabrazdio....strah me svega i još pomalo reketarim po makarskim kafićima...a sve za racun svoje i svojih frendova ujaca! Uglavnom sminkat cemo se i necemo nista konkretno odraditi i onda ćemo još izmišljati unutarnje i vanjske neprijatelje...znate tko smo..urednik samo nece da objavi te veze ili možda ne želi......mene nije strah istine a je li takvih sminkera strah jest itd

dobar, dobar

Kakvi borci protiv korupcije..garant se već "zna" tko će na koju stolicu sjesti. A oni će ko fol hvatati ove "druge" koji štele radna mjesta ...nema nama pomoći sve je to isto s.r.a.*.e samo ljepše pakovanje

nema borbe bez metka

Da to hoće onda bi donijeli zakon da zviždačima ide nagrada pokajnicima također

Želiš biti borac-protiv korupcije? Želim! Evo kuferta!Eto!Tako će ,otprilike izgledati ta -borba!

Ima se koga prijaviti ali komu kad su ti isti dali posao svojima recimo Amagal Grude i Volta Ljubuski milionske prevare s carinskim terminalima posao im dali Dzakula Bevanda uz blagosov dobrocinitelja

Sve prijaviti dobročinitelju

Ja sam za korupciju! Šta fali korupciji..... super stvar trebaš hitno doktora daš mu stotku i unutra si, policiji daš cenera i zažmiri, hoceš posao kuverta sa par tisućica i posao iz snova LJEPOTA!

Ma ja, kad imaš keš, ne tribaju ti ni veze ni vezice, ni kumovi, ni frendovi, samo
Napuni kuvertu i sva su ti vrata otvorena.

Kome dat za posao i koliko?

Tacno tako para vrti di burgija nece

za uhljebe nova radna mista
a korupcija će ostat ista
ja mislim da nefali sudaca i tužitelja
nego ovi sadašnj neobavljaju svoj posa
kada tužiteljstvo i sud nefunkcionira
onda jeto to država mafijoza
više je bilo zakona u vrime divljeg zapoda
lopina se viješanjem kažnjavala
a sada lopine više od pola naroda podržava
jedno veliko veliko hvala predsijednici
merkelici što nas iz pakla izbavi
država mafijoza lopina i tupavog naroda
jel takil ne tak hebavala vas takva država

mi igrami bingo svojim novcima a vi gospodo pljaćkate narod 25 godina i sve nas kradete i varate
vi ste otvorili bingo a prodali nam tvornice

Nije šala - Federacija traži borce protiv korupcije

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Film koji nećemo gledati Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Prolaze nam životi, a vrijeme stoji Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Kad nezakonito postane normalno... Marko Čuljak | dnevno.ba

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari