Lončar zanijekao krivnju da je vozilom udario policajca

ljubuski.info

Na jučerašnjem ročištu, u nazočnosti svoga branitelja optuženi Ivica Lončar (37), pred sucem za prethodno saslušanje Općinskog suda u Ljubuškom, zanijekao je krivnju zbog izazivanja opće opasnosti.

Optužnicom Tužiteljstva ZHŽ optuženi Ivica Lončar tereti se da je, opće opasnim sredstvom-vozilom, izazvao opasnost za život ljudi.

Dana 9.11.2016. godine, oko 11,00 sati u mjestu Gornji Radišići, općina Ljubuški, optuženi je upravljao vozilom marke "Passat", kojim je udario jednog policijskog službenika i pobjegao sa lica mjesta. Naime, policijski službenici PU Ljubuški sumnjajući da optuženi kod sebe ima nedopuštena opojna sredstva u namjeri da ga zaustave i kontroliraju vozilom su mu blokirali put i izdali zapovijed da stane. Optuženi se oglušio na zapovijed i nastavio se kretati u smjeru policijskih službenika koji su se nalazili izvan svojih službenih vozila, te tom prilikom desnom prednjom stranom vozila "Passat" udario policijskog službenika i pobjegao s lica mjesta, navode iz Tužiteljstva ZHŽ.

Radi boljeg razumijevanja postupka, s obzirom da je optuženi zanijekao krivnju, predmet će se proslijediti sucu radi zakazivanja glavne rasprave, kazao je Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti ŽT ZHŽ Široki Brijeg.

Napomena

Prema načelu pretpostavke nedužnosti iz čl. 3. st. 1. ZKP-a F BiH, svatko se smatra nedužnim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom suda ne utvrdi njegova krivnja

Glas naroda

Svaka čast ljudino samo tako triba sa [ * neprimjereno * ]m gas pa ti stani ispred mene.

Tu je netko zacijelo he.bavo kenju loncarusu!

Takva ljudina ti zet bio!

Tari ci-gane!

Iskaču ko zečevi nebi li tužbom jamili pare kad već ne mogu naplatom kazni.Zašto ne stave kamere u svako policijsko vozilo pa da vidimo šta rade a ne samo l.opovske radare za janjetinu

Pravno gledajući, upravljanje vozilom je upravljanje opasnim sredstvom, a još kad se tome doda jasna namjera nezaustavljanja vozila i time uključujući udaranje ili moguće udaranje istog u policajca koji ga zaustavlja daje za pravo zaključiti da se ovdje u najblažoj okolnosti radi o kaznenom dijelu ugrožavanja sigurnost na štetu ovlaštene službene osobe- policajca.

Što ti to lipo reče.Kao da si iz policije?!

Bivši...

Lončar zanijekao krivnju da je vozilom udario policajca
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari