Stožer civilne zaštite FBiH izdvojio 100.000 KM za štete od mraza u Ljubuškom

ljubuski.info

Na jučerašnjoj 30. redovnoj sjednici Federalnog stožera civilne zaštite, kojom je, u izočnosti zapovjednice Jelke Milićević, predsjedao načelnik Fahrudin Solak, razmatran je i usvojen Prijedlog odluke o dodjeli jednokratne novčane pomoći za saniranje dijela šteta općinama Zapadnohercegovačke županije u ukupnom iznosu od 165.000 KM, i to Ljubuškom 100.000 KM, Grudama 15.000 KM, Posušju 10.000 KM i Širokom Brijegu 40.000 KM.

Razmatran je i usvojen Prijedlog odluke o dodjeli jednokratne novčane pomoći za saniranje dijela šteta općinama Hercegovačko-neretvanske županije u ukupnom iznosu od 280.000 KM, i to Čapljini 105.000 KM, Čitluku 60.000 KM, Jablanici 20.000 KM, Konjicu 30.000 KM i Stocu 65.000 KM.

Prethodno je Federalno povjerenstvo za procjenu štete putem vlada Zapadnohercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije, zaprimila zahtjeve ovih općina za dodjelu jednokratne novčane pomoći za otklanjanje posljedica prirodne nesreće izazvane niskim temperaturama i mrazom (krajem travnja i početkom svibnja ove godine) nakon što su proglasile stanje prirodne nesreće.

Na jučerašnjoj sjednici članovi Federalnog stožera civilne zaštite (FŠCZ) ocijenili su izuzetno upješnim sudjelovanje timova Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) u NATO terenskoj vježbi "Bosna i Hercegovina 2017", a savjetnik Jelke Milićević za strateško planiranje Mario Glibić prenio je njene čestitke na doprinosu FUCZ ukupnom uspjehu i odličnoj organizaciji ove vježbe.

Na sjednici je razmatran i usvojen Prijedlog odluke o odobravanju sredstava Federalnoj upravi civilne zaštite u iznosu od 60.000 KM za troškove koji su nastali zbog aktivnog sudjelovanja u NATO terenskoj vježbi "Bosna i Hercegovina 2017" koja je u Tuzli i okolini održana od 25. do 29. rujna.

Također je razmatran i usvojen Prijedlog izmjena i dopuna Poslovnika o radu FŠCZ, u kojem se, između ostalog, u članu 2 dodaje stav koji se tiče novih okolnosti čiji se nastanak nije mogao predvidjeti i koje zahtijevaju žurno donošenje odluke, odnosno zaključka Stožera. U tom slučaju, zapovjednik, uz konzultaciju s načelnikom Stožera, je ovlašten sazvati telefonsku sjednicu koja bi bila održana tako što načelnik obavijesti sve članove o potrebi i razlozima donošenja odluke, odnosno zaključka Stožera i zatraži izjašnjenje svakog člana, priopćeno je iz Federalnog štaba civilne zaštite.

Komentari

And The Oscar goes to!? Lovu dobivaju! HDZ-ovi odanici !Sve čestitke!

partija dobila novac za izborne manipulacije
sve redom se nešto gradi da se prevari narod
gradi se marginalne stvari param evrope i peru pare pojedinci
uglavnom radna mjesta 0 bodova narode njemačka

Ispaceni piće samo pratite ko će ih dobiti i to. Arhivirajte za nadolazeca Vremena Srecno

Stožer civilne zaštite FBiH izdvojio 100.000 KM za štete od mraza u Ljubuškom

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto