Neće se ispitivati porijeklo imovine dužnosnika

ljubuski.info

Na 51. sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojen je, u drugom čitanju, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o državnoj službi u institucijama BiH, kojeg je predlagateljica zastupnica Maja Gasal-Vražalica.

Zastupnički dom PSBiH za 30 dana produljio je rok Ustavnopravnom povjerenstvu za dostavu Izvješća o Prijedlogu zakona o parlamentarnom nadzoru, čiji je predlagatelj Privremeno zajedničko povjerenstvo obaju domova PSBiH za pripremu i upućivanje u parlamentarnu proceduru Prijedloga zakona o parlamentarnom nadzoru, navedeno je u prioćenju Parlamentarne skupštine.

Usvojena Deklaracija o Pelješkom mostu

Nakon rasprave o Izvješću o aktivnostima u vezi s izgradnjom Pelješkog mosta i događanjima u svezi s izgradnjom mosta na Savi kod Svilaja, Zastupnički dom PSBiH usvojio je Deklaraciju i dopunu usvojene Deklaracije.

U svezi s točkom dnevnog reda pod nazivom "Informacija predsjedatelja Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića o aktualnom stanju i odnosu Vijeća ministara BiH prema PSBiH, te odnosu prema parlamentarnoj većini", usvojen je zaključak kojim se predsjedatelj Vijeća ministara BiH zadužuje da do naredne sjednice Doma prikupi potpise zastupnika čiju potporu ima u svom radu, kako bi se u narednom razdoblju mogao donijeti stav o statusu Vijeća ministara BiH.

Inicijativa za uvođenje plavog dizela

Usvojeno je Godišnje izvješće iz područja poljoprivrede za BiH za 2016. godinu. Usvojen je i zaključak kojim Zastupnički dom PSBiH zadužuje Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH da pokrene inicijativu za uvođenje 'plavog dizela' kroz pokretanje postupka za donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama u BiH.

Na usuglašavanje Kolegiju, zbog nepostojanja entitetske većine, upućena je zastupnička inicijativa Senada Šepića kojom se predlaže obvezno uvrštavanje u dnevni red prve sljedeće sjednice Zastupničkog doma PSBiH točke pod nazivom: "Informacija o realiziranju ranijih zaključaka i inicijativa o utvrđivanju najniže, zajamčene cijene i sigurnog otkupa poljoprivrednih proizvoda u BiH, te prijedlog mjera za odgovor na ovu inicijativu".

Neće se predlagati mjere za zaštitu proizvodnje

Nije usvojena inicijativa zastupnika Denisa Bećirovića kojom bi se Vijeće ministara BiH zadužilo da, u suradnji s entitetskim vladama, najkasnije u roku od šest mjeseci od dana usvajanja inicijative u Zastupničkom domu PSBiH, izradi i u parlamentarnu proceduru dostavi prijedlog mjera efektivne zaštite domaće poljoprivredne proizvodnje u BiH.

Dom nije usvojio prijedlog zaključaka zastupnika Nikole Lovrinovića da se u dnevni red sjednica Zastupničkog doma i Doma naroda PSBiH uvrsti točka pod nazivom: "Izjašnjavanje domova Parlamentarne skupštine BiH o članku 7. st. (3) i (4) Poslovnika Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje između PSBiH i Europskog parlamenta".

Bez neovisnih tijela

Radi nenazočnosti predlagatelja, odgođena je rasprava o Izvješću Ministarstva sigurnosti BiH o trendovima migracija i aktivnostima na zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda migranata i tražitelja azila, s Mišljenjem Zajedničkog povjerenstva za ljudska prava.

Nije primljena k znanju Informacija o aktivnostima Agencije za nadzor nad tržištem BiH.

Nije usvojen prijedlog zaključka o osnivanju Privremenog zajedničkog povjerenstva obaju domova PSBiH za provođenje procedure imenovanja Neovisnog odbora i Odbora za žalbe građana kao neovisnih tijela policijske strukture BiH.

Neće se ispitivati porijeklo imovine dužnosnika

Dom nije usvojio ni prijedlog zaključka o osnivanju Interresorne radne skupine za izradu Zakona o ispitivanju podrijetla imovine dužnosnika u institucijama BiH.

Zastupnički dom PSBiH dao je suglasnost za ratificiranje Sporazuma o zajmu (Projekt podrške zapošljavanju) između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, kao i Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Makedonije u procesu pristupanja Europskoj uniji.

Glas naroda

Kako donijeti zakon protiv sebe.

Nećete vi oće neko ito brzo upantite

Mi vas gledamo!

kad dođe nova vlast biće prva toćka lustracija i zakon i ispitivanju pokradene imovine onda neki idu u zenicu na odmor

Gluho bilo. Braćo moja ovakvo društveno političko uredjenje. ne ponovilo se nigdje u. Svijetu

Narode to je sve naše i u ercegovini i u dalmaciji samo što prije treba otpočet sa deložacijama MEKIĆ iznajmljuje jednu etažu iza dječijeg vrtića u posušju

i nema se tu šta ispitivati nego odmah oduzeti

HDZkani su za vrime tite bili svi ispod deke kuće i nisu jugića imali ni odjela
dica gastrebajtera su bila krema
no sada su se kradezekani namugali narodne imovine ko todorić
doće vreme zgoda mačku [ * neprimjereno * ]

Neće se ispitivati porijeklo imovine dužnosnika
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari