Postavljena izložba osebujnog slikara Željka Bote - Sakija

ljubuski.info

Ljubuški slikar i šahist Željko Boto 'oglasio' se novom izložbom postavljenoj u njemu omiljenoj bazi hotelu "Hum" u Ljubuškom.

Uvažavajući mogućnosti prostora ljubiteljima slikarstva Boto se ovoga puta predstavio s dvanaest radova, uglavnom rađenih u tehnici pastela. Kao što i priliči ovom osebujnom slikaru, koji u slikarstvu traga za umjetničkim posebnostima, njegova najnovija izložba je presjek njemu omiljenih tema - portreti, ovoga puta Alberta Einsteina, Marije Kalas, Ane Rucner…, cvijeće i naravno njemu dragi konji.

Posebnost su Botine cvjetne teme, koje su u stvari bokori sublimirajuće ekspresije između cvijeta i podloge, tj. biljke. Nižu se poput kugli sladoleda stvarajući kompoziciju u koju treba proniknuti.

Govoreći o najnovijem izložbenom postavu ovoga ljubuškog slikara Slađana Miličević, magistra likovnih umjetnosti je primijetila:
Mene raduje što se svaki put iznenadim kad Željko 'izvuče' pojedine slike, jer uvijek mislim da sam ih sve vidjela. Ugodno me iznenađuje i njegova kompozicija boja, postupnost koja je prije bila fragmentarna, sada zauzima cijelu sliku, odnosno cijelu površinu slike. Portreti u pastelu su figurativni što je posebice istaknuto u portretu Marije Kalas. Kad je u pitanju Željko Boto naglasila bih ono što sam, mislim, prilikom jedne od njegovih ranijih izložbi kazala - on se ne treba ni s kim uspoređivati, on je jedan jedinstven, neponovljiv, kao i svaki umjetnik koji zna izraziti svoje osjećaje kroz svoja djela!"

Na primjedbu da nedavni termin za otvaranja izložbe nije najsretnije odabrao, kvalifikacijske nogometne utakmice, pa lovačka večer i svojevrsni ljubuški Oktoberfest, slikar je u šali primijetio - to je sretna okolnost, na izložbu su došli oni koji vole umjetnost, a ne ljudi po inerciji".

Izložba Željka Bote - Sakija, u predvorju hotela "Hum" u Ljubuškom, ostaje otvorena do 20. listopada.

Dušan Musa | Večernji list

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari