HUL Kravica zabranila lovcima odlazak na obljetnicu Lovačkog saveza Herceg-Bosne

ljubuski.info

Lovački savez Herceg-Bosne, posebnom svečanošću u nedjelju je obilježio četvrt stoljeća od utemeljenja. Na svečanosti su sudjelovali predstavnci svih od ukupno 43 članice - lovačke udruge, osim jedne - Hrvatske udruge lovaca Kravica (HULK) Ljubuški.

U redovima lovaca izostanak ljubuških lovaca protumačen je skandaloznim.
Na posljednjoj sjednici Upravnog odbora Udruge čiji je predsjednik Marijo Herceg, većinskim glasovanjem donijeta je odluka da HULK Ljubuški neće sudjelovati na obilježavanju 25. svečane obljetnice utemeljenja Lovačkog saveza Herceg-Bosne. Također je naglašeno da, ukoliko bilo koji član udruge nazoči ovoj svečanosti, da će biti strogo sankcioniran, kazao je jedan od članova Upravnog odbora koji je želio ostati anoniman.

On kaže da je ova odluka njegove Udruge naišla na zgražanje brojnih lovaca, a posebice nekolicine bivših hrvatskih branitelja koji smatraju da je Lovački savez Herceg-Bosne i njegovo članstvo jedan od stupova hrvatskog nacionalnog identiteta u BiH.

S druge strane, kao jedan od objašnjenja za ovakvu odluku o nedolasku na obilježavanje obljetnice Lovačkog saveza H-B i stroge sankcije članovima koji se usude otići, navodi se nedolazak predsjednika lovačkog saveza na lovačku večeru HULK Kravica.

Iz samog vrha Lovačkog saveza Herceg-Bosne ističu kako će se s ovim problemom morati uskoro podrobnije pozabaviti. Kako se doznaje, zbog ovakve skandalozne odluke predsjednik ljubuške udruge lovaca uskoro bi se mogao naći pred sudom časti.

Provjerava se zakonitost poslovanja i povrjede nadležnosti u HULK Kravica

Inače, ovo nije prvi skandal koji već duže vrijeme potresa ljubušku udrugu lovaca gdje svatko sve zna ali se nitko ne usudi javno istupiti.

Kako se doznaje, Ministarstvo pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) kao i županijsko Ministarstvo gospodarstva, sukladno Zakonu o udrugama i fondacijama i Zakona o upravnom postupku, već je poduzelo mjere u cilju provjere zakonitosti poslovanja ove udruge kao i povrjede nadležnosti ali i prava samih članova Udruge.

Naime, prema prijavama pojedinih članova Udruge, postoje opravdane sumnje u zakonitosti donošenja odluka koje su u suprotnosti s pravnim aktima Udruge, Statutom hrvatske udruge lovaca Kravica Ljubuški, kao i Pravilnikom o radu Stegovnog suda i Poslovnikom o radu Udruge.

Zašto ljubuški "hrabi lovci" šute?

Udruga je privatizirana od jednog čovjeka i nekoliko njemu odanih ljudi kojim isti manipulira. Nadamo se da će Lovački savez Herceg-Bosne konačno tomu stati na kraj, a udrugu i lovstvo vratiti na onu razinu i čast koju zaslužuje. Naša udruga se pobratimila sa lovačkom udrugom iz Grahova, a članove se sprječava i prijeti im se ukoliko odu na obilježavalje obljetnice Lovačkog saveza i poklone se poginulim hrvatskim domoljubima. Ovakvo stanje u udruzi je i pouka u budićem izboru prvog čovjeka HULK Kravica, kažu ljubuški lovci.

Za sada nije poznato je li ijedan ljubuški lovac otišao na obljetnicu obilježavanja Lovačkog saveza Herceg-Bosne, pa čak i pod prijetnjom sankcijama. Ukoliko nije, čini se da im hrabrost ipak nije jača strana, a možda i zaslužuju vodstvo koje trenutačno imaju.

Dnevni list

Glas naroda

Tko je sljedeći predsjednik Lovačkog saveza Herceg Bosne, hoće li opet bit Ilija Vrljić ili će još jedan mandat biti Slavo Marin, dok je tajnik Lučić. Uzimaju novac za svakoga lovca, a ne pitaju se ni toliko da ne mogu dogovoriti sam početak lova u Savezu. Troše novac na svoje potrebe i lovove i večere kako im na pamet padne. Uzima se novac za lovačke novine, a u njima najmanje je o lovu i radu udruga pa kako da onda se dođe na proslavu godišnjice Saveza kad u stvari on to nije.

Ajde Mario ne ka ka j

HUL Kravica zabranila lovcima odlazak na obljetnicu Lovačkog saveza Herceg-Bosne
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari