Besplatno učlanjivanje učenika trećih razreda u Knjižnici Ljubuški

ljubuski.info

Povodom Dječjeg tjedna Knjižnica Ljubuški organizirala je akciju "Čitaj i ti" koja traje do kraja listopada, a u sklopu koje se učenici trećih razreda osnovnih škola s područja općine Ljubuški mogu besplatno učlaniti u knjižnicu.

Cilj akcije je promicanje čitanja kod učenika osnovnih škola te razvijanje ljubavi prema knjizi kao izvoru znanja. Ujedno, jedan od ciljeva ovog projekta razvijanje je navike korištenja knjižnice i njezinih sadržaja tijekom cijelog života, potičući pri tome kod djece naviku i uživanje u čitanju.

U okviru spomenute akcije u knjižnicu se učlanilo 145 učenika OŠ Ivane Brlić Mažuranić Humac - Gračine i OŠ Marka Marulića Ljubuški.

Učenike, koji su kolektivno u pratnji svojih učiteljica došli u knjižnicu, ponajprije je srdačno pozdravio voditelj Knjižnice Ljubuški Ivica Vizentaner, koji ih je ujedno potom pobliže upoznao s prostorijama i radom knjižnice, pravilima ponašanja i načinu posuđivanja knjiga. U ugodnoj atmosferi, razgledavajući bogati knjižni fond, razgovaralo se o ljepoti čitanja i vrijednosti knjiga kao zalog za budućnost.

Po okončanju razgledavanja bogatog knjižnog fonda te dodjele besplatnih članskih iskaznica knjižnice, učenici su sudjelovali na zanimljivoj poučnoj prezentaciji o kulturnoj baštini Općine Ljubuški, koju je za njih pripremila magistrica arheologije Marina Boban.

Učenici nisu krili oduševljenje posjetom Knjižnici Ljubuški te su istaknuli da će i ubuduće radosna i otvorena srca dolaziti u istu.

Knjižnica Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari