MUP ZHŽ-a sustavno radi na poboljšanju sigurnosti

ljubuski.info

Nove prostorije Odsjeka upravnih poslova Široki Brijeg, tzv. CIPS, danas su puštene u rad na novoj lokaciji, u zgradi do Policijske uprave Široki Brijeg. U nove prostorije uloženo je 170.000 KM, a njihovim puštanjem u rad će Širokobriježani prvi put na jednom mjestu moći dobiti sve osobne dokumente te registrirati vozilo.

Zbog nedostatka prostora, do sada se CIPS u Širokom Brijegu nalazio na dvije lokacije, što je uvelike otežavalo funkcioniranje kako djelatnicima te institucije tako i njezinim korisnicima.

Otvaranje ovih prostorija samo je jedan od segmenata poboljšanja usluga koje MUP ZHŽ-a nastoji pružiti stanovnicima te županije.

Zanavljanje ljudstva

Kada je riječ o sigurnosti, i tu su u proteklom razdoblju napravljeni značajni iskoraci, ponajviše zanavljanjem kadrova. Početkom idućeg mjeseca na obuku kreće druga generacija kadeta MUP-a ZHŽ-a u protekle dvije godine. U mandatu sadašnjeg ministra MUP-a ZHŽ-a Zdravka Borasa već je odškolovano i primljeno u rad 30 policajaca i 6 mlađih inspektora, dok 25 kadeta za čin policajca i pet za čin mlađeg inspektora tek kreće sa školovanjem. Njihovim primanjem u rad uvelike će se smanjiti dugogodišnji problem nedostatka policajaca u toj županiji. U cilju što učinkovitijeg rada, uz policajce i mlađe inspektore, MUP ZHŽ-a je u proteklom razdoblju riješio i nedostatak određenog broja državnih službenika i namještenika.

Ulaganje u opremu

Uz ljudstvo, mnogo je truda i novca uloženo i u opremu. Tako su policajci dobili nove policijske odore i pripadajuću opremu, kupljena su nova vozila, oprema za specijalnu policiju, GPS uređaji za službena vozila, nabavljena je specijalistička oprema za policijske službenike..., za što je izdvojeno više od 750.000 KM.

Radarska kućišta

Tijekom protekle godine dana MUP Zapadnohercegovačke županije posebnu je pozornost posvetio sprečavanju prometnih nesreća. Tako je, nakon ankete provedene među vozačima, postavljen veći broj kućišta na području Širokog Brijega, Posušja, Gruda i Ljubuškog.

Kućišta, koja su obilježena odgovarajućim prometnim znakovima, postavljena su na mjesta za koja je detaljnom analizom utvrđeno da su najugroženija, a uglavnom je riječ o prometnicama uz školske objekte ili onima na kojima je zabilježen veći broj prometnih nesreća sa smrtnim ishodom. Ukupan projekt postavljanja kućišta za prijenosne radare stajao je manje od 20.000 KM, a opravdanost tog projekta pokazala se već u ovoj godini. Naime, prema podacima MUP-a ZHŽ-a, u 2017. u prvih osam mjeseci zabilježene su tri prometne nesreće sa smrtnim ishodom, dok je u istom razdoblju u 2016. na prometnicama ZHŽ-a poginulo 11 osoba. Riječ je o smanjenju za 73%. Podaci MUP-a ZHŽ-a pokazuju i kako je smanjen ukupan broj prometnih nesreća za 11% (432 prometne nesreće u 2017. u odnosu na 484 prometne nesreće u istom razdoblju 2016.).
Od toga imamo smanjenje broja prometnih nesreća s nastradalim osobama za 70 ili 19% (294 prometne nesreće s nastradalim osobama u 2017., 364 prometne nesreće s nastradalim osobama u 2016.) - stoji u izvješću MUP-a ZHŽ-a.

Smanjen je i broj evidentiranih prekršaja po JRiM za 23% (130 prekršaja po JRiM u 2017., 168 prekršaja po JRiM u 2016.).

Ukupni broj počinjenih kaznenih djela manji za 19%, a broj izvješća o počinjenom kaznenom djelu nadležnom tužiteljstvu zbog kaznenog djela ugrožavanja sigurnosti prometa za 53%.
Evidentan je porast broja kontroliranih vozila na području ZHŽ-a u 2017. (47.694 vozila) u odnosu na 2016. (35.517 vozila), što je povećanje za 12.177 ili 34% - zaključeno je u izvješću MUP-a ZHŽ-a.

Marija Medić Bošnjak | Večernji list

Glas naroda

..bas me zanima...odkoga.....koga ce oni stitit...mene....sto....ja mislim da oni samo stite vlastodrsce,nemaju koga drugog

Moja Mare opet ti glancaš imidž.Što bona malo ne napišeš nešto o stanju u Posuškoj gimnaziji.
Popapala maca jezik partija ne da da se o tome piše,ha Mare

Gdje u svijetu ima ovoliko kućišta za prijenosne radare? Ovo je policijski teror policijske države. Isčupali ste dušu narodu na ovom prostoru!

Pomalo usvajamo zapadnjačke vrijednosti, ceste pune radara, ulice i zgrade pune kamera..

Ujedno je povećan broj siromaštva, bijele kuge, "visoke" korupcije - samovljašća i ekstremnih razlika u društvu, teško siromaštvo, siromaštvo, slobodni robovi i gazde (kriminalci, političari i funkcioneri, privrednici, zanatlije trgovci itd)

u muou rade agronomi kuplljeni kupljeni doktorati tete u vrtiću a ljudi školivani idu iz zemlje van
objavite ko radi u mupu i sa kakovom školom javno pa ovo demantirajte
badava se troši novac jer ljudski resursi su nula-partijski odabir
tamo radi hobotnica kradezea a nju je definira pernar jasno
kradeze [ * neprimjereno * ] lopine i ima još jedna gora definicija za srugi put

Vidi [ * neprimjereno * ]a što se ponovo osilio.Zaboravio svoje afere i zaboravio da nije odgovorio na otvorena pitanja Vjekoslava Markote.
Markota šta čekaš ponovo ga upitaj da odgovori,šepuri se ko mačak

Vezane vijesti

MUP ZHŽ-a sustavno radi na poboljšanju sigurnosti
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari