Boćanje pred raspadom

ljubuski.info

Zaostalom utakmicom iz 13. kola Prve boćarske lige BiH, Dračevo - Bura 14:10, spušten je zastor na ove godine maratonsko boćarsko prvenstvo BiH.

U cjelini, na kraju sezone nikad manje klubova, a nikad dulje trajanje.

Bez zanimanja za natjecanje

Podsjećamo, uoči početka prvenstva, od natjecanja su odustali Radišići, nekadašnji prvak, da bi tijekom sezone "sidro digli" i boćari mostarskog Ante Rozića, uz za ovaj sport pogubno obrazloženje - nismo zainteresirani za natjecanje.

Tekuće prvenstvo je završeno s dosta problema vezanih uz odluke pojedinih tijela Boćarskog saveza, primjerice Stegovnog povjerenstva i slično, a ovaj sport muči i niz drugih problema, pa su tako svi jedva dočekali kraj sezone.

Od toga hoće li boćari uspjeti riješiti rebus zvan - manjkav rad pojedinaca i tijela Saveza, ovisit će i opstanak ovoga maloga sporta u Bosni i Hercegovini.

Sport pred raspadom

Mada je teško u to povjerovati, boćanje je dospjelo na tako niske grane da je ovaj sport u natjecateljskom smislu pred raspadom, ali to je problem kojega čim prije moraju sami riješiti.

U zadnja dva kola postignuti su sljedeći rezultati, 13. kolo: Neum - Napredak Willa 16:8, Dračevo - Bura 14:10, slobodni Široki i Čapljina; 14. kolo: Napredak Willa - Dračevo 18:6, Široki - Neum 13:11, slobodni su bili Bura i Čapljina.

Konačni poredak na kraju sezone je sljedeći: 1. Čapljina 17, 2. Neum 14, 3. Bura 10, 4. Široki 9, 5. Dračevo 6, 6. napredak Willa 4 boda. Podsjećamo, prvi dio prvenstva od 12 od 14 kola odigran je tijekom proljeća i početkom ljeta. Čapljina je u tom razdoblju osigurala i proslavila svoj prvi naslov, ujedno i prvi naslov boćarskog prvaka Bosne i Hercegovine, nekog kluba iz Hercegovačko-neretvanske županije.

U jesenskom dijelu sezone odigrana su, dakle, samo dva kola. Međutim, zbog određenih nesporazuma, umjesto polovinom rujna, prvenstvo je završeno polovinom listopada.

Dušan Musa | Večernji list

Glas naroda

Bolje probajte ligu u Njemackoj pokrenit.Vise bi vas bilo.

Kakav je to sport,popijes 100 piva,osujes 100 bogova i imas priko 100kila.vidilo to sporta nije.

Radisici vam igraju samo vi ne znate.
Evo ih u Bad Canstattu pod mostom.Osvojise sve zivo.Hahaha

Cuja sam ih i ja ali sam konta da su imocani psuju ko kocijasi mogu iz sela ali selo iz njih nikad .

Propunta se Canstatt kako su oni dosli, hahahah

Boćanje pred raspadom
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari