Prosvjetna inspektorica Nada Đerek donosi kopije pravno nevaljanih akata

ljubuski.info

Profesorica Marina Mišetić Zeljko se školske 2011/2012 godine konačno, po županijskom Pravilniku o jedinstvenim kriterijima, pravilima i postupku izbora zaposlenika u javnim osnovnim i srednjim školama (Narodne novine ŽZH, broj:11/2010), uspjela uposliti na neodređeno nepuno radno vrijeme (14 sati tjedne norme sati) u OŠ Antuna Branka i Stanislava Šimića Drinovci i P.Š. Tihaljina, koji su udaljeni 50-tak kilometara od Širokog Brijega.

I to se dogodilo u vrijeme promjene vlasti u Županiji Zapadnohercegovačkoj, iako su i tada slali svoje doušnike da ispitaju gdje se sve Profesorica prijavila na natječaj. OŠ fra Stipana Vrljića Sovići je dana 31.12.2011. godine objavila Natječaj za učitelja biologije i kemije 1 izvršitelj do povratka djelatnika s radnog mjesta ravnatelja. Profesorica se prijavila na Natječaj, ali je sporazumno primljena na 4 sata tjedno po člancima 7, 8 i 9 Kolektivnog ugovora za djelatnost osnovnog obrazovanja ŽZH. Tako je Profesorica u drugom polugodištu nadopunjavala tjednu normu sati u OŠ fra Stipana Vrljića Sovići, da bi dobila punu plaću i na osnovu toga je dobila Sporazum o nadopuni norme broj:13/12 od 26.01.2012.godine.

Treba napomenuti da je prema Pravilniku o normi učitelja propisana tjedna norma sati za biologiju i kemiju 20 sati tjedno u nastavi, ali zbog razredništva može se dobiti puna plaća s 18 sati tjedne nastavne norme.

Profesorici se školske 2012./2013. godine u OŠ Antuna Branka i Stanislava Šimića Drinovci, zbog smanjenja broja razreda, smanjila tjedna norma sati sa 14 na 12 sati na neodređeno vrijeme. Ministarstvo obrazovanja ŽZH tj. ministrica Helena Lončar i ravnatelj Anto Krstanović su, po Zakonu o radu, Kolektivnom ugovoru i Pravilniku o normi učitelja, bili dužni Profesorici dodijeliti 8 sati do pune tjedne norme do 31.08.2013. g. tj. do kraja školske godine. Međutim, postupili su nezakonito iz razloga što je Profesorica politički nepodobna i dodijelili joj sama 4 sata tjedne nastavne norme.

Profesorici je od 01.09.2012. g. za jednu trećinu smanjena plaća, jer nije imala punu tjednu normu sati. Profesorica je, više puta u prvom polugodištu, usmeno tražila od ravnatelja Ante Krstanovića da postupi po Kolektivnom ugovoru i Pravilniku o tjednoj normi učitelja i dodijeli joj 8 sati, koliko joj nedostaje za ostvarenje pune tjedne norme sati i kako bi dobila punu plaću. Međutim, ravnatelj Anto Krstanović nije htio postupiti po Kolektivnom ugovoru i Pravilniku o tjednoj normi učitelja, pa je Profesorica Školskom odboru OŠ fra Stjepana Vrljića Sovići i Ministarstvu obrazovanja ŽZH uputila "Zahtjev za dopunom tjedne norme sati prema Zakonu o radu i Kolektivnom ugovoru" od 19.12.2012. godine. Školski odbor OŠ fra Stjepana Vrljića Sovići je Profesorici uputio "Odgovor na zahtjev za dopunom norme" broj:7/13 od 07.01.2013. godine s potpisom predsjednice Školskog odbora Suzane Pešorde i s potpisom ravnatelja škole Ante Krstanovića.

Naravno da Profesorica nije htjela potpisati ovakav nezakonit Ugovor o radu od 4 sata tjedno do 31.07.2013. godine, jer nije dobila nikakvu odluku Povjerenstva tj. nije uposlena po objavljenom Natječaju, a osim toga nije se postupilo po čl.7, 8 i 9 Kolektivnog ugovora koji omogućuje Profesorici punu tjednu normu sati i punu plaću do 31.08.2013. godine.

Ova Odluka-Obavijest Školskog odbora broj: 7/13 od 07.01.2013. godine nije odluka o prestanku radnog odnosa Profesorice i to je nekakav pravno nevaljan akt, bez obrazloženja i bez pouke o pravnom lijeku. Znači, Profesoricu su Školski odbor, ravnatelj Anto Krstanović i ministrica Helena Lončar otjerali silom s posla na banditski načinj tj. bez Odluke Školskog odbora i bez rješenja ravnatelja Ante Krstanovića o prestanku radnog odnosa na određeno vrijeme.

Profesorica je dana 14.01.2013. godine dostavila prosvjetnoj inspektorici Nadi Đerek Zahtjev za inspekcijskim nadzorom i zatražila inspekcijski nadzor u OŠ fra Stipana Vrljića Sovići. Prosvjetna inspektorica Nada Đerek je, sukladno zakonu, trebala donijeti rješenje, ali ona je donijela sve nekakve pravno nevaljane akte i Profesorici dostavila kopiju Zapisnika i kopiju Zaključka o obustavi postupka bez pouke o pravnom lijeku i na taj način je počinila kazneno djelo nesavjesnog rada u službi i kazneno djelo zaštitite svih počinitelja kaznenog djela nezakonitog izbacivanja s posla.

Osim ovoga, prosvjetna inspektorica Nada Đerek je dostavila Profesorici i nekakvo Očitivanje na predstavku, iako Profesorica Ministarstvu obrazovanja ŽZH nije nikad dostavila nikakvu predstavku.

Prosvjetnu inspektoricu Nadu Đerek ne zanima zakon i ona zna da su do sada u slučaju Profesorice, koja je politički nepodobna, svi počinitelji kaznenih djela imali službenu zaštitu politike, policije, tužiteljstva i najvažnije suda i da nikad nitko nizašto nije odgovarao.

Iako Sporazum o nadopuni norme M.M. Zeljko od 01.10.2012. g. i Godišnji izvještaj o ukupno isplaćenim plaćama M.M. Zeljko u OŠ fra Stjepana Vrljića Sovići za 11 i 12 mj. 2012. i 1. mj. 2013. godine potvrđuju kako je Profesorica bila u radnom odnosu i primala plaću, Općinski sud, po predsjednici suda Ankici Čuljak i Županijski sud, po predsjednici suda Bosiljki Rudeš, su donijli Presude da Profesorica nikako nije bila u radnom odnosu. Osim ovoga, donijeli su i Rješanja da Profesorica mora platiti sudske pristojbe u iznosu od 3.200 KM, iako u Zakonu o sudskim pristojbama ("Narodne novine ŽZH" broj: 8/2008) u čl. 9 piše: "Oslobođeni od obveze plaćanja pristojbe pod točkom i) osobe u sporu u svezi zasnivanja i prestanka radnog odnosa").

Dakle, prosvjetna inspektorica Nada Đerek postupa nezakonito i omalovažava i ponižava Profesoricu donošenjem kopija pravno nevaljanih akata upravo zbog toga što zna da će imati službenu zaštitu Suda u Širokom Brijegu.

Vinko Zeljko

Glas naroda

Nije loša...

baš lijepa žena

Uživo je sasvim nešto drugo.

Ma dajjj, ništa simpatičnije,elokventnije od ove žene ja vidjela nisam...pozdrav Nado...i znam da si u pravu..tvoji seminarci...a ima ih koliko zaželiš...svako ti dobro i drži se....

Drži se Nado i nastavi i dalje raditi nezakonito i otjerajte i ono jedno dijete što se upisalo u školu u Viru.

Bolje je hodati po seminarima nego inspektorirati, a kad zagusti bolovanje uzeti.
Napomena piscu redaka profesorica nije ime, piše se malim slovom.

Piše se velikim slovom kad se odnosi na konkretnu osobu.

Dvi lude marina i ružica pišu po narudžbi.Obe za ustanove.Pa same govore da su sudski izgubile. Sad sipaju mržnju.

Svu djecu iz rodnog mista protjerati. Nema druge. Viška su im. I vlasti i prosvjeti. Sram vas bilo. Huškate dicu na dicu. Jedino vam je to ostalo. od jada svoga.

Dvije lude iz Posušja su otjerale jednu jetrvu i njenu djecu u Njemačku, otjerajte i ono jedno dijete što se upisalo u školu u Viru i vaša udbaška misija je završena.

Ma nisu one nikog otjerale. One su samo omogucile nekome drugome da ostane. Sto ne znam naci da je sve to lose na kraju.
Jetrva ce iskolat djecu,ucinit stogot dobro jos usput ako Bog da...
Djeca ce u Njemackoj steci znanje i svjedodzbe,a od djecjeg doplatka mogu za svaki slucaj kupiti i nekoliko svjedodzbi tu.
A kruh se zaradjuje i jede u miru i zadovoljdtvu jedino ako ga nisi drugom ukrao.
Bolje u Njemackoj nego u sirokobrijeskoj crkvi pred oltarom ako nije pravedno stecen.

Ova gore spomenuta žena sa početka teksta je supruga od ovoga što piše. Ali koliko god ona bila mala ili njemu velika uvijek se profesorica pisalo malim slovom.

Nemaš ti veze, moraš još učiti. Nađi nekog starog profesora da ti objasni.

Zar ovome gore nije dodijalo hodanje po sudovima

Dekne burek na pola puta od zgrade ministarstva do pola posuške čaršije. Pojede ga SAM u komadu ne sažvakana. Pa upali auto i na sud. Tko je njemu ministar? Je li Daka? Taj je posuški šetač iz Širokig. Nečega je diplomira, ma priča sam sa sobom.

Ovako iskompleksirana HDZ-ova udbašica priča o branitelju, ratnom zapovjedniku i pripadniku Druge gardijske brigade. Živjela Sjeverna Koreja!

Jadne li zemlje za koju se krv nedavno lila. Ne smijes ni burek pojest da ti netko ne prigovori.
E domovina je domovina,ali toga u subotu nema...

...u svijetu...misl

ajde držite nastavu i djeca dojavljuju da pišete komentare na satu.

Nastava se ipak odrzava po nastavnom planu i programu hvala Bogu na tome. Ipak nakon oluja dolazi sunce koje rasprsuje mrznju i gnjev jutro je uvijek pametnije od mraka. Oholost je uvjek gubitbik naspram milosti. Mržnja je uvjek gubitnik naspram mira. Pobjeda je ipak manja od konačne slave. I na kraju poruka ucenicima. NE ZABORAVITE ZNANJE JE ZAISTA MOC KOJU VAM NITKO NIKAD NEMOZE ODUZETI !!!!!

okle ove budale..bogati...

Iznosenje istine nije sipanje mrznje. A ako je istina dovela ili.ce dovesti da neko.nekoga mrzi,to jest tuzno. Mislim da nikome nije zelja pisati o ovakvim stvarima,ali kako drugacije ukazati na mnoge nepravde i nezakonitosti u ovom podneblju....
Kad ljudi izgube na sudu svi misle nije bio u pravu. Eto neka se vidi onda ovako kad nemoze drugacije

Dico moja, lakse vam je skolu zavrsit u skoli nikad nije kasno!!! Zivio nam nas HDZ i njihova skola....

Vi ste sramota tko više tko manje

Ovaj nadripisar sve tuzi ali ni jednu presudu nije dobio. Jede bureke po nasoj ulici i to mu je sve sto uradi. Treba smjenit ministra koji mu sve to tolerira. I sutra ce opet na sud a niko ne odbija od place.

Eto njegovih je nekoliko tužbi, a čije su ostale pa su sudovi zatrpani. Miro dosta je više tvoga propalog marksističkog mišljenja.

E to su moralne vertikale prosvjete u rvatića. Može vas biti sram, umislile ste da ste u kući gdje šefujete njonjama i nad tuđom djecom se iživljavate jer ste živote promašile. Kao i profesiju kojom se bavite. Huškate djecu na djecu, jadne ste. Prejadne. A onaj rumenko od ravnatelja neka ide čuvati koze, nizašto drugo i nije.

I žene u Hercegovini se pokvarile čitam da je Snježana Dropuljić dala 15 tisuća eura uredniku Nacionala da izmisli aferu prisluškivanje Hrvata od strane OSE

Ne triba prisluškivat svi znaju da je kriminal svuda oko nas i za sve smo mi hrvati krivi.Nitko nam drugi nije mogu ovi pričat šta hoće narod se više ne peca na to

Je li to žena od Dragana Paponje

ima jedan članak s portala i nećemo ga imenovati..ma potuka sve rekorde..ovo je u vas na ljubuškom surtka

očito vlada ekipa zločinačke organizacija koja ima svoje bezakonje a sitni zub trpi i pati ili se odseli
no ni jna nije bila vječno
svako zlo za neko vrime no kraj dolazi
tika taka tika taka
[ * neprimjereno * ] lopine vrime curi
lažnjaci i uvlakači i gospoda udbaši i udbaški sinovi fido zen

Eh dobro ti zastranjašte majketi.Djecu protjerašte svojim pedagoškim radom.Anita Marić kažu da ni jedan zadatak do kraja ne zna izraditi. Nikako do rezultata.A po 20 jedinica u razredu.

Tko se ne sjeca Nade Djerek, oduvijek je bila umisljena i uvijek najpametnija! Uglavnom ljudsko dno!

Prosvjetna inspektorica Nada Đerek donosi kopije pravno nevaljanih akata
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari