Lončar zanijekao krivnju da je vozilom udario policajca

ljubuski.info

Na jučerašnjem ročištu, u nazočnosti svoga branitelja optuženi Ivica Lončar (37), pred sucem za prethodno saslušanje Općinskog suda u Ljubuškom, zanijekao je krivnju zbog izazivanja opće opasnosti.

Optužnicom Tužiteljstva ZHŽ optuženi Ivica Lončar tereti se da je, opće opasnim sredstvom-vozilom, izazvao opasnost za život ljudi.

Dana 9.11.2016. godine, oko 11,00 sati u mjestu Gornji Radišići, općina Ljubuški, optuženi je upravljao vozilom marke "Passat", kojim je udario jednog policijskog službenika i pobjegao sa lica mjesta. Naime, policijski službenici PU Ljubuški sumnjajući da optuženi kod sebe ima nedopuštena opojna sredstva u namjeri da ga zaustave i kontroliraju vozilom su mu blokirali put i izdali zapovijed da stane. Optuženi se oglušio na zapovijed i nastavio se kretati u smjeru policijskih službenika koji su se nalazili izvan svojih službenih vozila, te tom prilikom desnom prednjom stranom vozila "Passat" udario policijskog službenika i pobjegao s lica mjesta, navode iz Tužiteljstva ZHŽ.

Radi boljeg razumijevanja postupka, s obzirom da je optuženi zanijekao krivnju, predmet će se proslijediti sucu radi zakazivanja glavne rasprave, kazao je Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti ŽT ZHŽ Široki Brijeg.

Napomena

Prema načelu pretpostavke nedužnosti iz čl. 3. st. 1. ZKP-a F BiH, svatko se smatra nedužnim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom suda ne utvrdi njegova krivnja

Komentari

Svaka čast ljudino samo tako triba sa bagrom gas pa ti stani ispred mene.

Tu je netko zacijelo he.bavo kenju loncarusu!

Takva ljudina ti zet bio!

Tari ci-gane!

Iskaču ko zečevi nebi li tužbom jamili pare kad već ne mogu naplatom kazni.Zašto ne stave kamere u svako policijsko vozilo pa da vidimo šta rade a ne samo l.opovske radare za janjetinu

Pravno gledajući, upravljanje vozilom je upravljanje opasnim sredstvom, a još kad se tome doda jasna namjera nezaustavljanja vozila i time uključujući udaranje ili moguće udaranje istog u policajca koji ga zaustavlja daje za pravo zaključiti da se ovdje u najblažoj okolnosti radi o kaznenom dijelu ugrožavanja sigurnost na štetu ovlaštene službene osobe- policajca.

Što ti to lipo reče.Kao da si iz policije?!

Bivši...

Lončar zanijekao krivnju da je vozilom udario policajca

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari