Strategija smanjenja utjecaja hrvatskog naroda u FBiH

ljubuski.info

Ovo što danas imamo nisu koalicije i partnerstva. Ovo je nužda. Ustroj države je takav i nama je partner onaj tko je pobjednik kod Bošnjaka i Srba. Jedino u tom dijelu mogu mešetariti predstavnici Bošnjaka koji mogu izabrati u vlast i onoga tko nije pobjednik kod Hrvata. Zato se i ne ide u izmjene Izbornoga zakona, izjavio je u predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Takvu pogubnu praksu, ističe, omogućile su ustavne promjene od prije 15 godina.
Mislim da se to mora mijenjati, jer nije dobro za BiH. Bilo bi posve pogubno za BiH ako se računa da će se dobiti trećina Hrvata iz Goražda, Bihaća, Sarajeva u Dom naroda, što bi državu odvelo u pogrešnom smjeru - izjavio je Čović.

On je izrazio uvjerenje da prijedlog SDA za izmjenu Izbornog zakona BiH uopće ne postoji, iako se o njemu u javnosti govori.
Još nitko nije vidio taj dokument. A cijela strategija se svodi na to da se utjecaj hrvatskog naroda smanji u FBiH. Najvažnije je zadržati sadašnje stanje statusa quo oko Izbornoga zakona te, s druge strane, pokušati podijeliti HNS, što im ne ide baš najbolje. To podržava i jedan dio međunarodnih dužnosnika koji to gledaju u sklopu "demokratizacije" političke scene, što već postoji među Srbima i Bošnjacima. Intenzivno se razgovara s pojedinim strankama, potiče ih se, dobivaju novac, uključuju ih u neke projekte, ulaze u neke naše slabe točke, poput braniteljske populacije i problema njihova progona. No, te smo stvari zaustavili - ustvrdio je Čović, dodajući kako je "ideja Sarajeva da se uspostavi nova Alijansa, "platforma" u kojoj ne bi bilo mjesto za Hrvate".

Govoreći o odnosu međunarodne zajednice prema BiH Čović je ustvrdio kako će SAD imati utjecaj na ovo područje.
Mi smo preznačajni za američku administraciju, ali, nažalost, zbog administrativnih promjena, ali i njihova fokusa, nama će se izvjesno vrijeme baviti ista razina kao i do sada. To, po mom mišljenju, nije dobro - kazao je Čović, dodajući kako se bez utjecaja SAD-a teško može ostvariti stabilnost na cijelom području oko nas.

Obavještajne i paraobavještajne strukture Čović je optužio za plasiranje informacija kako su bh. Hrvati na strani Rusa, a da on zagovara interese Moskve. Time se, tvrdi Čović, težište negativnih silnica u Europi pokušava staviti na leđa najmalobrojnijem narodu i političkom vodstvu Hrvata kako bi nas se u vremenu koje je ispred nas, koje će biti ključno za dugoročna rješenja u BiH, konfrontiralo s administracijom SAD-a, Njemačke...

On je odbacio mogućnost da rezolucija Narodne skupštine Republike Srpske o vojnoj neutralnosti ovog bh. entiteta zaustavi aktiviranje MAP-a na putu u NATO.
Apsolutno neće, ali moramo biti svjesni da je to stav jednog značajnog dijela BiH. Treba pronaći uzroke, motive za jednu takvu odluku i pronalaziti načine da se to razriješi. Jasno je kako oko Kosova i NATO-a, bez obzira na to jesu li vlast ili oporba, srpski predstavnici slijede Beograd. Uvjeren sam da ćemo svi zajedno ići k euroatlantskom projektu i Srbija ubrzano grabi na tome putu. Automatski će se takvo opredjeljenje preslikati i na BiH - kazao je Čović.

Večernji list

Glas naroda

Ja bi postavio pitanje gospodinu Čoviću da li mi Hrvati živimo u Federaciji ili u Bosni i Hercegovini. Hvala.

Vi živite u Herceg Bosni u snovima a snovi se nekome i ostvare

ja čovi nepostavljam nikakva pitanja
jer znam da on narod nečuje i nesluša
jel tak il ne tak vođa hap hap plemena

Hrvati su konstitutivni narod u Bosni i Hercegovini a ne u Federaciji hebo te Dodik a ti njega ne branim ovdje Bošnjačke pojedine političare pogotovo skandalozne izjave Izetbegovića ali BiH je naša domovina a ne FBiH

Draganče stoput veći utjecaj imaju Hrvati u Federaciji nego Hrvati nehdzovci u općinama i županijama gdje je HDZ na vlasti je li to u redu

velika istina

nađalost jedna velika istina

iz svog osobnog primjera tvrdim da je HDZ i njihov kriminal glavni razlog zašto hrvati odlaze iz BiH. Ako oni nakon izbora 2018 budu opet na vlasti, to je definitivni kraj hrvatskog naroda u BiH.
Zato se iskreno nadam da će pobijediti oporbene stranke (HDZ 1990, Hrvatski blok, Hrvatska stranka, Posavska, HKDU ...) vođene generalskom strujom i ujedinjena ljevica.

Ovi dabas vodeći ljudi su HDZ isto ko što je današnji Velež onaj stari Velež

Današnji Velež je bivša Lokomotiva današnji HDZ BiH je bivši SKJ ako griješim demantirajte me argumentirano

Da je HDZ bivši SKJ nebi bilo baš ovako loše ali oni su nastali iz najgoreg ološa iz SKJa

To je strategija hadezea i [ * neprimjereno * ]čke herceg bosne.Prodali ste Bosnu četnicima i jadni narod preselili u onaj kamenjar.

Čoviću jesi legalan ali nisi legitiman koliko je Hrvata za tebe glasovalo a o oporbi imam također loše mišljenje

kako je legalan? Nije legalan jer se bira član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, a on je iz reda jugoslovenskog naroda. Željko Komšić je bio legalan član predsjedništva, legitiman nije isto kao i Čović kako si pojasnio

Cova ce bit ko Kim Jong dozivotno . Puno nas sto nismo za HDZ neidemo glasat.ako tako nastavimo bice brzo ko u koreji.

Najbolji sudac je onaj koji je neprimjetan bio na utakmici a vi politicari da bi bili vazni svaki dan izmisljate nove ekscese svadje podjele a ljudima se gadite jer ste svi l.povi.

Strategija smanjenja utjecaja hrvatskog naroda u FBiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari