Vlada FBiH razmatra izmjenu Zakona o doprinosima

ljubuski.info

Vlada Federacije BiH će, na današnjoj sjednici koja je počela u Sarajevu, razmatrati Nacrt zakona o izmjeni Zakona o doprinosima čiji je cilj stimuliranje zapošljavanja potrebne stručne radne snage u radno-intenzivnim i niskoakumulativnim djelatnostima koje su pretežito orijentirane na izvoz (više od 90 posto).

Članovi Vlade će se, na inicijativu Federalnog ministarstva okoliša i turizma, izjasniti i o Nacrtu zakona o turizmu FBiH i Nacrtu zakona o boravišnoj taksi FBiH.

Pred članovima Vlade su i Program javnih investicija (PJI) Federacije BiH za period od 2018. do 2020. godine, kao i analiza o stanju i pripremama projekta komasacije poljoprivrednog zemljišta u FBiH.

Federalno ministarstvo financija je za današnju sjednicu kandidiralo informacije o izvršenju proračuna FBiH, kao i o ostvarenju javnih prihoda u prvih devet ovogodišnjih mjeseci.

Bit će razmatran i izvještaj o radu Interresorne radne grupe za uspostavljanje jednošalterskog sistema poslovanja i elektronske registracije poslovnih subjekata u Federaciji BiH, a na dnevnom redu je i završna informacija o izboru projektnog partnera za izgradnju Bloka 7 - 450 MW u TE Tuzla.

Federalna vlada će razmotriti prijedlog da iz dijela novčanih sredstava ostvarenih prodajom preduzeća iz nadležnosti Agencije za privatizaciju u FBiH budu uplaćeni doprinosi za MIO, što bi omogućilo umirovljenje 47 radnika gospodarskog društva PS "Vitezit" d.o.o. Vitez i "Vitezkartona" d.o.o. Vitez, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Večernji list

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Operacija katanac Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nosite to odavde! Slobodan Milas
ljubuski.info
Povratak otpisanih Žena iz kužine

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari