Samo za jednu kemoterapiju Anti potrebno 5000 EUR

U najtežim životnim trenucima pružiti makar toplu riječ puno znači onome kome je pružate, a pokrenuti “nebo i zemlju” kako bi se pomoglo nekome još je veća stvar.

Stara je izreka kako se u muci poznaju junaci - rodbina, prijatelji, pokazali su kako imaju srca i snage učiniti sve kako bi svom prijatelju Anti Biliću osigurali prijeko potrebna financijska sredstva za nastavak liječenja, ali ipak sve to nije dostatno za daljnje liječenje u inozemstvu.

Karcinom gušterače

Naime, Ante Bilić je 49-godišnjak kojem je prije dvije godine dijagnosticiran karcinom gušterače veličine 4 cm, nakon čega su ga liječnici uklonili, odstranivši glavu gušterače. Nakon više od dvadesetak kemoterapija i unatoč invazivnom liječenju, karcinom se pojavio na jetri. Ante nam je i rekao da unatoč svim pokušajima zagrebačkih liječnika da kombiniranim kemoterapijama uklone ovaj posebni oblik rijetkog karcinoma, nemaju više nikakvih rješenja te su ga uputili u inozemstvo. Od tada je prošlo nekoliko mjeseci, a na radost svih koji ga poznaju, Ante se uspješno bori s teškom bolešću. U šali Ante kaže kako i unatoč lošim nalazima, njemačkim liječnicima njegov nastavak liječenja predstavlja veliki izazov.

Borba za život

Kako bi uz borbenost i snažnu volju za životom održao svoje narušeno zdravlje, svakodnevno su mu potrebni lijekovi, ali i odlazak na skupe preglede i kemoterapije, gdje samo jedna iznosi 5000 eura. Do sada se obitelj snalazila na razne načine, ali situacija postaje sve teža te je pokrenuta humanitarna akcija Crvenog križa Ljubuški, na ime koje se uplata sredstva može učiniti preko tekućeg računa otvorenog kod UniCredit banke d.d., na ime Ante Bilića, žiro-broj: 3381602509291246, te preko SMS poruke na brojeve: 063 /888 90, 092/ 890 858.

Ružica Puljić [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari