Ministrica Ružica Mikulić ističe kako se radi o sudskoj presudi

ljubuski.info

Nakon što su u četvrtak i petak bojkotirali nastavu, učenici Gimnazije fra Grge Martića Posušje u javnost su pustili svoje pismo u kojem negoduju zbog zaključivanja pozitivnih ocjena određenom broju učenika na kraju prošle školske godine.

Učenici spomenute škole sve povezuju s financijskim stanjem roditelja tih učenika te se pitaju je li glavni cilj obrazovanje ili papir na kojem piše dvica. Podsjetimo, u lipnju je u Gimnaziji fra Grge Martića Posušje izvršen inspekcijski nadzor po žurnom postupku, po žalbi roditelja koji se obratio izravno Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ZHŽ-a.

Razlog žalbe su bile negativne ocijene učenika. Po žalbi je, kao što je to u uobičajeno u ovakvim slučajevima, postupila županijska prosvjetna inspektorica, te je cijeli slučaj dobio i sudski epilog.

Učenici, ali i njihovi roditelji, u svojim istupima najviše iznose nezadovoljstvo postupcima resornog ministarstva, međutim, riječ je o provedbi sudske odluke na koju ministarstvo ne može utjecati.

Ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Zapadnohercegovačke županije Ružica Mikulić jučer je izjavila kako je Sud donio odluku po kojoj je ministarstvo postupilo.

Marija Medić Bošnjak | Večernji list

Glas naroda

prodane duse,ppodrska profesorima i ucenicima.

Pravda! Nema je mnogo na svijetu, ali što je manje ima, to više vrijedi; i spora je, jeste, i hoće da zakasni, ali prije ili poslije - stigne.
Ivo Andrić

Danas se sve moze kupiti,sve nam je potkupljeno a da ne govorimo o sudstvu.Stidi se,bas dajete lijep primjer ostalim djacima,znaci sve mozes kupiti,za nista se ne tribas muciti.Jad i bijeda.

Ministrice ne gurajte sve pod tepih.Ma kako tako sudstvo odradjuje brzinom svjetlosti svoj posao,hahahahaha...

Ministricu triba potrat u njemacku

Jok!!!!
Kvarit ce nam prosjek!!

Još gore što se ovo dogodilo poslije sudske presude

Ministrice i meni treba nesto sredit dolazin u ponediljak

E moja Marija Vi i Ministrica radite po istom naputku
Nezna se kako će se odvijati a vas dvije ste u lošoj poziciji.
Posušje naprijed, dajte primjer i drugima

Memo bolan koga drzis u rodu odreci se neviste

sud nije odlucio nego je vratio na ministarstvo da odluci a odluka je bila partijski logicna jer ih veze partija iz jugoslavije vila, bakula, galic (sada djerek), anic (sada mikulic) u medjuvremenu su se i kumstva dogodila a i danas ih partija (hdz) veze. moralno vrlo upitne osobe neki su u kriminalu neki i procesuirani (naravno oslobodjeni partija ih stoji), neki su siva eminencija grada (duspi boy) a imaju i resorne ministre i inspektore pod rukom... ovo nam je nasa borba dala... da imamo bez prsta generala... kazu da je i tito bio bez prsta...mozda se duspi lozi na broza vrag bi ga zna

Postali smo izuzetno podijeljeno društvo jedni su pošteni građani drugi nepošteni to eskalira u ovih 27 godina demokracije

Kako te nije sramota [ * neprimjereno * ] jedna rugati se na taj način!?On je izgubio svoj prst i zaradio svoj čin i mirovinu krvavo!Čitam i ne vjerujem da se netko može rugati nekome na osnovu zdravlja i tako nešto.Sramota!

Draga ministrice zašto se vi i vaša drugarica inspektorica igrate sa sustavom obrazovanja? Je li došlo vrijeme da svim učenicima omogućite distance learning? Zašto jednima moć, drugima noć, za učenje?

Moj narode pravilnik ne tumači sud VEĆ ONAJ TKO GA JE DONIO u ovom slučaju je to ministarstvo obrazovanja ako se uzme tumačenje inspektorice naši učenici moraju čitati lektire iz svih predmeta, jer su predmeti ravnopravni, da bi gospodo jedan profesor ispitao učenike po svih OSAM elementa u prvom obrazovnom razdoblju u 15 tjedana prvi tjedan upoznavanje zadnji zaključivanje u trinaest ili ako i zadni pita četrnaest trideset učenika puta osam 240 ispita sedamnaest po satu sat 45 min ni tri minute ispit a gradivo neka uče sami kući to je tumačenje pravilnika cijenjene gospode možda me i prepoznaju ovo sam im poavljao više puta pozdrav svima koji žele napredak i podrška učenicima

HDZ [ * neprimjereno * ]ca ,Stadt ocekivat ,progledaj SE.

A ministrice majko moja suze

Koliko je poznato da svi Pravilnici moraju biti u suglasnosti sa zakonom.

Ima tu tezu kaznenih djela vet bombe oko cedine kuce ocjene su kap u moru

Kad bi se dva puta moralo ocjeniti po svim sastavnicama , tumačenje članka 6. , kako onda u pravilniku piše da se određene predmete može najviše jednom provjeravati pismeno. Dosta je prosvjeti nakaradnog rada u resoru , čuti biser iz ministarstva da učiteljicama razredne nastavnice stranih jezika odrađuju posao a one to naplaćuju je provala stiljeća. Inspektoričino naređivanje da se prvostupnici u ŠB prizna da je magistar u plaći, mašala. Ništa nas ne smije iznenaditi. Nelegalna sječa ravnatelja koji dobiju na sudu da su smjenjeni bez razloga. Jojj.

Dali su gospođo ministarka i tužbe sindikata sudske presude koje izvršiti. Vi ste glavni krivac jer ste javno izjavili da vam nije bitan obrazovni proces i izostanci bitno vam je da ostane ovakav pravilnik o ocjenjivanju jer se svaka ocjena može pobiti te će svi podobni neradnici proći.

Ruzica i famozni clanak broj 6 ona misli da se sve moze krojit i sit pa i skola skrojila i na kraju sasila

Nastrani svi propisi i zakoni ali nakon ovakvih događanja u obrazovanju svaka iole moralna osoba bi dala ostavku na mjestu ministra ili ministrice. Ako već ne da ostavku svaki moralni premijer bi je smijenio da sačuva barem malo ugleda nakon ovog moralnog potopa.

Koliko vremena bi trajalo polaganje razreda u privatnim srednjim školama po pravilniku o ocjenjivanju, bi li trebala poslati ministrica nadzornicu u provjeru ili ne bi, pitanje je sad.
Nek usput vidi koji su profesori ugled prodali za malu cijenu.

Smatram da gimnaziju u Posusju treba zatvoriti. [ * neprimjereno * ] ce svojoj djeci kupiti i gimnaziju i fakultet jer takve u hdz vlasti odmah ceka posa a sirotinjo umri ili idi vani. To vam je ovakva demokracija donijela.

Smatram da gimnaziju u Posusju treba zatvoriti. [ * neprimjereno * ] ce svojoj djeci kupiti i gimnaziju i fakultet jer takve u hdz vlasti odmah ceka posa a sirotinjo umri ili idi vani. To vam je ovakva demokracija donijela.

Ministrica Ružica Mikulić ističe kako se radi o sudskoj presudi
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari