HP Mostar izdala markice s motivima smilja

ljubuski.info

Hrvatska pošta (HP) Mostar svake godine 1. studenoga tradicionalno izdaje poštanske markice s motivima flore i faune, a 2017. godina posvećena je smilju i divokozama.

Smilje (Helichrysum) je biljka koja obuhvaća više od 600 vrsta i raširena je po cijelom svijetu. Oko 25 vrsta potječe s Mediterana, a najvažnije je primorsko smilje (Helichrysum italicum), priopćili su iz HP Mostar.

Izdanje "Fauna 2017. - Divokoza" nastalo je u suradnji s WWF - Svjetskom organizacijom za zaštitu prirode, a na markicama se nalazi logotip pande, registriranog zaštitnog znaka WWF-a.

Divokoza (Rupicapra rupicapra balcanica) spada u plemenitu vrstu divljači i još uvijek naseljava planinske prostore BiH, posebno planine Čvrsnicu i Prenj.

Markice s motivom smilja (mirisne markice) dizajnirala je Alenka Lalić, a likovno rješenje faune s motivom divokoza potpisuje Vijeko Lučić, navode iz HP Mostar.

Komentari

Dobro drugovi, vreme je da se drugu draganu napravi marka...

ja bi više volija da se napravi šljiva
nema ništa od izbora bez šljiva nema promijena
jel tak il ne tak poslušni siromašni i čisti

Kad će marki past cijena ko smilju

Ovako se kradezeovci iz pošte rugaju u lice i to javno svim prevarenim smiljarima i ciloj hercegovini prvo su obećavali siguran otkup za 5KM a onda preko večernjeg za 3KM pa na kraju spalo na 1KM eto i sad se šprdaju prodaju markicu za 2,70KM (komadić papira s mirisom smilja)!

Pa tko ti je obećavao, reci.

Pa i tuđman je obeća da će ovo bit rvacka,ali izgleda na svetog nikada

Sada Večernji list kuka da su ugroženi lošom cijenom i otkupom smilja.Partijska propaganda,svi su krivi nego oni koji su ovo marketinški odradili.

Dobra ti ova netjače marka 2,7 KM cijena smilja 1 KM.Bravo majstori iluzije

hercegovčko zlato
trava se čudnovato uzlato pretvoeila
pa se iz zlata opet čudnovato u travu vratila
moji zemljaci mlislte svojim mozgovima
a me tuđima pa nećete imati problema
jel tak il ne tak podlušni siromašni i čisti

Kupujen smilje dobro placan

Trazim mjesto za tvornicu gdje cu je pogodno otvoriti..prerada cmilja u deterdzente ..posebno u tekucem stanju a i sapuna jer to je sredstvo najotpornije od srbezi ili crvenila koze a i ostalih virusa bacterija i svega poredu za pranje rublja ili posteljine odjece i svega po redu...nekog neshto srbi ljudi moji..ali kad dlanovi srbe onda je to znak zarade ili novca.
Grube rijeci nas odvracaju jedni od drugih a lijepe prave naivnima.
Nedopustite da vas zavaravaju medijski mrzitelji jer se sve more sprovesti u vrlo kratkom roku.
Rijec je o cmilju pa tko voli raditi more i zaraditi.
Zamislite samo milijunske gradove za potrebe higijene..trilionska dobit..samo dokazati da je cmilje potreba i to holisticka medicinski dokazano..diploma prirodne medicine i human biology sience.Perfection.

HP Mostar izdala markice s motivima smilja

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari