Sve manje brucoša na sveučilištima

ljubuski.info

Studijska 2017/2018. godina na sveučilištima u BiH počela je već, a završeni srednjoškolci u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru najviše su se opredjeljili za studiranje na fakultetima Grupacije društvenih i humanističkih znanosti.

S obzirom na to da je Senat UNSA donio Odluku kojom se daje suglasnost na produženje drugog prijemnog roka za upis studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija, te integriranog studija na Univerzitetu u Sarajevu u studijskoj 2017/2018. godini, još uvijek nemamo potpune podatke o broju upisanih studenata u prvu godinu prvog semestra, ali prema preliminarnim podacima do sada je popunjeno oko 60 posto mjesta za upis, rečeno je na UNSA.

Također, s ovog sveučilišta su kazali da će u ovoj studijskoj godini, ako ju uspoređuju s prošlogodišnjom kada je upisano 5.302 studenta, biti upisano znatno manje srednoškolaca na prvu godinu fakulteta članica UNSA, što predstavlja tendeciju u padu broja upisanih na prve godine prvog ciklusa studija.

Na Univerzitet u Banjoj Luci u akademskoj 2017/2018. upisao se 2216. student, kazala je Slava Govedarica s UNIBL-a.
U ovoj akademskoj godini najviše studenata je upisano na Medicinskom fakultetu, njih 240, na Ekonomskom fakultetu je upisano 232, na Filozofskom 202, Prirodno-matematičkom 189, Elektrotehničkom 187, Pravnom 172 i Mašinskom 148, dodala je ona.

Dalje navodi kako na ovom sveučilištu, ako se promatra ukupan broj studenata na pojedinima fakultetima na sve četiri godine, trenutnu ih najviše ima na Medicinskom gdje studiraju 2.003 studenta, zatim na Pravnom 1.864, Filozofskom 1.639, Prirodno-matematičkom 1.616, Ekonomskom 1.482, Filološkom 1.260 itd.

Pomoćnica Rektora za nastavu, studente i pravna pitanja sa Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. sc. Vesna Kazazić je kazala kako nemaju ukupne podatke o broju studenata koji studiraju na ovom Sveučilištu, jer još traje dekanski rok.
Što se tiče broja upisanih studenata koji se upisuju prvi put na Sveučilište u Mostaru, u akademskoj 2017/2018. godini na svim ustrojbenim jedinicama upisano je 2297. studenta, rekla je Kazazić.

Dodala je kako najviše studenata ima na Filozofskom fakultetu ( 459) i na Fakultetu Prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti (457).

Završeni srednjoškolci, koji su sada postali studenti, očito su se, kao i prethodnih godina, odlučili ponajviše da u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru studiraju na fakultetima Grupacije društvenih znanosti i Grupacije humanističkih znanosti, a također, kako su kazali sugovornici za Radiosarajevo.ba i ove godine je zabilježen pad ukupnog broja upisanih studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija.

RSA

Glas naroda

37 privatnih fakulteta u BiH jos nitko nije pao ispit zasto bi omladina ucila kad se sa znanjem ide u Njemacku s neznanjem u drzavne firne

Sposobni odoše u dijasporu a podobni kod Ševe i sličnih njemu,očit primjer pameti Agrokor-produkt Jugokomunistički obrazovni sustava.A mi to i danas baštinimo zato imamo šta imamo.

Rektor sveučilišta prije toga tokar fakultet ni on ne zna kad završi direktor Razvojne banke čovjek s lažnom diplomom ministri financija ŽZH lažni ekonomisti pa osoba sa dvadeset godina studiranja itd itd

pet godina studiranja
pedeset godina čekanja zapošljenja
di si bija nigdi šta si radija ništa
pa izgleda u ovoj državi bolje prođu
oni koji studiraju za lopatu
jel tak il ne tak lopatare traže i evropske zemlje

Sve manje brucoša na sveučilištima
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari