HRS traži ostavke zbog stanja obrazovanja u ZHŽ

ljubuski.info

Zar smo toliko zaglibili u društvo partijske strahovlade da se, uz iznimku nekoliko portala, nitko ne usudi javno diskutirati i obrazložiti zašto djeca srednjih škola u Posušju već treći dan ne pohađaju nastavu? Zašto resorne institucije šute? Zar je nekome dopustivo da djeca ne pohađaju nastavu?! Ne ulazeći uopće u meritum stvari, moralna obveza je ministrice obrazovanja ZHŽ, inspektorice za oblast obrazovanja ŽZH i ravnatelja gimnazije fra Grge Martića je: ostavka!

Nakon što je na našu adresu pristiglo nekoliko pisama i upita roditelja gimnazijalaca škole fra Grge Martića iz Posušja, sa zamolbom da pomognemo na neki način zbog situacije koja je dovela da djeca srednjih škola u Posušju već nekoliko dana ne pohađaju nastavu, kontaktirali smo resorno ministarstvo, zastupnike u skupštini ZHŽ i nezavisni sindikat uposlenih u srednjim školama. Tražili smo odgovor na pitanje zašto djeca srednjih škola u Posušju ne pohađaju nastavu i zašto nitko od odgovornih se ne usuđuje izići u javnost s nekim obrazloženjem. Iz sindikata su javili da su se oni očitovali u lipnju na ovu temu, no od ostalih nitko se ne usuđuje javno progovoriti.

Znajući to, postavljamo ovim putem pitanje kreira li vlast namjerno ideološke, političke i društvene podjele? Jesu li sadašnji vlastodršci u ŽZH uistinu toliko nesposobni ili se radi o sustavnom ciljanom uništavanju županije i društva? Izgleda kako postaje pravilo da političko-rodbinske sinekure bivaju presudne u kadroviranju nastavnog osoblja i ocjenjivanju učenika u ŽZH. Visoku cijenu neodgovornih poteza, naravno, plaćaju učenici koji su svakodnevno žrtve nepotizma i korupcije pojedinih profesora.

Ono što je znakovito jeste činjenica kako o cijelom ovom problemu nitko javno ne progovara. Da se bilo gdje u svijetu dogodi da djeca nekoliko dana iz protesta ne pohađaju nastavu, to bi bilo u prijenosu uživo na svim medijima. Kod nas: osim nekoliko portala, tišina i mrak. Zar smo toliko zaglibili u partijski diktiran život da se niti mediji, kojima bi to trebao biti posao, ne usuđuju pozabaviti detaljnije ovim problemom.

Ne ulazeći uopće u meritum stvari, smatramo apsolutno nedopustivim da se dopušta da djeca gimnazije fra Grge Martića ne pohađaju nastavu. Još više nedopustivim smatramo činjenicu da se nitko od odgovornih iz resornih institucija ne usuđuje izići u javnost i progovoriti na ovu temu. S toga smatramo moralnim minimumom da ministrica obrazovanja, inspektorica za oblast obrazovanja ŽZH i ravnatelj gimnazije fra Grge Martića podnesu ostavke na svoje funkcije. Roditeljima djece koja ovih dana protestiraju poručujemo da djecu vrate na pohađanje nastave i da nađu neke druge načine izražavanja protesta, gdje cijenu neće plaćati djeca i njihovo obrazovanje. Primjerice, jedan od načina bi bio da sljedećim izborima ne glasuju opet za iste.

Županijski Odbor Hrvatske republikanske stranke ŽZH

Glas naroda

Napokon netko! Napokon! Da se stvari u brk javno jasno i glasno kažu!

Pa Večernji list o tome danima piše.Ha ha šalim se naravno.Pa u nas je već odavno diktatra,opozicije nijemo gleda,šuti,ko zombiji.Partija dakle može raditi što joj se prohtije.Zato je i ovako.I narod je zbunjen,šuti i ovi znaju da sve nogu poklopiti.Hvala bogu da ima neka stranka ko HRS barem da se javno oglasi i ukaže na probleme.Postavlja se pitanje zašto šuti HDZ 1990,HSP i drugi o ovom pitanju.Zašto ne razbiju medijski mrak,pa mogli bi i oni malo g u z i c u pomaknuti.Vrijeme je da se oglase.
OPORBO JAVI se javi se JAVI se di ste zapeli???

Poziv za Posusje.net kojim je i dalje glavna vijest snig na Čvrsnici ili nekakav rely po pri[ * neprimjereno * ]ini "sramite se doći će i vaša dica u ovu školu pa ćete možda progledat" a vi i dalje glavu u pijesak ali ostade vam [ * neprimjereno * ]ca slobodna...

Posusje net je udbasko glasilo hdz samo jednu rijec protiv hdz isti tren si blokiran
Nitko normalan ga i ne posjecuje

Sta im itko mozete u pogledu ovoga?!
Srednja skola nije obvezna. Ne moze ih nitko kazniti,pa ni roditelje. Mogu izostati do 20% nastave da ne ugroze godinu.
Mogu napraviti lazna izvjesca da su na sluzbenim putovima,ili bolesni...kao g.Djerek kad joj cikne,kad izbjegava sud i slicno.
Mozda se mladi solidariziraju sa mnogima sto je uopce ne mogu pohadjati,jer im je sustavno unisten zivit ii mogucnost skolovanja...dok drugi samo kupe svjedodzbu i rjesenje si sva zivota pitanja,bar tako izgleda.
Mene vise cudi da se ranije nitko nije sjetio necega slicnoga. Sto nije prije nekom sinulo kamo ovo sve vodi.
Radim u Njemackoj,jer je ta banda progonila mene i moju djecu.
Odvela sam sad i njih,jer kad im nista ne mogu,nek ne mogu ni oni nama.
Ovamo ce ici u skolu,a tu cemo.kupit svjedodzbe,nek se nadju...

Ma pravi mi se javili ma ko ste Vi da prozivatw kakva HRS što vi hocete odakle vama pravo da se predstavljate kao HRS . Stjepan Radić je bio jedan i jednistveni i neponovljivi hrvatski političar koji je trazio prava običnog puka na svoj jezik i naciju. A što vi traite vlast fotelje luzwri gubitnici crknite lesinari sovinisti i ucjenjivaci razslojevadi naseg zivlja FUj

Je li ti to Nevenko diktirao ili Tonća? Hajde priznaj!

Hadezenjaro šuti

Šuti misu slipimisu !

ministrica , inspektorica i ravnatelj ostavka

koja je to republikanska

Pitaj Nevenka

Šta kažu fratri na ovo???

Kazu da je ovo raj na zemlji.

Ostavku ministrice i inspektorice! Podrška profesorima i ravnatelju! Samo hrabro.

Neki dan kad sam govorio kako je HRS jedina oporba pojedinci su me kudili. Evo vam dokaza! Gdje vam je sada "oporbeni blok"? Nema ga! Jer su svi skupa. Ne smije se Bakula javit jer je i on svojedobno za se sređiva isto. Bravo HRS izdržite i ne daj te se ovo je mafija sve.

Neka se oglase i očituju fratri o ovome ili ce opet šutiti i blagoslivati kradezeovce "velike dobročinitelje" lopove tajkune.A nesmiju oni kontra kradezeu a fratri...protiv naroda a uz kradeze tajkune

Nemaju se oni kad oglašavat,zauzeti su blagoslivanjem kradeze hopova,vidite li da naš gardijan samo za njima obliće i škropi ali vazda je bilo skim si taki si.

Led te mrcija oklen si ajiz Posusja krvi ti !

Reci dera IZBBJEGLICE, šta se ovo događa. Mladi se pobunili, politika, i fratri šute kao i obično.
Kopka me o čemu ti sada razmišljaš.
Moglo bi se opasno klupko početi odmotavati. Je li tak Izbjeglice-reci nam koju onako kako samo ti znaš.

Puna podrška HRS-u. Žalostan je ovoj sustav u kojem živimo. Nama je normalno da neki tatini sinovi i kćerkice ne smiju pasti razred, nama je normalno da kupujemo invalidnine, škole i radna mjesta, nama je normalno da nam ratni profiteri određuju kadrovsku politiku, da se pojedini svećenici klanjaju zlatnom teletu, da su nam djeci uzori mafijaši, nama je normalno... E pa sve to nije normalno i moguće je samo u ovoj banana državi u kojoj smo mi Hrvati prvenstveno ugroženi od Hrvata u HDZ-u, a tek onda od vladajućih elita drugih naroda.

Banana ili ne,potpuno pogrešno je bilo misliti da što je gore to bolje. Godinama je oporba govorila kako će rušiti vlast,a misleći pritom na sarajevo i bih,ponašajući se pritom kao da žive u hrvatskoj i misleći da će posljedice snositi neko drugi. A neće,račun je isporučen u istim opancima.Što sad?

Koja to oporba? HDZ1990? Sve je to isto. Ta bili su u nas u županiji na vlasti. Kako ste glasovali tako i žanjite. Koliko je HRS glasova imao na prošlim izborima? Prvi ovaj portal je govorio kako su Čovićevi plaćenici jer su Bakula i Gašpar to govorili, na kraju ispadoše oni Čovina potrčkala kod biračkih kutija. Gdje su oni sada? šute jer ih Čova ima u šaci. Ne znam tko je iznad pisao ali potpisujem da je jedini HRS oporba a ovaj slučaj to dokazuje zato i smetaju.

Sta ce Bakula i on isto radi...upisao kcerku na drugu godinu farmacije privatno..a prvu nije upisana niti je zavrşila...

Gdje vam je onaj članak o oporbi nestao? Gdje je taj oporbeni blok što se Čoviću opire? NEMA GA! Jer su isti. HRS bravo. Nek vidi narod tko nema oraha u džepu i skrivenih namjera. Ne smije nitko tražit drugi ostavku jer su svi ucijenjeni.

kad je nešto dobro nazovite ga imenom izbjegavajte skraćenice zato svaka čast i moj naklon Hrvatska republikanska stranka BRAVO svaka čast

Problemi u Školstvu u ŽZH nisu od nekidan oni su počeli od koalicije HDZ1990 i HSP Jurišić kad školstvo preuzima Hsp i dovode Čambera koji će napraviti velike smjene ravnatelja u Županiji i dovesti i ozakoniti i učvrstiti pravne temelje privatnih škola. Uzroci su mogo prije nastali samo što su sada dosegli kulminaciju koja je nažalost bila za očekivati.

HRS traži ostavke zbog stanja obrazovanja u ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari