Pravnim osobama zabranjen stalni pristup osobnim podacima građana

ljubuski.info

Agencija za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA), postupajući po rješenju Agencije za zaštitu osobnih podataka BiH, obustavila je stalni pristup informacijama sadržanim u elektronskim evidencijama IDDEEA-e svim pravnim osobama s kojima IDDEEA ima zaključen sporazum.

Time je bez odlaganja izvršena naložena upravna mjera nadležnog inspekcijskog organa, o čemu će IDDEEA obavjestiti i Agenciju za zaštitu osobnih podataka BiH. IDDEEA podsjeća da je podzakonski akt kojim je pravnim osobama (bankama, mikrokreditnim organizacijama i drugim) omogućen stalni pristup podacima sadržanim u evidencijama IDDEEA-e u prethodnom razdoblju donio tadašnji direktor IDDEEA-e, a na osnovu suglasnosti Vijeća ministara BiH u 2009.

Trenutni menadžment IDDEEA-e će po ovom pitanju poduzeti sve neophodne formalno pravne aktivnosti, te osigurati da se elektronski servisi IDDEEA-e koriste isključivo uz poštovanje Zakona o IDDEEA-i i Zakona o zaštiti osobnih podataka Bosne i Hercegovine, uključujući i izdavanje podataka iz elektronskih evidencija IDDEEA-e svim pravnim osobama, priopćeno je iz te institucije.

FENA

Glas naroda

Parkovi imaju pristup podacima o nama..registarske plocice..JMBG..adresa stanovanja..

Šta će Parkovi kad ubrzo Vedran ne bude direktor

Dilere -osobnih podataka -treba kazneno goniti!Nekakav menadžment bi ,kao trebao pazit ,na zlouporabe!Ha, ha, ha ,ho-dajte molim vas -menadžment-ha, ha! To je samo paravan -za nove kriminalne aktivnosti!Dobro da ova država , ikako funkcionira -ko je vodi! I pitanje za milion maraka -ko upravlja sa ovom državom?1-politika,2.korporacije,3. visoki predstavnik !?

Pravnim osobama zabranjen stalni pristup osobnim podacima građana
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari