Produljen pritvor Veljku Mikuliću

ljubuski.info

Protiv Veljka Mikulića potvrđena je optužnica i istome je produljen pritvor, kazao je Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg

Naime, Županijski sud u Širokom Brijegu odlučujući po prijedlogu za produljenje pritvora ovog tužiteljstva dana 18. rujna donio je rješenje kojim je optuženom Veljku Mikuliću (52) iz Kočerina, Široki Brijeg produljio pritvor.
Mogu reći da je pritvor produljen zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će optuženi ukoliko se nađe na slobodi, dovršiti pokušano kazneno djelo odnosno počiniti novo kazneno djelo. Po rješenju Županijskog suda u Širokom Brijegu pritvor može trajati do izricanja prvostupanjske presude, a najduže dvije godine od dana 22. lipnja 2017. godine, kada je optuženom Veljku Mikuliću određen pritvor, dodao je Aničić.

Inače, po potvrđenoj optužnici ovog tužiteljstva, optuženom Veljku Mikuliću stavlja se na teret da je dana 22. lipnja ove godine u mjestu Kočerin – Privalj, Široki Brijeg, poslije verbalnog i fizičkog sukoba sa gostima u improviziranom ugostiteljskom objektu – šatoru, otišao kući po pištolj. Po povratku u šator, u bitno smanjeno ubrojivom stanju zbog teškog stupnja pijanstva, sa koncentracijom alkohola u krvi 2,99 promila, sa pištoljem u ruci pošao prema gostima, pa kada ga je oštećeni M.G. (37) pokušao zaustaviti, optuženi je prema oštećenom M.G. ispalio tri hitca od kojih ga je jedan hitac pogodio u desnu nogu i nanio mu prostrijelne rane u predjelu desne natkoljenice.

Istom optužnicom optuženi se tereti da je u svojoj obiteljskoj kući držao automatsku pušku, četiri spremnika sa istu, te 1.480 komada streljiva, iako je znao da nabavka i držanje automatske puške građanima uopće nije dozvoljena. Dakle, optuženom je stavljeno na teret da je drugog pokušao usmrtiti i da je neovlašteno držao oružje i veću količinu streljiva čija nabavka građanima uopće nije dopuštena, kazao je Aničić.

bljesak.info

Glas naroda

Veliko je posten covjek, samo nece da slucajno pametnije od sebe. Mislio na komada iz ljubotica Veku

totigaje [ * neprimjereno * ] sa kočerina

Produljen pritvor Veljku Mikuliću
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari