Ne odlazi "zlatna mladež"

ljubuski.info

Ovih dana otišla su mnoga djeca iz svojih školskih klupa. Piše se naveliko o tome i poprilično naklapa. Kao da su djeca rodni listovi. Kao da su ptice na električnim vodovima. Kao da su odjednom važna za opstanak nekog naroda.

Šta vam je ljudi? To su samo djeca.

Ne pita ih se ništa. Ne biraju vlast. Nemaju dječji doplatak. Ne pune timove klubova. Nisu članovi nikakvih odbora. Ne klešu i ne podizu spomenike. Ne pišu knjige. Nisu išli u rat. Nemaju diplome. Ne sade smilje i maline.

Tek su primili poneki sakaramenat i popunili dio đačke knjižice.

Ne odlazi "zlatna mladež". Niti sinovi i kćeri moćnih ljudi. Oni će čuvati zemlju od svih nedaća. Gasiti požare, čistiti kanale da ne bude poplava, rađati djecu bez straha od neimaštine i nemogućnosti školovanja i zaposlenja...

Puniti crkve. Obavezno prve redove.
Biti kumovi jedni drugima. Možda i jamci za kredite, za pokretanje koječega što će im padati na pamet, neopterećenu.

A ovi s početka teksta?!

Oni su samo djeca.
Daleko od zavičaja sanjat ce... tjelesno.

Ružica Zeljko

Komentari

Baš tako.

Lipo napisano ali nema "vajde " ...

vratiće se ta djeca i osvetit se onim što su ih potjerali
đanova kuća se obnavlja a udba čeka kraj-lustraciju
tika taka curi vrime zaklela se zemlja raju -tika taka

pravda i istina dolazi zadnja tika taka treba čekat sva imena će bit objavljena
kad je crko maršal crknuče i mali maršali tika taka

kad pane stara vlast svaki psić je može zapišat tika taka curi vrijeme tika taka

Ružo Ružice svaka čast na tekstu. Tema svakodnevna-realna i naša crna stvarnost. Sve si nazvala pravim imenom. Prebogate politicko-elitizisticke obitelji sa svojom zlatnom mladeži i djecom nasuprot naše djece koja moraju učiti Njemački i engleski sa irskim akcentom. Sve si dobro sročila.

Ne ic u Njemačku ovdje je Zlato samo polako. Brzo će doći Čarobne noci

Među najsnažnijim kotačima bio je naš Dragan Čović.Hvala ti Dragane za sve,Hvala ti prijatelju za sve,hvala ti dobročinitelju za sve.

Hvala ti vizionaru sa kamena za sve.Hvala tebi i Nevenku za sve što ste mi pomogli da dođem do ove pozicije.Hvala vam što sam ostvario svoj san i postao kralj.

Hvala ti Dragane hvala ti dobročinitelju hvala ti za posao u Njemačkoj šta bi da sam dole ostao Elektroprivreda Eronet Pošta MUP Agencije Ministarstva Tužiteljstva Sudovi sve puno hvala puno

Vi izbjeglice koje smo mi kradezeovci poćerali u đermaniju, ne dolazite više sa mrcedesima na odmor i ne parkirajte ih blizu opštine, mi si ti ga zavidni, ljubomorni. Gunđamo između sebe i u sebi, kako ste mogli zaraditi tolike novce za tako kratko vrijeme? Ali, povećat ćemo mi vama cijenu parkiranja i ulaznice na Kravicu pa vi tražite pravicu.

Svaka pohvala za napisano,skoromije potekla suza radi mladeži jer ona nije kriva štoje rodjena gdje su aždaje na vlasti i hijene,zašto moraju biti željni osnovni životni potrepština a to dobivaju vani ali zato moraju žrtvovati svoju djedovinu.Hvala ti HERCEGOVINO.

Sve je korumpirano za zaposlit se u državnim službam treba dobra veza ili dobro platit.To je žalosno i zato mladi odlaze tako je svugdje.Samo je u Ljubuškom uništeno 3000 radnih mjesta s muljatorskom privatizacijom.

Otvorili su oni tisuće radnih mjesta u Irskoj Njemačkoj Norveškoj a u Hercegovini koliko je bilo zaštitara do devedesetih a koliko ih ima danas što to znači

Ne odlazi "zlatna mladež"

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, bit ću ministar Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Što nam znači statistika? Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Nezaboravljenim braniteljima Žena iz kužine

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari