Središnji odbor HDZ 1990 nije ni raspravljao o izlasku iz HNS-a

ljubuski.info

Iako su proteklih mjeseci određeni županijski odbori HDZ-a 1990. najavljivali izlazak iz Hrvatskog narodnog sabora, to se na jučerašnjoj sjednici Središnjeg odbora te stranke održanoj na Kupresu nije dogodilo. Naime, o izlasku iz Hrvatskog narodnog sabora nije se ni raspravljalo te je samim time ova stranka ostala dio krovne institucije Hrvata u BiH.

Iz zaključaka koji su jučer usvojeni nazire se smjer kojim ta stranka planira djelovati u idućem razdoblju, odnosno njezin samostalni izlazak na parlamentarne izbore 2018. godine. Naime, u svom prvom zaključku navode nezadovoljstvo aktualnim strukturama vlasti te ih okrivljuju za demografski izdisaj hrvatskog naroda u BiH i smatraju da nisu spremni odgovoriti situaciji u kojoj se ovaj narod nalazi. Nisu zadovoljni ni dinamikom kojom Bosna i Hercegovina ide prema Europskoj uniji.
Stoga HDZ 1990. ima odgovornost, u duhu pluralizma, ponuditi alternativu lošoj politici koja je na djelu - navode u jednom od zaključaka.

U priopćenju objavljenom nakon sjednice Središnjeg odbora HDZ-a 1990. u Kupresu ocijenjeno je da su aktualne vladajuće strukture dovele stranku u poziciju da se ‘suočava s nestankom’.
Stoga, HDZ 1990 ima odgovornost, u duhu pluralizma, ponuditi alternativu lošoj politici koja je na djelu, stoji u priopćenju.

Predsjednik HDZ-a 1990. Ilija Cvitanović rekao je za medije kako će ova stranka ići prema uspostavi političkog bloka koji će na izborima ponuditi hrvatskim biračima alternativu lošoj politici predstavljanja Hrvata u BiH.

Iz ostalih zaključaka može se iščitati kako pripreme za samostalan izlazak na izbore počinju već ovih dana.
HDZ 1990. ima odgovornost vraćanja povjerenja i vjere u politiku, političke procese i osobe koje će uime naroda provoditi politike na temelju znanja, struke, programa na osnovi moderne političke kulture polaganja računa narodu za učinjeno. Središnji odbor HDZ-a 1990. zadužuje operativna i organizacijska stranačka tijela za intenzivan rad na terenu i pripreme za opće izbore 2018. - stoji u jednom od zaključaka usvojenih jučer.

Također, zadužuje se Predsjedništvo HDZ-a 1990. u sljedećih 60 dana obići sve županijske i regionalne organizacije u cilju analize stanja na terenu i davanja potpore jačanju HDZ-a 1990.

Dio jučerašnje sjednice, sudeći prema zaključcima, prošao je u iznošenju nezadovoljstva vladajućim strukturama. Središnji odbor ove stranke donio je i svoj stav o Izbornom zakonu.
HDZ 1990. zalaže se za ubrzani proces izmjene Izbornog zakona, koji će hrvatskom narodu jamčiti punu političku ravnopravnost i mogućnost izbora legitimnih predstavnika na svim razinama i na svim prostorima BiH, kako u FBiH tako i RS-u, od izaslanika u Domu odnosno Vijeću naroda, sve do pozicije člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda. Također, novi Izborni zakon mora posjedovati mehanizam zaštite pravičnosti izbora kako bi predstavnike birali birači, a ne birački odbori - navode iz HDZ-a 1990.

Iz te stranke su još jednom ponovili nezadovoljstvo načinima zapošljavanja, za koja smatraju da su stranačka. Kada je riječ o pravosuđu BiH, iz HDZ-a 1990. smatraju da je ono jedan od najvećih problema ove države.
Pravosuđe BiH je rak-rana bosanskohercegovačkog društva, što se posebno reflektira na hrvatski narod. Dok se braniteljima HVO-a sudi po zakonu iz 2003., sudski postupci za pripadnike drugih naroda vode se sukladno zakonu SFRJ koji ne priznaje tezu udruženi zločinački pothvat - naveli su u jednom od svojih zaključaka članovi Središnjeg odbora HDZ-a 1990. te naglasili kako traže pravedan i identičan pristup te zaustavljanje pravnog progona hrvatskog naroda montiranim procesima koji su intenzivirani.

Marija Medić Bošnjak | Večernji list

Glas naroda

Tresla se brda rodio se mis,ovi iz devedesetke nikada nisu imali m..a , tako niti sada.

nisam znao da muda razmišljaju umjesto mozga ??

Kukavice! Ne zato što nisu izišli iz HNS-a nego zato što su bez stava. Dobro je Slaven rekao stranka vječno suzdržanih. Mjesecima govore kako će izić iz HNS-a, Čova ih ucjeni, oni pređu preko toga kao da ništa nisu govorili po medijima zadnjih tjedana. Hajmo sada opet na članku od HDZ1990 udarajte na HRS koji je jedina alternativa ovome šljamu iz dva HDZ-a.

Bravo vi iz 90 stvarno imate cvrst karakter, kad nesto kazete to i ispunite.Nikad tu stranke.

Haha poplasio ih vecernjak i Kresic,ma sta ce Ilija neodlucan,Martin ce sve dati za poziciju,Zeleniku nitko vise i ne dozivljava i to je to.

Piskit cu,kakit cu...

Gdje su sad oni što su sinoć pljuvali kako je HRS Čovina prćija?

HRS je instrument HDZ-a BiH, za jeftine politike igrice, probni baloni, a ponekad kao janjičari, odrađuju prljavi medijski, posao za HDZ, bezrazložno pljuvanje po svima koji ne misle kao Sokolasi, a ponajviše na devedestku kao jedinu oporbu u hrvatskom korpusu, koja će na kraju i pobjediti ovaj nesretni HDZ BiH

Hahaha evo opet onog istog! HRS je Čovina prćija a Marija Mesić piše hvalospjeve HDZ1990. Samo vi lajte ne možete vi HRSu vode dodat!!!

Istina boli, janjičaru.......

Središnji odbor HDZ 1990 nije ni raspravljao o izlasku iz HNS-a
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentari ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Postaje li Gabela obiteljska Troja? Homerolog, Krešo Vujević
ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija
ljubuski.info
Jedinu zastavu na prosvjed donijeli Zaboravljeni branitelji Ratni poručnik, Zaboravljeni branitelj br. 690

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari