Probijeni svi rokovi za izbore u organizacijama Crvenog križa

ljubuski.info

U sjedištu Crvenog križa općine Ljubuški, predsjednik i tajnik održali su, 19.10.2017. godine Koordinacijski sastanak s predsjednikom Crvenog križa ZHŽ-e i Crvenog križa općine Ljubuški, g-dinom Ivanom Bebek i tajnicima Crvenog križa općina: Ljubuški, Grude, Posušje i grada Široki Brijeg.

Glavna tema razgovora je bila provedba redovitih izbora u naprijed navedenim organizacijama Crvenog križa, shodno odluci, smjernicama, preporukama i naputcima Skupštine Crvenog križa Federacije BiH, a razgovaralo se i o aktivnostima organizacija Crvenog križa u svim oblastima djelovanja, posebno u oblasti edukacije iz pružanje prve pomoći i dobrovoljnog darivanja krvi, kao i o problemu (ne)financiranja Crvenog križa ZHŽ-e iz Proračuna Vlade ZHŽ-e i imenovanja novog tajnika Crvenog križa ZHŽ-e.

Konstatirano je da izbori u navedenim organizacijama Crvenog križa kasne, da su probijeni zadati rokovi, te je zaključeno da je nužno poduzeti hitne mjere da se izbori na razini organizacija Crvenog križa općine i grade održe do kraja mjeseca listopada, a na razini Crvenog križa ZHŽ-e najkasnije do kraja prvog tjedna mjeseca studenog tekuće godine.

Predsjednik i tajnik su istakli da sve organizacije Crvenog križa postižu značajne rezultate u svome svakodnevnom radu, te da nema razloga da se u što hitnije vrijeme ne provedu izborne aktivnosti i u tom smislu ponudili eventualnu stručnu i organizacijsku pomoć i podršku Crvenog križa Federacije BiH.

ckdbih.ba

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari