Veliki mješoviti zbor iz Osijeka gostovao u Studencima

ljubuski.info

Veliki mješoviti zbor župe Preslavnog imena Marijana, Donji Grad - Osijek ovih je dana boravio u Hercegovini.

U subotu su stigli u Međugorje gdje su i prespavali, a u nedjelju su bili gosti u župi i svetištu Presvetog srca Isusova u Studencima.

Svetu misu u 11 sati predvodio je don Ivan Jurić, župnik osječke župe Preslavnog imena Marijana - Donji Grad, a na misi je pjevao zbor iz iste župe, a "pripomogao" je domaći mješoviti zbor "Vrelo života", pa je liturgijsko pjevanje bilo na zavidnoj razini.

U prigodnoj propovijedi vlč. Jurić je govorio i o dugogodišnjoj povezanosti Slavonije i Hercegovine, te o potrebi zajedništva, kako u nacionalnom smislu, još više u Bogu i Božjim zapovijedima. Također je spomenuo da je studenačkog župnika upoznao prije par godina, a dolaskom u Hercegovinu htio je počastiti članove zbora koji godinama svojim pjevanjem uljepšavaju misna slavlja.

Nakon svete mise studenački župnik don Ivan Štironja priredio je zajednički ručak za oba zbora u velikoj dvorani Pastoralnog centra, a potekla je i pjesma uz harmoniku i bez nje.

Nekoliko članova osječkog zbora dočekala je rodbina iz Studenaca, ali i okolnih župa, a nakon ručka u Studencima gosti iz Slavonije obišli su franjevački samostan Sv. Ante" na Humcu, obišli Muzej, te posjetili vodopad Kravicu.

Radio Ljubuški

Komentari

Pozdrav iz Ljubuškog na Dravi - Osječani!

Veliki mješoviti zbor iz Osijeka gostovao u Studencima

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto