Vijeće suda BiH odbilo žalbe u predmetu Goran Nižić i drugi

ljubuski.info

Vijeće Suda BiH još je jednom odbilo žalbe Tužiteljstva i odvjetnika osumnjičenih u predmetu Goran Nižić i drugi.

Naime, nakon što je Vijeće suda prije nekoliko dana djelomično uvažilo žalbu Tužiteljstva BiH i osumnjičenom Goranu Nižiću zvani Arafat, Marku Nižiću, Jozi Markiću, Ferdi Vukoji, Mihaelu Menalu i Željku Brkiću, odredilo mjere zabrane putovanja van Bosne i Hercegovinete zabranu sastajanja sa određenim osobama, odnosno međusobno kontaktiranje i zabranu kontaktiranja sa svjedocima uključujući bilo koji vid posredne ili neposredne komunikacije, Tužiteljstvo i odvjetnici Mihaela Menala, Željke Brkića i Ferde Vukoje, uložili su žalbe.

Tužiteljstvo je ostalo pri ranijem prijedlogu da se osumnjičenim osobama pored ostalog, odredi i mjera kućnog pritvora. Vijeće suda pod predsjedanjem sutkinje Vesne Jesenković, odbilo je sve žalbe kao neosnovane.

Prema osumnjičenim osobama na snazi ostaju mjere zabrane putovanja van Bosne i Hercegovine te zabrana sastajanja sa određenim osobama, odnosno međusobno kontaktiranje i zabrana kontaktiranja sa svjedocima uključujući bilo koji vid posredne ili neposredne komunikacije.

Podsjećamo, Goran Nižić, Marko Nižić, Jozo Markić, Ferdo Vukoja, Mihael Menalo i Željko Brkić uhićeni su u veljači ove godine u akciji kodnog imena 'X' koju su po nalogu Tužiteljstva BiH proveli pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na širem području Hercegovine.

Protiv spomenutih u tijeku je kazneni postupak zbog kaznenih djela Organizirani kriminal, u svezi sa kaznenim djelom Teške krađe.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari