Predstavljena knjiga pjesama 'Putnik u vremenu' Ivana Vrljića

ljubuski.info

Mladi mostarski pjesnik Ivan Vrljić u petak je u Ljubuškom predstavio svoju knjigu pjesama "Putnik u vremenu".

Kako je kazao pred brojnim gostima u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom, nakon četiri promocije širom BiH, izabrao je Ljubuški kao mjesto gdje će upriličiti posljednje predstavljanje ove zbirke budući da se sada okreće novim projektima.
Moja sljedeća knjiga će biti zbirka kolumni zajedno s aforizmima, a zadnju promociju zbirke pjesama "Putnik u vremenu" dao sam gradu Ljubuškom jer ovdje imam puno prijatelja i kolega. Drago mi je da ovdje večeras vidim sve uzraste, što pokazuje koliko se štuje pisana riječ, kazao je Vrljić.

O njegovom stvaralačkom radu u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom govorili su mostarski književnik i novinar Dragan Marjanović te profesorica i recezentica Tina Laco.
Vrljić pripada najmlađoj postavi mostarske književne pozornice, njegova iskrenost i srdačnost, načitanost i rječitost su temelj njegove posve posebne poezije, a intelektualna izobrazba i svojevrsna vrckavost iščitavaju se iz njegovih aforizama, kazao je Dragan Marjanović i dodao kako Vrljićeve pjesme motiviraju čitatelja na razmišljanje.
Ne želimo početi ili završiti dan čitajući stihove koji nas ni na što ne motiviraju, ne izazivaju razumijevanje ili makar djelomičnu suglasnost i istomišljenost, a Vrljić zalazi i u izvannaraštajne sfere, doima se zabrinutim, kao i svatko tko razmišlja. Po njemu vrijeme prolazi, žar života lagano gasne, ali toplina je posljednje što će ga napustiti, baš kao i ljubav, kazao je Marjanović.

Tina Laco je kazala kako Vrljić stilom odudara od mnogih pjesnika svoje generacije.
Ljubitelji recentnije suvremene poezije mladih pjesnika vjerojatno znaju koliko su oni skloni tome da izbjegavaju bilo kakav oblik konvencionalnosti, koliko teže tome da iskoče iz nekih zadanih fiormi i okvira, a Ivan Vrljić na tom apsolutno inzistira, iz tog razloga meni je njegovu poeziju zanimljivije čitati nego dobar broj nekih drugih pjesnika ili oblika pjesničkog iskazivanja koje mi u 21. stoljeću nalikuju jedna na drugu, sve su slične u tim pokušajima da budu što novije, što originalnije, dosta često i što nerazumljivije, kazala je ona, dodavši kako joj je kao recezentici i čitateljici iskrenost komunikacije koju je Vrljićeva poezija u stvanju ostvariti vrlo ugodna.

Vrljićeve stihove u Gradskoj vijećnici su čitali učenici Srednje strukovne škole Ruđer Bošković, dok su se za glazbeni dio programa pobrinuli učenici Osnovne glazbene škole u Ljubuškom.

Radio Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto