Ove godine Raštikijada u dvije kategorije

ljubuski.info

I ove godine održava se jednistvena manifestacija u Hercegovini "Raštikijada 2017." na Agroturizmu Marića Gaj 4. studenog 2017. godine od 16.

Šestu godinu za redom, u subotu 4.11., Agroturizam Marića Gaj u Grudama postat će centar svijeta za sve ljubitelje raštike na svjetskom prvenstvu ili olimpijskim igrama u kuhanju raštike gdje prošlogodišnji pobjednici Hajdučke vrleti Blidinje brane naslov protiv jake međunarodne konkurencije.

Manifestacija je spoj natjecanja u pripremi jela od raštike i prezentacije kulture života u Hercegovini.

Samo natjecanje služi za upoznavanje s novim receptima jednog, skoro, zaboravljenog jela, druženju ljubitelja tog jela te promociji istog.

Cilj je raštiku, nakon godina zaborava i zapostavljanja, vratiti na jelovnike restorana i obiteljske stolove. Natjecatelji su privatni ljubitelji kuhanja kao i profesionalni kuhari, a njihova jela ocjenjuje žiri koji je sastavljen od uglednih gostiju iz Hercegovine, profesionalnih kuhara i turističkih djelatnika.

Pored promocije raštike kao jela u Hercegovini, manifestacija služi i kao događaj za privlačenje turista, tako da svake godine sve više stranih gostiju posjećuje Agroturizam za vrijeme Raštikijade.

Za sve posjetitelje kao i natjecatelje nakon samog kuhanja, ocjenjivanja jela od žirija te proglašenja pobjednika slijedi zabavni program uz tamburaše i kulturno umjetnička društva.

Ove godine natjecanje je podijeljeno u dvije kategorije: Tradicionalna hercegovačka raštika i inovativna jela od raštike.

Za posjetitelje koji žele kušati raštiku, uživati u domaćim vinima i rakijama te dobro se zabaviti uz tamburaše uz kupnju promo čaše od 20 KM osiguran je ulaz i sve gore navedeno.

Raštikijada 2017. - satnica:

  • 15 - 16h: prijava sudionika i ždrijeb o poziciji kuhanja
  • 16 - 19h: kuhanje raštike
  • 19 - 20.30: ocjenjivanje jela žirija
  • 20.30: dodjela priznanja i proglašenje pobjednika
  • 21h zajednička večera sudionika natjecanja uz kulturno zabavni program

Glas naroda

Raštike mi je priko glave,ali bi ja kupija toju čašu ako će doći dobročinitelj!

Ove godine Raštikijada u dvije kategorije
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari