Ljubuški gimnazijalci pobijedili na Danima europskog naslijeđa

ljubuski.info

Paško Bubalo, Filip Grgić i Fran Zelić, učenici Gimnazije Ljubuški osvojili su prvo mjesto u kategoriji srednjoškolski videouradak na manifestaciji "Mladi i naslijeđe" koja je pod motom "Upoznajmo kulturnu baštinu i čuvajmo prirodu" održana u sklopu "Dana europskog naslijeđa 2017." u Orašju.

Riječ je o manifestaciji koju organizira Federalno ministarstvo kulture i sporta, a ljubuški gimnazijalci još jednom su pokazali svoju kreativost, te je njihov videouratak pod nazivom "Zemlja dida mog", u jakoj konkurenciji, završio među četiri najbolja filma.

Prema riječima Frana Zelića, htjeli su predstaviti kulturnu baštinu svog kraja, pa su tako svoj uradak snimali na lokacijama kao što su vodopad Kravica, Bigeste, Baščine, Staro Hardomilje...

Ljubuški gimnazijalci su rekli kako im je snimanje filma bilo lijepo iskustvo, a dodali su kako su zahvaljujući ovom projektu imali priliku boraviti u Orašju, upoznavati kulturu i običaje tog kraja.

Da među ljubuškim gimnazijalcima vlada prava "filmomanija" potvrđuju ne samo ovaj, već i njihovi raniji uspjesi na sličnim natjecanjima, kao i to što već planiraju nove filmove i sudjelovanje na budućim projektima.
Imamo jedan nadolazeći projekt, radi se o projektu "Moj grad, moja BiH za koji je potrebno snimiti film do 90 sekundi koji predstavlja svoj grad, izjavio je Paško Bubalo.

Radio Ljubuški

Komentari

Bravo decki! Čestitke!

Ma nije ni čudo Fran je već postao pravi filmadžija
Bravo i za Pašku i Filipa
Samo naprijed momci!!!

Ljubuški gimnazijalci pobijedili na Danima europskog naslijeđa

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Evo nam ga opet Treći! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Mamci za krokodile Ružica Zeljko
ljubuski.info
Crkvi u Hrvata treba šamar kakav je dobio papa Franjo teolog Dalibor Milas | express.hr
ljubuski.info
O kojoj Herceg Bosni pisati? Slaven Raguž | Hrvatska republikanska stranka

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto