Zbog ocjena u Posušju traže ostavke premijera, ministrice i ravnatelja

ljubuski.info

Hrvatska stranka prava (HSP) oglasila se priopćenjem za javnost u kojem se navodi kako je slučaj Gimnazije fra Grge Martića u Posušju, u kojoj se na silu dijele i prepravljaju ocjene, zoran primjer funkcioniranja vlasti i nepotizma u vladajućim strukturama.

Zbog toga je, kako se navodi, HSP-ov zastupnik i dopredsjednik HSP-a Blago Petric tražio ostavku premijera Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ), resorne ministrice i ravnatelja škole.

Iz te stranke podsjećaju kako je resorna ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa ZHŽ-a Ružica Mikulić naredila inspekciji da izvrši nadzor s unaprijed određenim instrukcijama i zapisnikom koji će dovesti do toga da djeca preskoče izgubljeni razred.

Takvim nalazom i rastezljivim pravilnicima ishodila je i sudsko rješenje koje je tražilo da se u roku od dvadeset četiri sata izda svjedodžba učenicima koji su izgubili godinu. To isto je zahtijevao i Ombudsmen za dječja prava iz Sarajeva koji je isti dan zvao ravnatelja i svi ti pritisci na vršitelja dužnosti ravnatelja Gimnazije Antu Jukića doveli su doveli do prolaznih ocjena, navode u HSP-u.

U tako kratko vrijeme Nastavno vijeće nije imalo vremena formirati komisiju za polaganje predmeta ili dovođenje profesora iz drugih škola, nego su sramotno podijelili nezaslužene ocjene i 'pljunuli' po sebi i svom pedagoškom pozivu i svim učenicima i roditeljima koji vrijedno rade i školuju svoju djecu, stoji u priopćenju.

Iz HSP-a zaključuju kako je riječ o politici te kako je navedenim slučajem napravljen zločin nad Sokratovim poučavanjem i odnosom učitelj - učenik.

Kako je počelo....

Šest učenika izgubilo je godinu. Pojedini roditelji s tim se ne mogu pomiriti i tu priča počinje.

Na njihov zahtjev u školi se vrši inspekcijski nadzor. Obavlja ga županiujska prosvjetna inspektorica Nada Đerek i sastavlja zapisnik. Naređuje poništavanje svih negativnih ocjena. Profesori pišu žalbu na rješenje resorne ministrice Ružice Mikulić. Žalba je uvažena i činilo se završenim - učenici će ponavljati godinu.

Poslije toga su se žalili roditelji. Sud je riješio stvar na način koji je na početku odredila prosvjetna inspektorica, tumačeći taj famozni sporni članak 6. Pravilnika o praćenju i ocjenjivanju učenika na način koji je bio i u početku, navodi Ružica Mikulić, ministrica obrazovanja ZHŽ.

Negativne ocjene su poništene bez suglasnosti profesora. Učenici nisu polagali popravni ispit. Preuzeli su svjedodžbe sa upisanim ocjenama dovoljan - 2.

Nakon prosvjeda učenika, sličnim priopćenjem su se, ranije, oglasili i HRS i HDZ 1990.

FENA

Glas naroda

samo naprijed HDZ, vaš portal (lj portal) o tome ne piše ni riječi, niste se ni ogradili, što u prijevodu znači da ste vi kreatori toga.... Tri puta hura za HDZ...hura, hura, hura

Ovo je dno dna politike HDZ BiH,

A ovo je onaj Blago sto je tukao prvu zenu pa mu jadnica pobjegla,pa sada zeni svaku konobaricu koja mu radi u birtijetini.

Pa zar jos nisu dali ostavku ako nece sami tribai izbacit . Ili nek zatvore skolu .Sa 8 jedinica proc di to ima nego und.

Iz dvi na popravni sa četiri glat sad se dica trebaju boriti za što više jedinica da ne idu na popravni

Hvala dragoj ministrici na čestitkama povodom Dana učitelja! Molimo potral da objavi njezinu čestitku, ako je ima!

Ovako se skoluju buduci kupci diploma. Sve im sredi ,srednju skolu,svjedodbu,upis na fakultet,diplomu i naravno posao! Sve to oni obave u jednoj skolskoj godini,a fakultet zavrse za dva mjeseca!

Budimo realni, danas djeca završavaju školu to jest samo dolaze u školu i ne trude se ništa nauciti kako djeca tako i nastavnici, pa koliko je djece palo na popravnom ...NITKO, a tek kad roditelji krenu letat po školi pred kraj školske godine...i u školstvu je mito i kotupcija samo je naj žalosnije što ista ta djeca tajkuna se odma zaposle a djeca sa znanjem ne mogu jer naravno roditelji "tajkuni" su u stranci a vjerojatno poneki isto tako udomljeni u državne firme sa dobrom placom bez ikakve odgovornosti iradnog vremena pa su se djeca ugledalana roditelje

Ta dica mogu radit u drzavnoj firmi samo donit stolica .di dvojica sticu zu trojica oruk vicu tako je bilo u jugi sad je gore . I bice jos Gore.

Zbog ocjena u Posušju traže ostavke premijera, ministrice i ravnatelja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari