Cilj HNS-a je maknuti sve koji ne misle kao dragi vođa

ljubuski.info

Nakon zasjedanja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, o aktualnim temama, za Novi dan na N1 televiziji govorila je zastupnica HDZ-a 1990 u Parlamentu BiH Diana Zelenika. Izdvajamo neke od izjava.

Kakav je Vaš stav o izgradnji Pelješkog mosta, kakav ishod očekujete?
Moj stav je sličan kao i o pitanju referenduma 9. siječnja, trećeg entiteta i revizije tužbe protiv Srbije, ne po sadržaju nego po cilju. Politika nije radila ništa 10 godina po ovom pitanju. Cilj je stvaranje tenzija i kupljenje jeftinih političkih poena. HDZ i SDA su zajedno osmislile ovu temu, da bi predsjednik SDA branio suverenu i zajedničku BiH, a da se Čović prikaže kao zaštitnik svih Hrvata osim onih u Posavini i Republici Srpskoj, kazala je Diana Zelenika i dodala da je već ukazala na politikanstvo ovog pitanja.

Zelenika je kazala na što je podsjeća današnja situacija između HDZ i SDA.
Na sjednici mi je pala jedna situacija, koju nisam izgovorila, a to je ona 1991. godine na početku rata kada jedan vojnik u izjavi kaže: Ovi bi kao da se otcjepljuju, a mi im kao ne damo. To me najviše podsjeća na današnju situaciju."

Slažete li se s ocjenama da prijedlog zbornog zakon koji je sada u parlamentarnoj proceduri ide na štetu Hrvatima koji ne žive u Hercegovini?
Mora doći do izmjena Izbornog zakona i poštivanja Ustavnog suda BiH. Mi smo protiv hitne procedure, a da su i izašli s hitnom mi bi bili protiv nje. Kroz amandmane se može raditi na boljem legitimnom predstavljanja svih naroda, a ne samo Hrvata, smatra Zelenika i dodaje:
Sve vrijeme su razlike u stavovima osim morala i etike u oba HDZ-a. Mi zastupamo interese Hrvata na prostoru cijele BiH. Naš stav je da iz Posavine stignu dva izaslanika. Za nas iz ZDK trebalo bi prema popisu 1991. i 2013. stići dva izaslanika, zatim Sarajevo kao glavni grad da ima jednog predstavnika. Kada sam rekla da skrbimo o Hrvatima na prostoru cijele BiH, predsjednik HDZ 1990 Ilija Cvitanović je dao prijedlog za izborne jedinice za Hrvate i Bošnjake u Republici Srpskoj i da ta mjesta popune pravi Hrvati, a ne oni koje bira Milorad Dodik. Možda je cilj ljubavi Dodika i Dragana Čovića raseliti i ono malo Hrvata što ima, da bi Čović dobio podršku, izjavila je Zelenika.

HNS nije ekskluzivno pravo HDZ-a BiH, istakla je Zelenika.
Stalno se zanemaruje da su HDZ BiH i HDZ 1990 sudjelovali u njegovom osnivanju. Na 7. saboru prije 2,5 godine u ime stranaka s hrvatskim predznakom predložila sam amandmane kojima se tražilo poštivanje izbornog legimiteta i da se promjeni način glsanja, da bude dvotrećinskom većinom. Naravno to nije prošlo. Cilj HNS-a umjesto da bude krovna nacionalna institucija je da zaštiti kriminal i interese pojedinaca, da makne sve koje ne misle kao dragi vođa Dragan Čović, kazala je Diana Zelenika.

Krešimir Zubak je nedavno izjavio da bi podržao kandidaturu Diane Zelenike za člana Predsjedništva BiH. Na pitanje može li se očekivati njena kandidatura, odgovorila je:
Zahvaljujem Krešimiru Zubaku na podršci, a posebno na objašnjenju koje je dao. To jako imponira, da netko tog kalibra smatra da sam sposobna da vodim sudbinu naroda. Ja sam prvo liječnica, a ova država je toliko bolesna da treba dobrog liječnika. Ali ja poštujem stranačku hijerarhiju i sve zavisi što ćemo se dogovoriti, kazala je Diana Zelenika.

Draganu Čoviću je poželjela dugo zdravlje.
Nije mi u mislima. Ne bih se zamarala njime. Ni o čijoj osobnosti ne bih govorila, ali o djelima možemo suditi. U tom dijelu mu želim dugo zdravlje i da doživi osudu naroda za sve što je učinio i obećao na europskom putu BiH u osobnu korist.

Glas naroda

Šta fratri kažu da nas vodi žena

pa oko uplati fratrinama reklame
bit će reklame u sklopu mise
koliko minuta uplati
toliko će je fratrine reklamirati
jača je reklama priko oltara
nego priko televizora
zato čova reklame uplaćiva i izbore dobija
možda uskoro umisto slike iza oltara
bude stajala reklama karlovačkoga
nekada se ništa nezna kod naši fratrina
jel tak il ne tak poslušni siromašni i čisti

Bravo doktorice ali zar još ima netko u BiH da ne vidi šta rade Izetbegović i Čović pa to su finte za malu djecu

Dragan Covic je dobrocinitelj to svak zna a sta je ova gospodja

Kakve veze ima Izetbegovic u ciloj prici komunjaro?
Govorimo o opstojnosti Hrvatskog puka za koju je kriv nitko drugi do DRUG DRAGAN COVIC,udbas!

Treba glasati za doktoricu

Opet projekt američke ambasade. Zbog 5-6 tisuća Hrvata u RS i (120.000 koji se definitivno nikad neće vratiti), treba skršiti 450.000 Hrvata u Federaciji BiH i ostaviti nas u potlačenom položaju.

Blago Draganu s ovakvom oporbom. Imam osjećaj da zubare, konobare i ove nedo.[ * neprimjereno * ]ane sam postavlja. Ona ili je zlonamjerna ili ne zna zbrojiti 2 i 2.

Nažalost, opet će ljudi začepiti nos i glasati za lop.ine iz HDZ-a.

Pa zbog politike HDZ-a Hrvati su se iselili iz Konjica i Jablanice eno ih po Mostaru

Bolestan si. Muslimanska agresija koja je krenula već u siječnju 1993. godine i kriva je za rat između Hrvata i Muslimana. HVO je prvi stao u obranu BiH, tzv. Armija BiH se tek 3-4 mjeseca nakon agresije organizirala u BiH.Tako da su početkom 1993. godine u Konjicu, Bugojnu, Busovači, Travniku, Kaknju, Uskoplju su htjeli uzeti vlast. Možda im je cilj bio legitiman, jer su u ovim mjestima bili blaga većina ili pola-pola, ali da je se njih čekalo u organiziranju obrane, sve bi to davno palo.
Uglavnom svi znamo za nož u leđa od Muslimana 1993. godine.

Ja sam momak bio na Boksevici u Vakufu i Mostaru i dobro znam sta pricam i za tvoju informaciju nikoga iz vrha HDZ-a nisam vidio na terenima a Hrvati nisu samo oni koji zive u Hercegovini a kako se i prema nama odnosi HDZ vidimo po Tomislavgradu Livnu Posusju Ljubuskom... odseli se mladost cak i cijele obitelji

Mi dobro znamo s kim živimo u istoj državi ali nam treba moralno a sposobno vodstvo to je minimum minimuma

Mi prvo i osnovno trebamo dobru oporbu. Jer koliko je dobra i kvalitetna oporba, takva je vlast. Pa zar smo zaslužili ove kokošare i tuke, koje, imam osjećaj, Draganče postavlja? Pa s ovakvom jadnom oporbom, ove [ * neprimjereno * ]e niko nece ni skinuti s vlasti.

Nami je Haski sud da odgovor TKO JE ZAPOCEO sve i STO JE TKO URADIO...pametnom dosta....a ti sada, koji si ocito je veliki HDZ-ovac8jer ste VI zapoceli sukobe i izmedju nas i njiu i medju nami samima!TKO je ubio pok.Blaza?HDZ!)

Prava politika je zalaganje za ukidanje RS-a a ne za treći entitet kojeg još nitko nije nacrtao već je fikcija i izborni trik

neće...jer ne razmišljaju ograničeno kao ti...ovaj put će narod kazniti hdz za sve ove godine lopovluka, javašluka, nepotizma, izdaje hrvatskih nacionalnih interesa...doktorica ima sve kvalitete da bude alfa i omega ostataka hrvatskog naroda u BiH...i nemoj križati ljude, njihove odluke i opstojnost u njihovim mjestima...ništa nije bitniji hrvat iz ljubuškog,mostara od hrvata orašja,žepča, tuzle, busovače...Dat će Bog i nama, treba vjerovati i doći će vrijeme "blagog naroda"...

Mi iz NBE očekujemo uvaženu doktoricu da bude predložena iz Hrvaskog naroda član Predsjedništva HDZ90 ke .Pozdrav Domovini do Izbora .

Doktorica Zelenika je jedina političarka koja ima petlju

HNS je obična farsa

da znaš svoj posao raditi ne bi se bavila politikom jer ces vise stete nanjet hrvatima nego dobra uciniti

Sve je to tako da ti u vrhu stranke ne side političari, a bogme i dobar dio zastupnika koji svojim ponašanjem najviše liče na (čast ženskom organu) pi*de...

ova doktorica je ko anđeo ja bi na njen odjel stalno bio na bolovanju

Cilj HNS-a je maknuti sve koji ne misle kao dragi vođa
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari