Našim korisnicima želimo pružiti odgovarajuću skrb

ljubuski.info

Sredinom rujna u Ljubuškom je otvorena i javnosti predstavljena Javna ustanova Edukacijsko - rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe s poteškoćama u razvoju s područja ove općine.

Centar se nalazi na Bučinama, a riječ je o projektu koji je financijski potpomognut od strane Vlade Republike Hrvatske, Vlade Federacije BiH i Unicefa BiH.

Budući da su se stekli uvjeti za nesmetano odvijanje organizacije rada, vodstvo centra odlučilo je kroz ovaj tjedan organizirati Dane otvorenih vrata, kako bi se posjetitelji mogli upoznati sa stručnim i operativnim dijelom osoblja. A već kroz protekla dva dana, kako nam je kazala voditeljica centra Marija Kikaš, zanimanje je itekako veliko.

Veliko zanimanje posjetitelja

Svi oni koji nas posjete od ponedjeljka do petka u vremenskom razdoblju od 9 do 13 sati, imat će priliku saznati sve o sadržajima koje nudimo. Ujedno, bit će to prigoda i da se maksimalno upoznamo i razmijenimo iskustva, a sve u cilju kako bismo mogli pristupiti individualnim terapijama za sve naše polaznike. Iznenađeni smo velikom posjećenošću kroz protekla dva dana, a već je preko deset roditelja evidentiralo svoju djecu za određene termine, kazala je Marija Kikaš, voditeljica Edukacijsko - rehabilitacijskog centra za djecu, mlade i odrasle osobe s poteškoćama u razvoju općine Ljubuški.

Vjeruje da će se, kako je dodala, kroz ovih pet dana uspjeti popuniti svi termini po pitanju individualnog dijela terapija, s kojima će kreće već idući tjedan, dok su u skorašnjem vremenu planirane i grupne terapije.

Naime, u samom počeku rada ovog centra bit će uposleno šest osoba, odnosno voditelj, čistačica, vozač, kao i fizioterapeut, logoped i defektolog. Kako je naglasila naša sugovornica, kroz idućih pet mjeseci rada osigurana su financijska sredstva, što znači da će korisnicima centra biti pružena adekvatna besplatna skrb.
Što se tiče financija, mi smo javna ustanova, a samim time smo budžetski korisnici. Trenutno imamo osigurana sredstva za rad, a nadam se da ćemo u nastavku djelovanja kroz razne donacije i projekte upotpuniti sadržaje naše ustanove, istaknula je Kikaš.

Otvorenost za suradnju

Radno vrijeme centra bit će od 8 do 16 sati te će korisnici vrijeme provoditi u prostorijama različite namjene. Osigurani su i sanitarni čvorovi prilagođeni osobama s poteškoćama u razvoju, a u sklopu centra bit će i kuhinja koja bi u skoro vrijeme trebala startati s radom.
Imamo doista veliki broj prostorija na raspolaganju. Želja nam je, također, uskoro osposobiti i rehabilitacijski bazen, što će biti još jedna dodatna usluga koju će pružati ovaj centar. Potrudit ćemo se da prvenstveno osiguramo adekvatnu skrb žiteljima općine Ljubuški, a otvoreni smo i za suradnju s drugim općinama. Naravno, shodno našim kapacitetima, zaključila je Kikaš.

Antonela Marinović Musa | Dnevni list

Glas naroda

Zašto se ne spominje nlgdje udruga Duga a oni su pkrenuli taj projekt i dali su novaca.Opet Barba kupi poene

Udruga Duga i Zora Skoko su zamislili , osmislili , inicirali i potrudili se da se ovaj centar izgradi u Ljubuškom .
Zoru , ženu koja je najzaslužnija za ovo nitko ne spominje a najhumanija i najvrijednija je osoba koju poznajem.

udruga Duga je inicijator, no sada je sve ovo prešlo na malo veći i ozbiljniji nivo! Nažalost prostorije u kojima radi duga se sve samo ne adekvatne, u svakom pogledu. Što se tiče Zore, ona je mislim ''ciljala'' na mjesto direktorice ali ovdje joj ne bi prolazile malverzacije koje radi u udruzi..

Jjeedes govn. zora je ok

nikad nisam komentirao bez argumenata niti sam vrijeđao bilo koga tko drugačije misli.
pitaj roditelje....

Našim korisnicima želimo pružiti odgovarajuću skrb
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari