Od sutra vrijede nova pravila za telefonske pozive

ljubuski.info

Regulatorna agencija za komunikacije BiH obavještava korisnike fiksne telefonske mreže u Bosni Hercegovini da od 1. listopada 2017. godine u 00.00 sati stupaju na snagu nova pravila pozivanja u fiksnoj telefonskoj mreži.

Obavezno biranje pozivnog broja

Promjena se odnosi samo na pozive unutar iste mrežne grupe, tako će se umjesto biranja telefonskog broja željenog korisnika birati: nacionalni prefiks (0) + pozivni broj mrežne grupe kojoj pripada birani korisnik + telefonski broj biranog korisnika. Ovim će se svi pozivi u okviru fiksne telefonske mreže u Bosni i Hercegovini obavljati kao da su "međugradski pozivi".

Izmjene u načinu biranja korisnika u fiksnoj telefonskoj mreži nužno su uvedene u svrhu povećanja kapaciteta geografskih brojeva u telefonskoj mreži Bosne i Hercegovine.

Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije na redovnoj sjednici održanoj 22.09.2016. godine usvojilo je Pravilo o izmjenama Pravila o planu brojeva za telefonske usluge u Bosni i Hercegovini i Pravilo o izmjenama i dopuni Pravila o upravljanju planom brojeva za telefonske usluge u Bosni i Hercegovini, po osnovu kojeg se navedena izmjena primjenjuje.

Za sve eventualne nejasnoće u primjeni novog načina biranja, korisnici se mogu obratiti operatorima putem besplatnih telefona za podršku.

Komentari

dali se ovim automacki uvodi skuplje telefoniranje
jeli ista cjena minute razgovora prije i sada

kome još trebaju fiksni telefoni, skuplja pretplata no tarifa 250 min = 10 KM a pretplata 15 KM za fiksni jbt. fiksni.

Koja "pametna" glavica je ovo izmislila?????? Pa ljudi moji ovo nema ni u tun[ * neprimjereno * ]ji!!!!!! Lako je za nas mlade, a šta će ona baba od 80 godina, koja je jedva upamtila onih 6 brojeva sad još ispred svakog da mora dodat još oni 039 ili 036 a zove samo svoju susjedu ili nevistu odma do svoje kuće!!! Bože oslobodi, ništa drugo.

Od sutra vrijede nova pravila za telefonske pozive

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto