Obavljanje volonterskog staža u pravosudnim tijelima ZHŽ

ljubuski.info

Ministarstvo pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke već dulji niz godina, osiguravajući sredstva u proračunu Županije Zapadnohercegovačke, omogućava osobama koje su stekle visoko obrazovanje, bilo po starom ili novom Bolonjskom sustavu obrazovanja pravne struke, stjecanje radnog iskustva kroz volontiranje u pravosudnim tijelima Županije Zapadnohercegovačke po ukazanoj mogućnosti.

Volonterski staž obavlja se u pravosudnim tijelima tj. Županijskom tužiteljstvu, Županijskom sudu Široki Brijeg, Općinskom sudu u Širokom Brijegu i Općinskom sudu u Ljubuškom, a obavljaju ga osobe koje nemaju radno iskustvo u pravnoj struci.

Duljina volonterskog staža u navedenim pravosudnim tijelima traje dvije godine, čime se ujedno stječe i uvjet za daljnje stručno usavršavanje, odnosno polaganje pravosudnog ispita. Volonter u pravosudnom tijelu za vrijeme trajanja istog ima pravo na mjesečnu naknadu za podmirenje troškova prijevoza na posao i s posla, te naknadu za prehranu tijekom rada.

Budući da se pravosudna tijela po ustaljenoj praksi obraćaju Ministarstvu pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke po ukazanoj potrebi prijema volontera, te da navedeno Ministarstvo vodi evidenciju osoba koje su stekle zvanje diplomiranog pravnika, odnosno magistra prava, a nemaju radno iskustvo, potrebito je da se svi zainteresirani kandidati s prednje navedenim uvjetima, zahtjevom za volontiranje obrate ovom Ministarstvu.

Uz zahtjev je potrebno priložiti:

  • ovjerenu presliku diplome o stečenom visokom obrazovanju pravne struke,
  • kratak životopis,
  • potvrdu/uvjerenje o prosjeku ocjena.
Ministrica | Anita Markić

Komentari

ovo je indirektno uhljebljivanje podobnih mladih pravnika a što će mo sa prirodnim znanostim fizika kemija biologija i oni koji nisu stranački podobnici
uz to ovo je proračunsko zapošljavanje a proizvodni kadar nula bodova njemačka
ko će platit nove činovnike ili će zamjenjivat očeva u partiji kad idu u penziju pa se sprema novi kadar partije

Obucava mladi Hrstic

moje dite niste tili primiti, j.... vam mater, u roku završilo, na državnom fakultetu, bilo među boljim studentima, ali nije u PARTIJI

Obavljanje volonterskog staža u pravosudnim tijelima ZHŽ

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto