Vlada FBiH razmatra izmjenu Zakona o doprinosima

ljubuski.info

Vlada Federacije BiH će, na današnjoj sjednici koja je počela u Sarajevu, razmatrati Nacrt zakona o izmjeni Zakona o doprinosima čiji je cilj stimuliranje zapošljavanja potrebne stručne radne snage u radno-intenzivnim i niskoakumulativnim djelatnostima koje su pretežito orijentirane na izvoz (više od 90 posto).

Članovi Vlade će se, na inicijativu Federalnog ministarstva okoliša i turizma, izjasniti i o Nacrtu zakona o turizmu FBiH i Nacrtu zakona o boravišnoj taksi FBiH.

Pred članovima Vlade su i Program javnih investicija (PJI) Federacije BiH za period od 2018. do 2020. godine, kao i analiza o stanju i pripremama projekta komasacije poljoprivrednog zemljišta u FBiH.

Federalno ministarstvo financija je za današnju sjednicu kandidiralo informacije o izvršenju proračuna FBiH, kao i o ostvarenju javnih prihoda u prvih devet ovogodišnjih mjeseci.

Bit će razmatran i izvještaj o radu Interresorne radne grupe za uspostavljanje jednošalterskog sistema poslovanja i elektronske registracije poslovnih subjekata u Federaciji BiH, a na dnevnom redu je i završna informacija o izboru projektnog partnera za izgradnju Bloka 7 - 450 MW u TE Tuzla.

Federalna vlada će razmotriti prijedlog da iz dijela novčanih sredstava ostvarenih prodajom preduzeća iz nadležnosti Agencije za privatizaciju u FBiH budu uplaćeni doprinosi za MIO, što bi omogućilo umirovljenje 47 radnika gospodarskog društva PS "Vitezit" d.o.o. Vitez i "Vitezkartona" d.o.o. Vitez, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Večernji list

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari