Houdek priznao krivnju zbog udaranja policijskoga službenika

ljubuski.info

Optuženi Zvonimir Houdek (54) pred sucem za prethodno saslušanje Općinskoga suda u Ljubuškom priznao krivnju zbog udaranja policijskog službenika.

Optužnicom Tužiteljstva ZHŽ Houdeku je stavljeno na teret da je 25. srpnja 2017. godine napao službenu osobu u obavljaju poslova javne sigurnosti i nanio joj lakše tjelesne ozljede.

Naime, optuženi je navedenog dana, u jednom trenutku dok su ga policijski službenici PU Ljubuški prevozili u službene prostorije radi daljnje obrade, u alkoholiziranom stanju sa koncentracijom alkohola u krvi od 2,26 promila fizički napao policijskog službenika.

Optuženi se u tom trenutku nalazio na stražnjem sjedištu kada je nasrnuo na policijskog službenika koji je sjedio na suvozačevom mjestu i zatvorenom šakom udario ga u predjelu glave i uha, a policijski službenik je brzom reakcijom uspio odbiti daljnje napad optuženika.

Radi boljeg razumijevanja postupka, daljnji korak je upućivanje predmeta sucu radi zakazivanja ročišta na kojem će se razmatrati izjava o priznanju krivnje, pa, ako sudac prihvati izjavu o priznanju krivnje, izjava će se unijeti u zapisnik i nastavit će se s raspravom za izricanje kaznenopravne sankcije.

Ukoliko pak sudac odbaci izjavu o priznanju krivnje provest će se redovni postupak, a izjava o priznanju krivnje se ne može koristiti kao dokaz u daljem tijeku postupka, izjavio je Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti ŽT ZHŽ Široki Brijeg.

Napomena

Prema načelu pretpostavke nedužnosti iz čl. 3. st. 1. ZKP-a F BiH, svatko se smatra nedužnim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom suda ne utvrdi njegova krivnja

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto