Potvrđene optužnice protiv Ljubušaka i dvojice Posušaka zbog droge

ljubuski.info

Županijsko tužiteljstvo Zapadnohercegovačke županije podignulo je tri optužnice zbog neovlaštene proizvodnje, neovlaštenog posjedovanja i stavljanja u promet opojne droge i to protiv dvojice Posušaka i jednog Ljubušaka, a potvrđene su od strane općinskih sudova.

Županijsko tužiteljstvo ŽZH podignulo je optužnicu protiv Željka Rupčića (44) iz Ljubuškog, zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge.

Općinski sud u Ljubuškom potvrdio je predmetnu optužnicu i zakazao ročište radi izjašnjenja o krivnji za 26. listopad 2017. godine.
Optužnicom ovog tužiteljstva Željko Rupčić se tereti da je dana 15.1.2017. godine u Mostaru od njemu poznate osobe, radi prodaje kupio opojnu drogu Speed, znajući da je kupovina i prodaja iste zakonom zabranjena. Istog dana dok je u mjestu Mostarska vrata, općina Ljubuški, upravljao vozilom, zaustavljen je od strane djelatnika PU Ljubuški. Prilikom vršenja kontrole kod optuženika je pronađena i od istog izuzeta opojna droga Speed, neto mase 90,120 grama, digitalna vaga i makazice, na kojima su nađeni tragovi opojne droge Speed, izjavio je Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Županijsko tužiteljstvo ŽZH podignulo je optužnicu protiv Tomislava Bešlića (33) iz Posušja, zbog neovlaštenog posjedovanja opojne droge.

Općinski sud u Širokom Brijegu potvrdio je predmetnu optužnicu i zakazao ročište radi izjašnjenja o krivnji za 8. studenog 2017. godine.
Tomislav Bešlić se tereti da je neovlašteno posjedovao određenu količinu opojne droge - Amfetamin, znajući da je posjedovanje iste zakonom zabranjeno. Opojna droga - Amfetamin pronađena je kod Tomislava Bešlića kada su policijski službenici granične policije BiH, GP Gorica Grude, dana 28.4.2017. godine u mjestu Osoje, općina Posušje, zaustavili i kontrolirali vozilo sa njemačkim registarskim pločicama u kojem se nalazio optuženi. Tom prilikom od optuženika je izuzeta opojna droga i izdata mu potvrda o privremenom oduzimanju predmeta, objasnio je Aničić.

Županijsko tužiteljstvo ŽZH podignulo je optužnicu protiv Marka Tomića (24) iz Posušja, zbog neovlaštenog posjedovanja opojne droge i upravljanja vozilom za koje nije imao zaključen ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu počinjenu trećim osobama uporabom motornog vozila.

Općinski sud u Širokom Brijegu potvrdio je predmetnu optužnicu i zakazao ročište radi izjašnjenja o krivnji za 25. listopad 2017. godine.
Marko Tomić se tereti da je neovlašteno posjedovao određenu količinu opojne droge - Marihuanu, znajući da je posjedovanje iste zakonom zabranjeno. Dana 6.5.2017. godine policijski službenici granične policije BiH, GP Gorica Grude u mjestu Čitluk, općina Posušje, zaustavili su vozilo Golf 2, bez registarskih pločica, kojim je upravljao optuženi. Tom prilikom optuženi je kontroliran, te je kod istog u PVC vrećici pronađena opojna droga "Marihuana" i utvrđeno je da vozilo kojim je upravljao nije imalo zaključen ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu počinjenu trećim osobama uporabom motornog vozila, izjavio je Aničić.

Radi boljeg razumijevanja, smatram bitnim naglasiti, da je u čl. 23 Zakona o osiguranju od odgovornosti za motorna vozila i ostale odredbe o obveznom osiguranju od odgovornosti F BiH, propisano kazneno djelo. Svaka osoba koja ima u posjedu ili vlasništvu vozilo u uporabi u Federaciji, na cestama ili u područjima dostupnim javnosti, dužna je pribaviti osiguranje od odgovornosti prema trećim osobama, koje proizlazi iz prometnih nesreća. Ovo kazneno djelo spada u dodatno kazneno zakonodavstvo, dakle, kaznena djela propisana u ostalim zakona F BiH. Za ovo kazneno djelo propisana je kazna zatvora od 30 dana do 3 godine, objasnio je Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ZHŽ u Širokom Brijegu.

Napomena:

Prema načelu pretpostavke nedužnosti iz čl. 3. st. 1. ZKP-a F BiH, svatko se smatra nedužnim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom suda ne utvrdi njegova krivnja, radi čega potvrđivanje optužnice protiv određene osobe za konkretno kazneno djelo, ne predstavlja njenu kaznenu odgovornost za počinjenje kaznenog djela, jer se krivnja počinitelja utvrđuje pravomoćnom presudom.

bljesak.info

Komentari

Crni trovaču crkni od otrova

ovu trojicu triba osudit na primjerene kazne a ovi štoim prodaju drogu triba nagradit pa znase ko godinama prodaje drogu po posušju i diljem hercegovine ito se javno radi i opet ništa šta činiti sa takvima dajte molimvas nemojte manitat dije tu pravda

Potvrđene optužnice protiv Ljubušaka i dvojice Posušaka zbog droge

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari